Trei lansări de carte la Urban Blues Fest – Autumn edition 2022

Ediţia de toamnă a Urban Blues Fest, oferă publiculuipe lângă muzica rafinată şi experienţa sonoră de calitate, o vastă ofertă de produse culturale. În fruntea listei de propuneri se numără trei lansări de carte, urmate de sesiuni de autografe.

                

Startul festivalului va fi marcat, în seara de 14 octombrie de la ora 18.00 de lansarea lucrării „Între Phoenix și Le Corbusier” – Costin Petrescu în dialog cu Nelu Stratone. Lansarea va fi susţinută şi prezentată chiar de publicistul şi omul de radio Nelu Stratone. Cartea are forma unui interviu cu 30 de întrebări pe care Nelu Stratone i le adresează lui Costin Petrescu. Cu o poveste fascinantă, Costin Petrescu își deapănă, în răspunsuri, firul vieţii – atât pe latura muzicală, alături de trupele în care a activat, cât și pe cea profesională ca arhitect. De aici și titlul: între Phoenix – trupa cea mai cunoscută în care a cântat, și Le Corbusier – pseudonimul arhitectului francez devenit sinonim cu arhitectura și urbanismul.

Oare ce l-a apucat pe Costin Petrescu să scrie o carte? Autobiografică? Istorică? Să fie nevoia de a face un referat către sinea lui, sau a ta, sau a mea? Da, are tot dreptul, la urma urmei – e un autor contemporan, e un muzician fără egal, un artist complex al timpurilor noastre, e un om senzațional. Să-i citiți mărturiile, să-i cercetați universul – veți avea de aflat și de învățat. O să vă amuzați, în același timp – nimic nu este luat mai mult decât e nevoie în serios.” (Mircea Florian)

Cea de a doua seară de festival, sâmbătă 15 octombrie, găzduieşte la ora 19.45 lansarea lucrării„Pelerinajul Electric”de Iulian Ignat

Pelerinajul electric” este o rememorare a călătoriilor întreprinse de autor pe urmele muzicii, între 1989 și 2019. De la vizita făcută acasă la Iuliu Merca, la Cluj-Napoca, la concertul Pink Floyd, de la cele patru concerte The Rolling Stones la festivaluri de muzici tradiționale în Maramureș, de la Gărâna Jazz la Costinești, pentru un interviu cu Marky Ramone. Lansareacărţii Pelerinajul Electric va avea loc în a doua zi a festivalului Urban Blues Festîn pauza dintre concertele Soul Serenade şi Black River Blues Band!

Să te întâlnești cu oameni ce simt asemenea ție, chiar dacă sunt foarte diferiți, să trăiești alături de ei acele vibrații, să fii alături de cei neștiuți, dar din același trib cu tine, iată una din formele de magie ale muzicii. Concertul! Bucuria de a asculta artiști grozavi, de a mă aventura în orașe, locuri noi, a fost dublată de întâlnirile de pe drum”.  (Iulian Ignat).

Această carte este o retrospectivă minunată în istoria muzicii și o călătorie în trecut, pe vremea când pasiunile se trăiau simplu, dar intens, dincolo de poleiala care astăzi ascunde suflete goale și lipsa de valori. Mi-a plăcut să mă las purtat de paginile cărții la concertele emblematice ale artiștilor pe care și eu îi admir, să aflu lucruri noi despre ei prin ochii și experiențele lui Iulian, să retrăiesc o perioadă în care dragostea pentru meseria ta era mai presus de imagine, statut și bani. Emoția cărții este cu atât mai vie cu cât autorul își deschide mai mult sufletul și ne permite să-i cunoaștem trăirile, micile sacrificii și lupte în drumul spre atingerea obiectivelor și intereselor sale.Iulian Ignat ne prezintă un jurnal prețios al vieții de ziarist, jurnal care trebuie citit de orice persoană care dorește să îmbrățișeze această profesie și își propune să o reprezinte cu ardoare, integritate, bun simț și respect”. (Cristi Minculescu).

