Vița de Vie – Noapte Acustică, visul unei nopti de iarna

Joi seara a am avut parte de ultimul concert Vita de Vie din acest an, concertul cu care am hotarat sa inchei acest an frumos si plin de evenimente.

Clubul Expirat a gazduit o seara acustica, un concert sold out, o ocazie minunata de a te revedea cu prietenii la un pahar si o portie buna de muzica faina.

In deschidere Maru, o fata frumoasa cu o chitara si o voce intersanta care a sunat bine, clar si a creeat o atmosfera intima si placuta.

Vita de Vie sunt o trupa care nu mai are nevoie de nici o prezentare si pe care o ascultam intotdeauna cu deosebita placere oricum ar fi concertul, electric sau acustic.

Daca acum 2 luni au lansat cel de-a doua parte a albumului Sase/Sase, Sase-, acum au ales sa cante acustic, o incantare pentru urechile mele iar atmosfera a fost ca de fiecare data incendiara.

Ne-am simtit ,,fenomental,, de bine la concert. Am cantat, am rezonat, am ascultat piesele preferate. Ne-au trecut uspr de la o piesa la alta prin toata activitatea lor si m-am bucurat de ,,Luna si Noi’’, piesa mea preferata de pe ultimul lor album.

Adrian Despot a comunicat excelent cu publicul, asa cum o face de fiecare data, lasand o particica din sufletul lui pe scena si in fiecare dintre noi. Atunci cand ii asculti poti simti in versuri si trairile acestor oameni ce devin parte din tine, parte din ceea ce ai fost, ai visat, parte din ceea ce doresti.

Chiar daca au trecut 5 ani de cand au lansat albumul Acustic, si concertele de acest gen Vita De Vie sunt destul de rare, piesele lor cantate in acest stil au alt gust.

Si da, sigur ca a fost cantata ,,Varza’’, dedicata de aceasta data ospatarilor, celor acre vin primii si pleaca ultimii, oamenilor fara de care nici un eveniment intr-o astfel de locatie nu ar fi posibila.

Invitati in aceasta seara pe scena alaturi de baietii de la Vita De Vie au fost Mihai de la Breathelast si Cosmin Lupu de la Days of Confusion, alaturi de care au cantat cateva piese.

In peste 20 de ani si cu noua albume nu ne-au dezamagit niciodata. Nu are cum sa nu iti placa macar o piesa de pe vre-un album, asculti sau nu in mod obisnuit VDV. Nu ai cum sa nu te agiti la ,,Basul si cu toba’’ mare sau sa nu iti iei iubita in brate pe ,,Praf de stele’’, nu ai cum sa nu fi macar o data curios cum este VDV live pe scena si odata ce ai prins microbul, nu te mai lasi de ei niciodata.

Normal ca am avut parte de bis, nu aveam cum sa ii lasam usor sa plece de pe scena, doua piese si seara a luat sfarsit, parca mult prea repede.

 Lume multa, lume buna, fani ce nu ar rata niciodata un astfel de eveniment, merch pentru toate gusturile si buzunarele si nu in ultimul rand muzica buna, Vita de vie si Maru. Asta am avut joi seara, o zi foarte aproape de sfarsitul de an 2018.