Nouvelle Vague la Sala Palatului, o seara pe ritmuri de bossa nova

Intr-o seara se sfarsit de septembrie, am purces catre Sala Palatului, unde Nouvelle Vague avea sa ne incante inca o data sufletele cu ritmurile lor dansante.

Asteptam cu nerabdare sa ascult live reinterpretarea in stil bossa-nova a unor piese celebre, muzica pentru care trupa Nouvelle Vague este celebra de atatea ani, cam cat sa poata scoata 7 albume. Stiu ca au venit de foarte multe ori la noi dar de fiecare data le-am ratat. De data aceasta m-am delectat cu aproape doua ore de muzica buna,veche si noua totodata.

La 20.30 fix, cele doua soliste ale trupei Nouvelle Vague, si-au facut apartitia pe acordurie piesei Fade to Grey. De undeva din spatele salii, au pasit gratioase pana pe scena trecand printre randurile de scaune pline cu oamenii veniti sa le vada.  Cam putina lume fata de ceea ce ma asteptam. Poate ca ar fi fost mai nimerit undeva intr-un club, unde piesele lor dansante sa rasune mai bine, mai intim, mai aproape.

Si apropos de dans, inainte de piesa Too Drunk to Fuck, ne-au spusa sa ne ridicam de pe scaune. Stim ca aveti locuri, dar nu trebuie sa le folositi non stop. Dansati, nu fiti lenesi. Asa ne-au invitat la dans si lumea a respectat cererea. De fapt este cam greu sa stai locului pe ritmurile lor.

De 18 ani Nouvelle Vague readuc la viata, intr-o interpretare proprie, piese celebre ale unor trupe emblematice precum Depeche Mode, Simple Minds, Sex Pistols, Talk Talk, Robert Palmer, The Sisters of Mercy, Killing Joke, The Clash, Billy Idol, New Order, The Smiths și The Cure. Daca la inceput  bossa nova era baza reinterpretarii, pe parcursul carierei lor, s-au alaturat si numeroase noi influente de reggae, ska si blues. Luni seara am fost ravasita de cum au sunat multe din piesele mele de suflet, precum Just Can’t Get Enough sau Don’t Go.

Proiectul infiintat de Marc Collin si Olivier Libaux, alaturi de Melanie Pain & Phoebe Killdeer a incantat publicul de la Bucuresti. Am cantat alaturi de ele, am dansat, am visat. Clipele au trecut rapid purtate pe aripi de muzici bune si ne-am trezit ca scena ramane goala.

Am avut si 3 piese la bis dar prea putin si poate era necesara o atmosfera mai calda, mai plina. Lumea a fost prea rasfirata intr-un spatiu prea mare. Poate data viitoare va fi si mai bine.

Un concert marca BestMusic.

Foto: Paul Voicu

 

Setlist:

 1. Fade to Grey

(Visage cover)

 1. Blue Monday

(New Order cover)

 1. Dancing With Myself

(Generation X cover)

 1. Ever Fallen in Love (With Someone You Shouldn’t’ve)

(Buzzcocks cover)

 1. Making Plans for Nigel

(XTC cover)

Too Drunk to Fuck

(Dead Kennedys cover)

 1. Teenage Kicks

(The Undertones cover)

 1. Human Fly

(The Cramps cover)

 1. Road to Nowhere

(Talking Heads cover)

 1. The Guns of Brixton

(The Clash cover)

 1. Just Can’t Get Enough

(Depeche Mode cover)

 1. Heaven

(The Psychedelic Furs cover)

 1. Bela Lugosi’s Dead

(Bauhaus cover)

 1. Love Will Tear Us Apart

(Joy Division cover)

 

Encore:

 1. Don’t Go

(Yazoo cover)

 1. In a Manner of Speaking

(Tuxedomoon cover)

 1. I Melt With You

(Modern English cover)

 

 

Actualitate

TARGUL DE VINILURI SI URBANIMPRINT REVIN LA SOUNDART FESTIVAL 2023

Bucuresti, 17 martie, 2023 – SoundArt Festival anunta noi activitati recreative in cadrul evenimentului maraton de anul acesta, care va avea...

Celelalte Cuvintelansează noul album„Lumea asta”

Trupa Celelalte Cuvinte pornește într-un turneu de lansare a noului album, intitulat „Lumea asta”. Celelalte Cuvinte vine cu un...

Bluescore lanseazăSix 21 în cadrul Urban Blues Fest #3

În cadrul UBF #3, pe 2 aprilie 2023, Bluescore va lansa primul lor album, care se numeşte Six 21....

Bruce Dickinson si Orchestra, un tribut Jon Lord si Deep Purple la Sala Palatului

Intr-o zi rece de martie, pasii m-au purtat catre Sala Palatului pentru un concert rock mai altfel. Solistul Iron...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Premieră: baletul CARMEN în turneu naţional

Spectacol extraordinar de balet în două tablouri Baletul reunit al OPEREI MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA, TEATRO D’OPERA ITALIANA si OPERA VOX...

Omara Portuondo in concert la Sala Palatului

Omara Portuondo canta pe 17 iunie la Sala Palatului din Bucuresti. Primele 200 de bilete din fiecare categorie au...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro