Topul celor mai bine plătite femei din industria muzicală

femme fataleCântăreaţa americană Britney Spears este femeia cel mai bine plătită din industria muzicală în 2012, potrivit listei anuale întocmite de editorii unei reviste economice internaţionale, informează contactmusic.com, citat de Mediafax.

După o pauză în carieră de trei ani, în care Britney Spears s-a confruntat cu numeroase probleme în viaţa personală, artista americană a revenit în forţă pe piaţa muzicală în martie 2011, atunci când şi-a lansat cel de-al şaptelea album de studio, intitulat “Femme Fatale”. Albumul a fost urmat de un turneu mondial de promovare, iar cântăreaţa a devenit apoi membru în juriul unei emisiuni-concurs. Toate aceste reuşite profesionale i-au adus cântăreţei primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătite femei din industria muzicală în 2012, cu venituri de 58 de milioane de dolari.

Britney Spears a obţinut această sumă din vânzările de album, vânzările de bilete de la concertele din turneul ei mondial, onorariul pentru participarea la emisiunea de televiziune”, dar şi lansarea unui parfum în colaborare cu brandul Elizabeth Arden şi lansările altor produse derivate.

Pe locul al doilea în acest top se află cântăreaţa americană de muzică country-pop Taylor Swift, cu venituri de 57 de milioane de dolari. Această sumă nu include însă sumele obţinute din comercializarea celui mai recent album al ei, “Red”, lansat recent, care a înregistrat vânzări spectaculoase în prima săptămână după lansare.

Locul al treilea este ocupat de Rihanna, cu venituri de 53 de milioane de dolari. Această sumă nu include veniturile generate de lansarea pe piaţă a celui de-al şaptelea material discografic al cântăreţei născute în Barbados, intitulat “Unapologetic”, ajuns pe piaţă în noiembrie, şi nici onorariile obţinute de Rihanna pentru ineditul ei turneu mondial “777”, în cadrul căruia artista a susţinut şapte concerte în şapte zile în şapte oraşe diferite.

 

Actualitate

Five Finger Death Punch – ROMEXPO – 04.07.2024

 Galerie Foto: Theodor Tudose 

Călin Pop lanseazăun nou single: „Pași de război”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Pași de război” Melodia este disponibilă...

DOUĂ ZILE STELARE SUB CUPOLA MUZICII DE OSCAR, MARCA HANS ZIMMER

Două noi impresionante reprezentaţii la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni, care vor interpreta celebrele coloane...

EFORIE COLORAT | Cinci vernisaje de artă contemporană deschid hub-ul creativ Eforie Colorat

Retro Party la Eforie ColoratSorin Lupașcu deschide vara în cel mai mare cinema în aer liber de la Marea...

Cargo in Quantic, o seara cu prietenii pe ritmuri rock

Chiar imi era dor de baietii de la Cargo. In ultimii ani nu prea am reusit sa ma intersectez...

Coldplay la Bucuresti, doua zile de show la superlativ

  Arena Nationala din  Bucuresti, a gazduit zilele trecute  doua concerte ale trupei britanice Coldplay. Au cantat pentru prima data...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro