Weekendul Comediei Scurte, pe 26 şi 27 ianuarie, la ShortsUP

shortsupWeekendul Comediei Scurte – o serie de proiecţii organizată în cadrul programului ShortsUP, care include scurtmetraje amuzante ce au fost prezentate şi premiate la festivaluri din întreaga lume – va avea loc pe 26 şi 27 ianuarie, la Cinema Scala din Bucureşti.

Astfel, în ultimul weekend din ianuarie, ShortsUP sărbătoreşte umorul de esenţă tare prin două seri consecutive dedicate comediilor scurte şi bune. Dozele mici şi energizante de comedie promit să-i scoată pe bucureşteni din apatia de început de an şi să funcţioneze ca cea mai sigură terapie -aceea prin râs.

Weekendul Comediei Scurte are loc pe 26 şi 27 ianuarie, la Cinema Scala, şi cuprinde o selecţie de patru ore cu unele dintre cele mai amuzante scurtmetraje ale ultimilor ani, provenite din toate colţurile lumii şi premiate la festivaluri precum Palm Springs ShortFest, Chicago International Film Festival, LA ShortFest.

Timp de două seri, un cinematograf-simbol al Bucureştiului va fi invadat de atmosfera animată de umor vechi şi nou. Comedia clasică va prinde viaţă şi în afara ecranului de la Scala, înainte şi în pauza dintre filme, provocându-i pe devoratorii de umor cu gaguri live şi personaje cult din istoria comicului.

În prima seară a Weekendului Comediei Scurte, publicul va face cunoştinţă cu “Dik” (regia: Christopher Stollery, Australia, 2011), un scurtmetraj cu umor acid, care a câştigat, printre altele, premiul publicului la Palm Springs ShortFest, cel mai mare festival nord-american de film scurt, premiul pentru cea mai bună comedie la Rhode Island International Film Festival şi două premii la Aspen ShortFest. “Dik” spune povestea unui tată îngrijorat de descoperirea unui detaliu stânjenitor din viaţa băieţelului său de 8 ani. Când iei lucrurile prea în serios, trebuie să ştii unde să te opreşti, mai ales dacă la mijloc este o căsnicie aproape perfectă.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=ry1wypccGQg[/tube]

“Happy ending şi nu prea” (regia: Josh Lawson, Australia, 2010) dărâmă mitul iubirii veşnice în care el şi ea trăiesc fericiţi până la adânci bătrâneţi, pe fundalul muzicii de vioară. Ce se întâmplă după ce s-a încheiat genericul filmului? Cine acoperă costul zborului pierdut în numele dragostei, cine plăteşte taxiul până acasă şi mai ales… cine cedează la prima ceartă?

Porţia de bizar şi tragicomic vine de la regizorul islandez Tómas Jóhannesson, autorul scurtmetrajului “În Garaj” (Islanda, 2011). Oli şi Keli sunt doi fraţi cu pasiuni ciudate şi o spălătorie auto improvizată într-un garaj. În ziua în care maşina de colecţie a unui client războinic este distrusă într-un accident pueril, viaţa lor devine o cursă contratimp cu urmări neaşteptate.

Scurtmetrajele vor fi proiectate pe 26 ianuarie, respectiv 27 ianuarie, de la ora 20.00. Biletele pot fi cumpărate în avans prin MyTicket sau Eventim, la preţul de 20 de lei pentru o seară sau 35 de lei pentru ambele seri. La biletele sau abonamentele cumpărate în avans, spectatorii îşi pot alege locurile în sală. Biletele pot fi achiziţionate şi de la Cinema Scala, înainte de proiecţii, la preţul de 20 de lei pe seară.

Actualitate

Paula Hriscu lanseaza primul album printr-un concert alaturi cele mai mari nume ale folclorului romanesc!

Talentul imens al artistei se materializeaza acum in albumul "Nu-i bai ca-s micuta", album ce va fi lansat  pe...

Warm-Up Party SoundArt Festival cu Roman Lomtadze Drum Empire / Cruise Control

SoundArt si Quantic va invita la o seara speciala cu Roman Lomtadze Drum Empire si Cruise Control pe 22...

Concert Hara la Hard Rock Cafe pe 15 Ianuarie

Noua piesa HARA. Cu "sufletul pe tava", cu cartile pe fata. Sinceritate masculina maxima. Autoironie. Confesiune si regret. Emotie autentica. Speranta....

Concert Cargo la Hard Rock Cafe pe 16 Ianuarie

BestMusic Live Concerts te invita la Hard Rock Cafe, joi, 16 ianuarie, incepand cu ora 21:30, la un concert...
- Advertisement -

Concert Compact la Hard Rock Cafe pe 18 Ianuarie

Pe 18 ianuarie, de la ora 22:30, BestMusic Live Concerts te invită la un concert extraordinar COMPACT, la fel de...

Hara lanseaza o piesa noua la Hard Rock Cafe pe 15 Ianuarie

Cu "sufletul pe tava", cu cartile pe fata. Sinceritate masculina maxima . Autoironie. Confesiune si regret. Emotie autentica. Speranta....
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X