Iulian Ignat este, din 1998, redactor al revistei “Formula AS”. Ca fotograf are la activ 12 expoziţii personale, iar în cadrul Urban Blues Fest – Autumn edition 2022, va avea două expoziţii tematice:

  1. Fotografie de concert;
  2. Fotografieurbană.

Tot înseara de sâmbătă, dar de la 20.45 vaavea loc şilansareacărţii “Rockin’ by myself (2017-2020)” de Dumitru Ungureanu

Dumitru Ungureanu cucereşteprinmărturisirile sale opoziţiesingularăînliteraturaromânească. Opţiunileşibucuriile sale muzicalecoincid de multeori cu ale subsemnatuluişi cu ale multoradintrecititoriirevisteinoastrevirtuale, Arta sunetelor. De aicirezidăexplicaţiasuccesului de vânzare al precedentuluivolum din seriaRockin’ by myself, ceadunăeseurilescrise de autorîntreanii 2013-2016 şipublicate la rubricasusţinută din anul 2005 înSuplimentul de Cultură al Ziarului de Iaşi, co-editatîmpreună cu edituraPolirom.

Titlurilealesepentruacesteeseuriexprimă, de celemaimulteorimetaforic, aceaconjuncţiefericitădintrestareapersonală a momentuluimuzical, trăit, gustat, îndelungcercetatşimesajul (in)direct al muzicii, de oriundeşi din oricemediu de stocarear fi captatpentrueternitate.

Radu LUPAŞCU

(editorulcolecţieiVibraţiisingulare)

Rockin’ by myselfeste o incursiunesecvențialăînuniversulfenomenului rock, care cucereșteprinfranchețeasublimatăaexpuneriișiimpuneprinsubstanțaremarcabilă a conținutului.

Florin BĂLĂNESCU

(autorulprefeţei)

Vor fi programatetreisesiuni de autografe cu autoriivolumelorprezentateşilansateîn festival. Pe toatăperioadafestivaluluiUrban Blues Festvaexista un stand de cărţipentruprezentareşivânzare.

Urban Blues Fest primul festival dedicat bluesului din Bucureşti, se va desfăşura în excelenta locaţie The Pub Trocadero, de la Universitate, în zilele de 14, 15 şi 16 octombrie 2022 şi îi va aduce pe scena clubului din centrul capitalei, în postura de cap de afiş, pe Gianluca D’Alessio (Italia), Ride On Band (Bucureşti) şi Burning Blues Band (Timişoara). Acestora li se alătură mulţi alţi artişti de valoare, în trei seri cu tematică individuală: seara de vineri va fi fusion, sâmbăta va reveni bluesului, iar duminică scena va aparţine chitariştilor virtuoşi.

Biletele pot fi achiziționate online din rețeaua ambilet.ro și din locație.

Urban Blues Fest – Autumn Edition este un proiect marca artasunetelor.ro.

Organizator: Asociaţia Green Ties

Event manager: Radu Lupaşcu

Actualitate

LIZ MITCHELL TRIMITE UN MESAJ FANILOR DIN ROMÂNIA CU OCAZIA CONCERTULUI DE LA BUCUREŞTI

Mai puţin de o lună de zile până la reîntalnirea cu unul dintre cele mai de success grupuri de...

SUNNATA din Polonia, headliner-ul SoundArt Festival 2023

Doza soc de muzica si activitati de sambata, 1 aprilie, in Quantic Club!  Sunnata din Polonia este headliner-ul SoundArt Festival...

Bruce Dickinson cu orchestra la Sala Palatului: Categoria VIP este SOLD OUT

Bruce Dickinson (Iron Maiden) canta alaturi de o orchestra simfonica de 80 de persoane si un ALL Star Band pe...

THE 1975 canta la Bucuresti pe 26 iunie

Trupa britanica The 1975 revine la Bucuresti pe 26 iunie 2023 la Arenele Romane. Primele bilete au preturi earlybird. Trupa cu...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Concert Deep Purple in Romania

Celebra trupa britanica Deep Purple revine in Romania pe 9 iulie la Romexpo in aer liber. Ce poti spune despre o...

Pantera la Metalhead Meeting 2023

In 2023 Metalhead Meeting sarbatoreste 10 ani de la prima editie si revine la formatul de 3 zile si...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro