Tenorul Ştefan von Korch lansează o invitaţie videola concertul “CHANSONS D’AMOUR” din 3 februarie de la Sala Dalles

Tenorul Ştefan von Korch lansează o invitaţie video la concertul de arii şi duete romantice “CHANSONS D’AMOUR,” eveniment ce va deschide luna iubirii la Sala Dalles din capitală, fiind programat pe 3 februarie de la ora 19.00.

 

 

Biletele pentru concertul de la Sala Dalles ce va include cele mai vibrante poveşti de dragoste şi momentele de maximă intensitate sentimentală din lirica universală se găsesc pe Eventim.ro. Spectacolul va avea loc şi la Iaşi, pe 18 februarie.

 

Alături de îndrăgitul tenor se va afla soprana Cristina Maria Oltean. Solişti sunt voci selecte ale liricii autohtone, cu apariţii frecvente pe scenele Operelor şi Filarmonicilor naţionale.

 

Potrivit tenorului Ştefan von Korch: « “Chansons D’Amour”, un concept prezentat în premieră naţională, într-o atmosferă caldă, învăluitoare, prielnică celor îndrăgostiţi, de muzică dar şi de persoana de lângă. Concertul va însemna fragmente muzicale celebre din opere şi operete, dar şi melodii foarte cunoscute interpretate în manieră de café concert, într-un melanj la fel de ameţitor ca o poveste de dragoste.»

 

Spectatorii vor rezona cu ample acorduri de operă şi încântătoare pasaje de operetă. Secvenţe solistice romantice, precum “Una furtiva lagrima”, binecunoscuta  “Te voi răpi la Noapte” din opereta Marco Pollo, celebra “Come gentil” din Don Pasquale sau “Ah, leve toi, soleil” – aria lui Romeo din opera Romeo şi Julieta,  vor fi câteva dintre reperele clasice ale unui program dedicat celui mai nobil sentiment – dragostea – şi eternei inspiraţii – femeia.

 

 

Recent, tenorul Ştefan von Korch a revenit la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban, rol în care a fost aplaudat şi în capitală, în cadrul Bucharest Opera Festival. Iar pe 14 februarie va da viaţă personajului Camille de Rosillion în montarea “Văduvei vesele” puse în scenă de Opera Română din Timişoara.

În decursul lui 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China.Alte repere din cariera sainclud roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

 

La rândul său, soprana Cristina Maria Oltean a stârnit ovații în cea mai recentă stagiune a Operei Naționale București în Violettei Valery din La Traviata, iar numele său se leagă de multe alte roluri din lucrări celebre: Gilda din “Rigoletto”, Lucia din “Lucia di Lammermoor”, Donna Anna din “Don Giovanni”, Susanna din “Nunta lui Figaro”, Musetta din “La Bohème”, Adina din“Elixirul dragostei.”

 

În anotimpul iubirii cei doi îşi dau întâlnire pe scena Sălii Dalles pentru a dărui publicului cele mai cunoscute duete de dragoste din lirica mondială. Biletele pentru evenimentul programat pe 3 februarie se găsesc pe Eventim.ro.

Concertul CHANSONS D’AMOUR va avea loc şi la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi pe 18 februarie. (reprogramat din 11 februarie).

 

 

 

 

Actualitate

Five Finger Death Punch – ROMEXPO – 04.07.2024

 Galerie Foto: Theodor Tudose 

Călin Pop lanseazăun nou single: „Pași de război”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Pași de război” Melodia este disponibilă...

DOUĂ ZILE STELARE SUB CUPOLA MUZICII DE OSCAR, MARCA HANS ZIMMER

Două noi impresionante reprezentaţii la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni, care vor interpreta celebrele coloane...

EFORIE COLORAT | Cinci vernisaje de artă contemporană deschid hub-ul creativ Eforie Colorat

Retro Party la Eforie ColoratSorin Lupașcu deschide vara în cel mai mare cinema în aer liber de la Marea...

Cargo in Quantic, o seara cu prietenii pe ritmuri rock

Chiar imi era dor de baietii de la Cargo. In ultimii ani nu prea am reusit sa ma intersectez...

Coldplay la Bucuresti, doua zile de show la superlativ

  Arena Nationala din  Bucuresti, a gazduit zilele trecute  doua concerte ale trupei britanice Coldplay. Au cantat pentru prima data...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro