Vita De Vie – Acustic

IMG_5045Gradina Verona, poate cel mai placut loc din Bucuresti, o oaza de verdeata, un loc unde mereu ma simt bine.
Azi a fost la fel de plin ca de obicei doar ca din alt motiv. Lumea a venit nu numai pentru a manaca si a bea ceva bun (au niste cocktailuri excelente), ci mai ales pentru a asculta un concert deosebit, cel al baietilor de la Vita de vie.
Asa cum a declatat Adi Despot inainte de lansarea acestui album care incununeaza o munca de 3 ani a unei echipe acum mature cu un repertoriu vast si o experienta de 16 ani in muzica : “Am dezbracat melodiile vechi de hainele pe care le purtau si am incercat sa le decantez intr-o forma cat mai apropiata de starea lor originara, cea de emotie. Am scazut volumul si am crescut intensitatea. De acolo am construit, cu grija si abnegatie, albumul Acustic. A iesit exact asa cum ni-l doream, simplu si intens. In calatoria noastra am avut onoarea sa fim insotiti de niste muzicieni extraordinari. Mandela Gajol si Mihai Ardelean, care sunt parte integrata a familiei si proiectului VdV Acustic, apoi Razvan Suma, Alexandrina, Florin Ochescu, Eugen Caminschi si Raul Kusak.”
IMG_5061Prima piesa a fost binecunoscuta ”Basul si cu toba mare” in varianta  Swing. Desi nu este prima data cand o ascult asa, am ramas impresionata. Este altceva, ceva nou, melodios si suna atat de bine incat parca o auzi mereu pentru prima data.
Aici muzica te transpune in  alta stare prin piese  in care instrumentele naturale precum , chitarele acustice, flautul, elementele etnice de percutie si suflat iau locul zgomotoaselor chitare electrice.
S-au auzit pe rand piese binecunoscute precum, Vino la mine (cover N&D), Abdullah (secretara) de pe primul album, Iamma, Varza (cantata de obicei impreuna cu Alexandrina).
Desi nu se afla pe acest album, ”pentru ca l-ar fi stricat” zic baietii, piesa ”Da sunetul mai tare’‘ a fost cantata spre amuzamentul publicului intr-o varianta inedita pe acordurile traditionalelor ”fetele de la capalna” si ”trandafir de la moldova”. A sunat ciudat de bine.
IMG_5093Mandela Gajol dupa cum zice si Adi despot, canta la orice. Maestru al instrumentelor de suflat si percutie, insoteste fiecare piesa acustica si da o melodicitate deosebita acestora.
Dupa trecerea in revista a tuturor pieselor de pe album, concertul s-a incheiat cu balada ‘‘Praf de stele” pe care o ador in orice varianta ar fi cantata. Poate ca imi aduce aminte de cum eram in perioada studentiei, poate ca ma face sa visez la prima dragoste, la primele realizari, oricum ramane preferata mea.
Si bineneteles ca a fost si un bis. Piesa ‘‘Ce conteaza” a incheiat concertul din aceasata seara si baietii au coborat de pe scena in aplauzele furtunoase ale spectatorilor prezenti.
Intrumentişti dedicaţi, pasionaţi, originali, cu personalitate muzicală, care fac muzica în primul rînd din plăcere, stiu cum sa transmita publicului ceea ce simt. Un show în adevăratul sens al cuvântului, făcut de oameni frumoşi din punct de vedere muzical .
IMG_5056Cine nu a ascultat albumul il recomand din tot sufletul pentru ca este ceva intradevar de calitate, stilul nou al pieselor atat de cunoscute ne fac sa credem ca le ascultam pentru prima oara.
Oameni de toate varstele, multi copii (si cum zice adi : nu imi vine sa cred ca majoriatea sunt ai nostri), actualii si viitorii fani rock si Vita de vie, atmosfera placuta, intima, racoare.
Frumos dar scurt. Atmosfera si sunetele te infasoara ca intr-un cocon din care nu ai mai vrea sa scapi si totusi se termina si iti iei zborul spre casa, spre lucrurile obisnuite, cu gandul ca in curand poate vei mai avea parte de ceva atat de placut care sa te incarce cu energie si sa-ti redea zambetul pe buze si caldura in suflet.

IMG_5064      IMG_5085      IMG_5047     IMG_5062    IMG_5063    IMG_5060    IMG_5052    IMG_5057

Actualitate

Dirty Shirt featuring Caliu – Latcho Drom (Live Session, Casa Radio) – Video​

Maramureșenii de la DIRTY SHIRT au lansat un video, înregistrat live la Casa Radio din Cluj-Napoca, pentru piesa „Latcho Drom”, alături de...

Noi informatii cu privire la amanarea concertului Riverside / SoundArt Festival 2020

Dupa impunerea noilor restrictii legate de adunarile publice din 11.03.2020, organizatorii celor doua evenimente amanate, concertul Riverside si SoundArt...

Concertul tribut QUEEN de la Hard Rock Cafe este reprogramat pentru data de 18 septembrie

În urma situației create de răspândirea virusului Covid-19, concertul-tribut Queen programat pentru luna aprilie în Hard Rock Cafe este...

Luna Amară a lansat videoclipul „Tacerea”

Luna Amară a lansat videoclipul melodiei „Tacerea”, acesta putand fi urmarit mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=CuCCrXEN3LI   „„Tăcerea” este despre paradoxurile societății în care...
- Advertisement -

Fiica si nepotica ei nu au putut. Cine ii implineste visul Mioarei Velicu? sau Cine este copilul de suflet al Mioarei Velicu?

Fiecare vis implinit face din lumea asta o lume mai buna, mai frumoasa. Sunt visuri la care renuntam si...

Dragos Moldovan lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”

Dragos Moldovan, castigatorul Vocea Romaniei 2019, lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”, al treilea single...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X