Vrani Volosa in premiera la Bucuresti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dupa ce in anii trecuti au sustinut mai multe concerte in Romania (Timisoara, Sibiu, Craiova, Targu Mures, Cluj, Iasi), bulgarii de la Vrani Volosa vor sustine in data de 9 Martie primul lor concert in Capitala. Concertul va avea loc in Club Fabrica si va face parte dintr-un eveniment numit „Pagan East’’, alaturi de Harmasar (Republica Moldova) si Reflections (Romania).

Vrani Volosa este o trupa de pagan metal din Burgas (coasta bulgara a Marii Negre). Numele trupei inseamna „Corbii lui Veles’’, Veles fiind zeul mortii in mitologia slava. Muzica lor are influente foarte variate, de la genul clasic (Black Sabbath, Pink Floyd, Jethro Tull) pana la black, doom, folk sau death metal melodic (Bathory, Primordial, Borknagar, Enslaved).
Cei cinci „corbi” nu incearca sub nici o forma sa copieze la intamplare pentru a se integra in genul „viking metal”. Si-au creat un stil propriu, folosind din plin experienta pe care au dobandit-o de-a lungul timpului, activand in cadrul unor proiecte de tot felul (rock/metal, muzica clasica, muzica corala, muzica traditionala bulgareasca).
Totusi, in ceea ce priveste mesajul versurilor sau subiectele alese, Vrani Volosa nu este o trupa cu mult diferita de majoritatea trupelor de pagan metal. Subiectele preferate sunt cele legate de natura sau de istoria si mitologia bulgara. Pe albumul nou (care va fi lansat anul acesta), subiectul favorit este marea, nu numai cu frumusetea, dar si cu ororile ei.
Trupa a luat nastere in anul 2003. De atunci, au scos pe piata mini-albumul „Where the Heart Burns’’, albumul „Heresy / Epec’’ si un DVD- „Sailor Songs’’, care include variante acustice live ale pieselor de pe albume.
Primul lor concert a fost in deschidere pentru Orphaned Land, iar mai tarziu au cantat alaturi de trupe ca Manegarm, Finsterforst, Arkona, Skyclad sau Pungent Stench, fiind prezenti in cadrul unor festivaluri, cum a fost si „Rock’n’ Iasi Outdoors Edition” in 2016.
In vara lui 2017 va fi lansat un nou album, „Among the Loneliest Of Waves”, album de pe care veti putea asculta in premiera cateva piese in cadrul concertului din Fabrica club.
Componenta Vrani Volosa: Hristo Krasimirov: vocal Kolyo Zhelyazkhov: chitara Alexander Hristov: chitara Daniel Sartonev: chitara bass Dessislav Ivanov: tobe
Discografia Vrani Volosa:
– “Where The Heart Burns” (CD-EP, Corvus Records, 2004)
– “Heresy / Epec” (CD, Corvus Records, 2005)
– “Sailor Songs” (DVD, Corvus Records, 2013)
– “Amongst The Loneliest Of Waves” (CD / MP3, Corvus Records, 2017)
Joi 9 Martie, “Pagan East” la Fabrica club, Bucuresti: Harmasar + Vrani Volosa + Reflections
Poze cu Vrani Volosa: atasate
Linkuri la cateva piese Vrani Volosa pe YouTube:
Linkuri la cateva piese Vrani Volosa pe YouTube:
“Wreck” (official video): https://www.youtube.com/watch?v=xK5bMS4ME2o
“Rising Red” (album track): https://www.youtube.com/watch?v=gEWqBQeIuRY
“Man Of Iron” (Bathory cover): https://www.youtube.com/watch?v=ZoCi22gruBo

Actualitate

Concert Carla’s Dreams la Hard Rock Cafe pe 19 Martie

Te asteptam pe 19 martie, de la 21:30, la Hard Rock Cafe la un show cu Carla’s Dreams. Ii...

Noi confirmări și premiere în line-up-ul ARTmania Festival 2020: • Fish, Port Noir și Testament fac parte din cel de-al doilea val de artiști...

– Fish, Port Noir și Testament continuă seria confirmărilor la cea de-a 15-a ediție ARTmania Festival, care va avea...

W.A.S:P. revine în România pentru un concert special

"1984 to Headless" este un turneu în care Blackie și compania vor cânta exclusiv și împreuna hituri  W.A.S.P. de...

Obscura si God Dethroned la Bucuresti: Program si reguli de acces

 Obscura revin la Bucuresti pe 21 februarie in Club Quantic din Bucuresti. In deschidere vor canta God Dethroned, Fractal...
- Advertisement -

Concert byron la Hard Rock Cafe pe 18 Martie

Te invitam la Hard Rock Cafe, miercuri, 18 martie, incepand cu ora 21:30, la un concert cu trupa byron! Formată în...

Concert Bucovina la Hard Rock Cafe pe 20 Februarie

Miercuri, pe 20 februarie, de la ora 21:30, Bucovina va invita la un special exclusive show care nu trebuie scapat in...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X