Vita De Vie – Acustic

IMG_5045Gradina Verona, poate cel mai placut loc din Bucuresti, o oaza de verdeata, un loc unde mereu ma simt bine.
Azi a fost la fel de plin ca de obicei doar ca din alt motiv. Lumea a venit nu numai pentru a manaca si a bea ceva bun (au niste cocktailuri excelente), ci mai ales pentru a asculta un concert deosebit, cel al baietilor de la Vita de vie.
Asa cum a declatat Adi Despot inainte de lansarea acestui album care incununeaza o munca de 3 ani a unei echipe acum mature cu un repertoriu vast si o experienta de 16 ani in muzica : “Am dezbracat melodiile vechi de hainele pe care le purtau si am incercat sa le decantez intr-o forma cat mai apropiata de starea lor originara, cea de emotie. Am scazut volumul si am crescut intensitatea. De acolo am construit, cu grija si abnegatie, albumul Acustic. A iesit exact asa cum ni-l doream, simplu si intens. In calatoria noastra am avut onoarea sa fim insotiti de niste muzicieni extraordinari. Mandela Gajol si Mihai Ardelean, care sunt parte integrata a familiei si proiectului VdV Acustic, apoi Razvan Suma, Alexandrina, Florin Ochescu, Eugen Caminschi si Raul Kusak.”
IMG_5061Prima piesa a fost binecunoscuta ”Basul si cu toba mare” in varianta  Swing. Desi nu este prima data cand o ascult asa, am ramas impresionata. Este altceva, ceva nou, melodios si suna atat de bine incat parca o auzi mereu pentru prima data.
Aici muzica te transpune in  alta stare prin piese  in care instrumentele naturale precum , chitarele acustice, flautul, elementele etnice de percutie si suflat iau locul zgomotoaselor chitare electrice.
S-au auzit pe rand piese binecunoscute precum, Vino la mine (cover N&D), Abdullah (secretara) de pe primul album, Iamma, Varza (cantata de obicei impreuna cu Alexandrina).
Desi nu se afla pe acest album, ”pentru ca l-ar fi stricat” zic baietii, piesa ”Da sunetul mai tare’‘ a fost cantata spre amuzamentul publicului intr-o varianta inedita pe acordurile traditionalelor ”fetele de la capalna” si ”trandafir de la moldova”. A sunat ciudat de bine.
IMG_5093Mandela Gajol dupa cum zice si Adi despot, canta la orice. Maestru al instrumentelor de suflat si percutie, insoteste fiecare piesa acustica si da o melodicitate deosebita acestora.
Dupa trecerea in revista a tuturor pieselor de pe album, concertul s-a incheiat cu balada ‘‘Praf de stele” pe care o ador in orice varianta ar fi cantata. Poate ca imi aduce aminte de cum eram in perioada studentiei, poate ca ma face sa visez la prima dragoste, la primele realizari, oricum ramane preferata mea.
Si bineneteles ca a fost si un bis. Piesa ‘‘Ce conteaza” a incheiat concertul din aceasata seara si baietii au coborat de pe scena in aplauzele furtunoase ale spectatorilor prezenti.
Intrumentişti dedicaţi, pasionaţi, originali, cu personalitate muzicală, care fac muzica în primul rînd din plăcere, stiu cum sa transmita publicului ceea ce simt. Un show în adevăratul sens al cuvântului, făcut de oameni frumoşi din punct de vedere muzical .
IMG_5056Cine nu a ascultat albumul il recomand din tot sufletul pentru ca este ceva intradevar de calitate, stilul nou al pieselor atat de cunoscute ne fac sa credem ca le ascultam pentru prima oara.
Oameni de toate varstele, multi copii (si cum zice adi : nu imi vine sa cred ca majoriatea sunt ai nostri), actualii si viitorii fani rock si Vita de vie, atmosfera placuta, intima, racoare.
Frumos dar scurt. Atmosfera si sunetele te infasoara ca intr-un cocon din care nu ai mai vrea sa scapi si totusi se termina si iti iei zborul spre casa, spre lucrurile obisnuite, cu gandul ca in curand poate vei mai avea parte de ceva atat de placut care sa te incarce cu energie si sa-ti redea zambetul pe buze si caldura in suflet.

IMG_5064      IMG_5085      IMG_5047     IMG_5062    IMG_5063    IMG_5060    IMG_5052    IMG_5057

Actualitate

GREEN SHEPHERD CANTA IN DESCHIDEREA CONCERTULUI DAYS OF CONFUSION, “ACOUSTIC SATELLITES”

 Bucurestenii de stoner rock - GREEN SHEPHERD - vor fi invitatii din deschiderea concertului DAYS OF CONFUSION, “Acoustic Satellites”,...

Luna Amară – CONCERT LIVE STREAMING – din Music Hub

SÂMBĂTĂ 11 IULIE https://www.facebook.com/events/783437465796929/ PRIMUL CONCERT LUNA AMARĂ după Starea de Urgență După luni de absenta, Luna Amară va susține primul concert propriu în...

“ACOUSTIC SATELLITES”, CONCERT DAYS OF CONFUSION, PE 9 IULIE, IN QUANTIC CLUB

Dupa o lunga perioada in care muzica s-a cantat in mare parte in mediul online, usor incercam sa revenim...

Paula Hriscu, o „Regina Pădurii” modernă

Preocupată serios de lifestyle, Paula Hriscu, cantăreața de muzică populară cu un debut spectaculos, surprinde prin atitudinea avantgardistă pe...
- Advertisement -

Trooper a lansat „Dragoste falsă”

  Trooper a lansat un videoclip pentru cea mai nouă piesă a formației - „DRAGOSTE FALSĂ”. Coiotu’ a declarat: „Balaurul...

Săptămâna Octavian Cotescu la Teatrul „Bulandra”!

De-a lungul  anilor, la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” au jucat cei mai mari actori ai scenei românești și au...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X