UMA ED ROMÂNIA și Club Control vă invită la premiera spectacolului “Refracție”

Copy of poster refractie webDuminică 1 noiembrie, Asociația UMA ED ROMÂNIA și Club Control vă invită la premiera spectacolului „Refracție” finanțat de Centrul Cultural al Municipiului București – ARCUB și Primăria Municipiului București, făcând parte din programul cultural “Ești București 2015”. Proiectul cultural “Refracție” este organizat în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Pe 1 noiembrie 2015, vor avea loc 2 reprezentații consecutive, la ora 19:00 și la ora 21:00, în Club Control (Str. C-tin Mille, nr.4/ Sala Berlin).
Intrarea este liberă

Facebook event

“Refracție” este rezultatul unei adevărate munci de echipă: de la etapa de cercetare și documentare, la construirea unui concept artistic multifuncțional și montarea unui spectacol estetic și educațional complex.

Ideea a pornit de la volumul „Mâini cuminți. Copilul meu autist” (Polirom, 2015), semnat de Ana Dragu. Scopul acestui spectacol este acela de a explora și reda percepțiile persoanelor cu autism, de a oferi publicului bucureștean ocazia de a înțelege mai bine universul interior al acestora..

Un concept multi –performance presupune o echipă eterogenă, în care fiecare membru are o contribuție aparte: Nicoleta Lefter – actriță (Teatrul Odeon, Unteatru, Cafe Godot), Silvia Călin – coregraf („Viaţa lui Helge”, „Top Dogs”, „Aleargă”), Velica Panduru – scenograf (premiul UNITER, pentru cea mai bună scenografie, 2009), George D. Stănciulescu – compozitor (nume de scenă: LeVant sau Ad Ombra), Mihai Păcurar – scenograf și artist video, Ruxandra Bunea – psiholog atestat in psihologie clinică.

Programul următoarelor reprezentații:

Marți 3 noiembrie 2015 – ora 19.00, Club Control. Intrare liberă.

Miercuri 4 noiembrie 2015 – ora 19.00 si ora 21.15, Club Control. Intrare liberă.

Refractie_1novSeara de 1 noiembrie marchează și lansarea celui mai recent număr al revistei Arte & Meserii care continuă să pună accentul pe poveștile din artă, ce merită a fi spuse mai departe. După o pauză de doi ani, în care revista Arte & Meserii a apărut doar în format online, 136 de pagini printate își fac apariția (din nou) sub forma numărului 12 din revistă, pe a cărei copertă o regăsim chiar pe Nicoleta Lefter, protagonista spectacolului “Refracție”.

Asociația UMA ED România este o asociație de educație culturală prin mijloace audiovizuale și comunicare prin artă, profesională, autonomă și non-profit, înființată pentru o perioadă nedeterminată.

Membrii Asociației UMA ED România s-au asociat în scopul  de a dezvolta si implementa programe care sa crească accesibilitatea la valori culturale si socio-educative a unui număr cat mai mare de oameni (tineri si mai puțin tineri), prin informație diversă.

 De 7 ani, Club Control funcționează ca spațiu de promovare a actului artistic, sub varii forme: concerte cu trupe românești și străine, din noul val și consacrate, jazz și muzică spectrală, spectacole de teatru, expoziții și târguri de obiecte frumoase și de colecție.

Club Control și-a dedicat spațiul unor evenimente originale memorabile, cu impact pozitiv, estetic și educațional, asupra spațiului cultural românesc.

Uniunea Artiștilor Plastici din România este organizație dedicată artelor vizuale, prin promovarea activităților specifice în domeniul artelor vizuale, al teoriei şi criticii de artă, al restaurării de monumente. De asemenea, UAPR se ocupă de aspecte legate de protecția socială, participarea la procesul de reformă a cadrului juridic şi fiscal în domeniul artelor, promovarea statutului profesiei şi a solidarității între artiști.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București este un serviciu public de cultură, înființat în 1996, sub autoritatea Consiliului General al Municipiului București. ARCUB funcționează ca punte de legătură între autoritatea locală și societatea civilă, concentrându-se asupra proiectelor educațional-culturale, în varii zone artistice: teatru, muzică, arte vizuale, dans, ateliere de creație, producție editorială etc.

Programul cultural “Ești București” are ca principal obiectiv promovarea valorilor culturale prin intermediul programelor, proiectelor și acțiunilor culturale, vizând o prezentare activă a diversității conținuturilor și expresiilor artistice. În cadrul programului “Ești București 2015″, spectacolul va avea 6 reprezentații.

Parteneri media: TVR, RadioTANANANA, GoldFM,  rfi RomaniaEclecticfm.roROCK FM , Radio România CulturalRadio BucureștiFMRomanian Rock RadioRadio TribRadioIndieGen.roȘapteSeri,  Zile si NoptiJurnalul NaționalRomania LiberaSUNETEAdevărul,  VICE,  Decât o RevistăBeWhereArte și Meserii, Ziarul Studențesc Carevasăzică,  IQads,FeederVeioza ArteMetropotam.roInfoMusic.roUrban.rob365.ro9am.roModernism.roTonight.euAnyplace.ro,Gingergroup.roOrasulm.euJurnalRockRockOut,  Rockstage.ro, MaximumRockalternativ.rostudentie.ro,  Mixtopia.ro,sub25.rosubAsfalt.ro,  121.rokudika.rogetlokal.roafterhours.rovinsieu.roletsrock.robestial.rorockout.ro,RoEventsBucharestExpat.comInYourPocket,, nineoclockromania-insider.comcooperativaurbana.ro.

Actualitate

Rock 100% Românesc: Trooper, Phoenix, Mustang, Green Shepherd, rock, masti si licurici

Pandemia de coronavirus, ne-a cam lasat fara evenimente culturale. Concertele sunt rare, cu lume putina, masti pe fata si...

Program concert Rock 100% Romanesc

În data de 11 septembrie 2020, Phoenix, Trooper, Mustang și Green Shepherd vor concerta pe scena teatrului de vară...

DansActorul ca fenomen al teatrului actual – LIVE Gala Hop

Gala Tânărului Actor HOP 2020, ediția a 23-a 3 - 6 septembrie 2020 / live streaming pe www.galahop.ro Teatrul Naţional „I....

RESITA ROCKS a lansat albumul ”Nascuti din foc”, o antologie a rockului din Banatul Montan

Proiectul RESITA ROCKS a lansat albumul ”Nascuti din foc”, un titlu sugestiv cu trimitere la vechiile traditii industriale ale...
- Advertisement -

Gala Tânărului Actor HOP 2020 – Live – 4 septembrie 2020

4 septembrie 2020 ora 21.00 - Concurs secţiunea Individual Teodora Daiana Păcurar Georgiana Vișan Răzvan Omotă Cristina Tudor Dragos Ioniță Concurs secţiunea grup „Unu pe doi”, cu...

Dirty Shirt aniversează 25 de ani printr-un concert special!

Chiar dacă pandemia de Covid 19 a făcut ca evenimentele rock să fie o raritate în această perioadă, maramureșenii...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X