Trompetistul Avishai Cohen prezinta “Into the Silence”, in concert la Sala Radio

avi

Jazz Syndicate Live Sessions prezinta concertul trompetistului Avishai Cohen, in data de 15 noimebrie, la Sala Radio din Bucuresti. 

Concertul face parte din turneul de promovare al mult asteptatului album Into the Silence, lansat in februarie 2016, sub egida ECM.

Votat timp de trei ani consecutiv drept “Rising Star” de catre prestigioasa publicatie DownBeat Jazz Magazine – Avishai Cohen a devenit recunoscut la nivel mondial ca un muzician ce poseda un sunet individual si un spirit iscoditor, un creativ interpret-compozitor, deschis la mai multe genuri de jazz, precum si un activ sef de formatie sau sideman.

The New York Times l-a descris ca fiind “un trompetist extravagant si inzestrat, relaxat si sentimental… combinand cu dexteritate sensibilitatea si flerul”, in timp ce Chicago Reader l-a considerat “probabil cel mai interesant muzician de jazz israelian din lume”.

Pe langa aclamata activitatea muzicala cu trioul Triveni, trompetistul inregistreaza si sustine turnee mondiale alaturi de Mark Turner Quartet, sau 3 Cohens Sextet – bandul de familie din care mai fac parte sora lui, clarinetist-saxofonista Anat, si fratele saxofonist Yuval.

Avishai Cohen a fost, de asemenea, un membru marcant al prestigiosului San Francisco Jazz Collective, cap de afis la Village Vanguard sauCarnegie Hall, si a aparut pe coperta prestigioasei DownBeat Jazz Magazine, in ianuarie 2012. Din 2015, Avishai Cohen a fost numit si director artistic al Festivalului International de Jazz de la Ierusalim.

Despre Into the Silence

In februarie 2016, trompetistul Avishai Cohen a lansat si a inceput turneul de promovare pentru mult asteptatul si unanim aclamatul album ECM “Into the Silence“, produs de Manfred Eicher. O colectie de compozitii expansive si impresionante pentru quartet de jazz (trompeta, pian, bas, tobe cu saxofon tenor pe cateva piese), “Into the Silence” reprezinta o reflectie asupra momentelor finale ale vietii tatalui sau, David, cu o remarcabila retinere, gratie si umilinţa.

Mai jos, cateva recenzii primite de Into the Silence:

The New York Times: “Cohen este un musician de jazz multicultural, iar printre predecesorii sai se numara Miles Davis. Exact ca Davis, Cohen isi poate folosi trompeta pentru a reda cele mai pregnante sentimente umane.”

All About Jazz: “E muzica frumoasa, si in mod clar are o unitate rezultata atat din spiritul constant al compozitiei, cat si din abordarea spontana a interpretarii.”

The Guardian: Exista doi Avishai Cohen in circuitul de jazz: faimosul basist si compozitor pe de o parte, si mai tanarul trompetist din New York, care e responsabil pentru aceasta fascinanta compozitie – Into the Silence. Trompetistul Avishai Cohen este un maestru al instrumentului si un compozitor de originalitate vivida. Into the Silence este o reflectie asupra mortii tatalui sau, de multe ori solemna, dar niciodata anosta, minunat inregistrata.”

In seara de 15 noiembrie, pe scena Salii Radio vor urca Avishai Cohen – trompeta; Yonathan Avishai – pian; Yoni Zelnik – bass; Jonathan Blake – baterie;

Evenimentul “Avishai Cohen – Into the Silence“, face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, in cadrul careia anul acesta vor mai concerta:

JACK DEJOHNETTE TRIO feat. Ravi Coltrane – 03 Noiembrie 2016, Sala Radio

Biletele se gasesc pe eventim.ro, iabilet.ro si bilete.ro.

Facebook:

https://www.facebook.com/events/1808207062760051/

VIDEO:

https://vimeo.com/151523882

Recomandat de MAGIC FM

Organizator  Jazz Syndicate Live Sessions

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

BLAST EVENTS va invita pe 9 Decembrie 2016 la UNDERGROUND METAL NIGHT

Concertul va avea loc incepand cu ora 18 in clubul Jazz Pong din Bucuresti. Bilete la UNDERGROUND METAL NIGHT se pot procura din reteaua Iabilet.ro In...

Strauss Festival Orchestra Vienna. Concerte în România din 19 decembrie, la Sala Palatului

Concertul Christmas in Vienna, susţinut de Strauss Festival Orchestra Vienna sub bagheta maestrului Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei vieneze Monika Mosser se...

Invata cum sa iti dezvolti tehnica mainii drepte cu noua lectie a lui Adi Ciuplea!

  A sosit timpul sa anuntam noua lectie gratuita la Music Academy, in care Adi Ciuplea te invata cum sa iti dezvolti tehnica mainii drepte...

Jonathan Alexandru – “Seara sfanta de Craciun” – videoclip

Jonathan Christian Alexandru,  fiul Nicolei si a lui Mihai Alexandru, este student al Conservatorului din Bucuresti, sectia canto clasic, clasa maestrului Ionel Voineag. Piesa "Seara...

Concertul extraordinar “Zamfir +100” este sold-out!

În această seară, la Sala Palatului din capitală, peste 4.000 de spectatori vor empatiza cu emoțiile unice transmise de maestrul Gheorghe Zamfir prin sunetele...
Jazz Syndicate Live Sessions prezinta concertul trompetistului Avishai Cohen, in data de 15 noimebrie, la Sala Radio din Bucuresti. Trompetistul Avishai Cohen prezinta "Into the Silence", in concert la Sala Radio