Trentemøller revine la București pe 7 septembrie, la Fratelli Studios. Special Guest: Golan (hybrid)

Pentru acest turneu, denumit Memoria Tour, organizat pentru a promova albumul omonim lansat în 2022, Trentemøller a ales să formeze o trupă complet nouă: Disa Jakobs la voce, chitară și sintetizator, la cea de-a doua chitară se alătură Brian Batz, Jacob Haubjerg la bas, chitară și voci. La tobe, Silas Tinglef (2nd Blood), iar nu în ultimul rând, Trentemøller la clape. Această nouă componență aduce un plus de energie și dinamism, pregătindu-se să ofere experiențe muzicale de neuitat în cadrul acestui turneu.

a group of people standing in front of a window

Respectat de multă vreme ca un creator de melodii memorabile, în ultimul deceniu, Anders Trentemøller a obținut de asemenea, recunoaștere și pentru cariera sa ca producător cu foarte puțini rivali.

Abordarea lui Trentemøller în crearea muzicii este o incursiune care se leagă strict de amintiri și de memorie, un aspect intrinsic al călătoriei sale artistice. El folosește puterea memoriei în mod practic pentru a-și modela compozițiile, care în acest album au fost pe deplin ale lui. Dacă în trecut lucra cu cinci-șase diferiți cântăreți pe album, de această dată a ales să lucreze cu un singur cântăreț, pentru a-i oferi senzația de intimitate.

Și-a dorit ca o singură voce să ghideze ascultătorii pe parcursul albumului și a venit natural ca iubita sa, cântăreața Lisbet Fritze, să fie cea implicată în crearea acestui album.

I-a fost greu să redea întreaga atmosferă a creației sale într-un singur cuvânt sau o propoziție, lucru care a dus la amânarea procesului de finalizare a acestui album. Când a dat peste cuvântul latin pentru memorie/amintire, i s-a părut pur și simplu un cuvânt frumos.

S-a gândit la tot ce înseamnă acest concept și adevenit fascinat de modul în care cele două se întrepătrund. Muzica și Memoria. Această legătură dintre l-a captivat, stabilind un paralelism între emoțiile declanșate de o melodie și amintirile pe care le evocă. Ca un cântec pe care îl iubeai în adolescență și pe care-l auzi la radio ani mai târziu. Te transportă instant în trecut și amintirile devin mai puternice ca niciodată. ,,Și este ceva cu totul unic, să te poți scufunda în trecut doar cu ajutorul unui cântec.’’ (Anders Trentemøller)

Cu albumul Memoria, Trentemøller rămâne fidel temelor sale familiare, cum ar filumina și întunericul, neliniștea și seninătatea, frigul pătrunzător și căldura reconfortantă, inspirate de elementele antipodale inerente mediului nordic pe care îl consideră “acasă”.

,,Când fac ceva, trebuie să mă bucur de acel lucru. Și încă mai am acest sentiment când compun. Pasiunea mea este, încă, la fel de mare ca cea de la începuturile mele. Trebuie să mărturisesc că mă simt gol și neliniștit atunci când mă distanțez de muzică prea mult timp. Am nevoie de ea pentru a trăi’’, afirmă acesta într-un interviu.

Albumul Memoria îl veți putea asculta live pe 7 septembrie, la Fratelli Studios.

Biletele pentru evenimentul TRENTEMØLLER de la Fratelli Studios pot fi achiziționate la categoria unică ACCES GENERAL, de la trentemoller.emagic.robilete.emagic.ro și în rețelele iaBilet și Entertix.

Biletele pot fi achiziționate și de deținătorii unui voucher sau ai unui pachet reSTARt Emagic.

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

#ULiveSession: Ioana Ignat lanseaza o versiune live a piesei “Doar pe a ta”

ULive Session continua cu hitul "Doar pe a ta", colaborarea dintre Edward Sanda si Ioana Ignat, si o abordare diferita: prima versiune live a...

Institutul Francez prezinta spectacolul “Fugato Labile: Camille Claudel”

Camille despre Camille “Tout ce qui m’est arrivé est plus qu’un roman c’est une épopée, l’Illiade et l’Odysse et il faudrait un Homère pour la...

Juriul si premiile la Semifinala GBOB ARTmania

Juriul la Semifinala GBOB ARTmania Premiile la Semifinala GBOB ARTmania Ce este GBOB România?   --- Juriul la Semifinala GBOB ARTmania   A cincea bătălie din 2015: Semifinala GBOB ARTmania Oldies Pub - Live Music (Str. Nicolae Bălcescu...

Bucurestenii sunt asteptati la piesa de teatru “Romania 2050”, pe 15 ianuarie. Intrarea libera

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, Teatrul Apropo invită spectatorii la piesa "Romania 2050", la Teatrul de Artă București. Teatru neconvențional: România 2050, un spectacol imaginar...

Februarie cu surprize frumoase, la Teatrul de Artă București

O premieră realizată în coproducție cu Teatrul Mic, după un text nominalizat la premiul “Cea mai bună piesă a anului 2011”, un concert fără...