Tom Jones din nou in Romanaia, la Sala Palatului

Duminica seara, ne-am adunat cu mic cu mare, la Sala Palatului din Bucuresti. Concertul a fost unul sold-out, sala fiind neincapatoare pt oamenii care au stat inclusiv pe scari ca sa il vada pe cel care le indulceste existenta cu cantecele sale de vre-o  60 de ani.

Acum ceva vreme, am fost la Eros Ramazotti la concert. El ne-a indrumat sa mergem la concertul lui Tom Jones. Fusese la unul de curand si a zis ca se tine foarte bine si deci merita sa il vedem. Si a avut mare dreptate.

Tom Jones are 83 de ani si a tinut sa ne marturiseasca ca e multumit ca mai poate spune ca isi traieste viata iar noi, eu cel putin, am fost uimita de acuratetea si timbrul lui vocal deoarece este aproape accelas. A interpretat 20 de piese fara pata. Coveruri sau piese proprii au fost un deliciu, o demonstratie de virtuozotate, de talent artistic cum rar intalnesti.

Solistul a lansat acum 2 ani un nou album de studio, al 41-lea din cariera, Surrounded by Time. Albumul a primit recenzii pozitive din partea criticilor, multe laude fiind indreptate catre vocea lui Jones in varsta de 80 de ani, precum și selecția de melodii pentru album. A debutat pe locul unu în Regatul Unit, facandu-l pe Jones cel mai batran barbat care a pozitionat un album pe locul intai în Marea Britanie si s-a clasat în top 25 în alte cinci tari.

„I’m Growing Old”, cover dupa piesa lui Bobby Cole a fost cea care a dat startul concertului. Piesa este inclusa pe Surrounded by Time. Energia lui Jones este molipsitoare. Este un om cu un suflet tanar desi trupul a trecut bine de 80 de ani. Vocea este la fel, o voce care a incantat generatii si care cu siguranta o va mai face si de acum inainte. Poate ca piesele au fost un pic modificate pentru timbrul vocal pe care il are acum dar au sunat perfect.

Tom Jones a comunicat mult cu noi, cu publicul lui. A povestit cum a mai fost aici, cum s-a plimbat prin Transilvania si a vazut castelul lui Dracula si multe alte lucruri incarcate  de sentiment si presarate cu glume.

A tinut sa se intoarca la inceputul careierei sale, undeva prin 64, cand a inregistrat piesa It’s Not Unusual, iar noi am cantat-o impreuna cu el. La fel s-a intamplat si cu What’s New Pussycat, piesa compusa pentru filmul lui Woody  Allen, care poarta acelas titlu.

Am putut asculta multe piese cover. Kiss a lui Prince, sau piese din repertoriul lui Bob Dylan, precum Not Dark Yet. Am cantat alaturi de el piesele si sala s-a ridicat de multe ori in picioare aplaudand frenetic acesta legenda vie a muzicii internationale.

Am aflat ca piesa Green Green Grass Of Home,in original pe albumulCountry Songs for City Folks/All Country de Jerry Lee Lewis, imediat ce a ascutat-o.

Am avut parte si de un bis de 3 piese, la insistenta publicului, si desi cu totul a cantat 20, timpul parca a zburat si ne-am fi dorit mai mult. Poate vom mai avea ocazia sa il vedem.

Ne-a povestit despre prietenia lui cu Elvis Presley si cum au fost impreuna la un concert Chuck Berry, numit adevaratul rege al Rock and Roll-ului de catre Elvis. Si a urmat bineinteles piesa Johnny B. Goode, piesa care a incheiat  aceasta seara muzicala marca Tom Jones.

A fost un concert complet si complex. Am avut parte de piese noi si piese vechi, am cantat si am avut emotii pentru ca asa este un concert Tom Jones

Galerie foto: Theodor Tudose 

Setlist:

 1. I’m Growing Old

(Bobby Cole cover)

 1. Not Dark Yet

(Bob Dylan cover)

 1. It’s Not Unusual
 2. What’s New Pussycat
 3. The Windmills of Your Mind

(Noel Harrison cover)

 1. Sexbomb
 2. Popstar

(Cat Stevens cover)

 1. One More Cup of Coffee (Valley Below)

(Bob Dylan cover)

 1. Green Grass of Home

(Claude “Curly” Putman, Jr. cover)

 1. Across the Borderline

(Ry Cooder cover)

 1. Talking Reality Television Blues

(Todd Snider cover)

 1. I Won’t Crumble with You If You Fall

(Bernice Johnson Reagon cover)

 1. Tower of Song

(Leonard Cohen cover)

 1. Delilah

(Les Reed cover)

 1. Lazarus Man

(Terry Callier cover)

 1. You Can Leave Your Hat On

(Randy Newman cover)

 1. If I Only Knew

(Rise Robots Rise cover)

 1. Kiss

(Prince cover)

 

Encore:

 1. One Hell of a Life

(Katell Keineg cover)

 1. Strange Things Happening Every Day

(Etta James cover)

 1. Johnny B. Goode

 

Actualitate

Five Finger Death Punch – ROMEXPO – 04.07.2024

 Galerie Foto: Theodor Tudose 

Călin Pop lanseazăun nou single: „Pași de război”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Pași de război” Melodia este disponibilă...

DOUĂ ZILE STELARE SUB CUPOLA MUZICII DE OSCAR, MARCA HANS ZIMMER

Două noi impresionante reprezentaţii la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni, care vor interpreta celebrele coloane...

EFORIE COLORAT | Cinci vernisaje de artă contemporană deschid hub-ul creativ Eforie Colorat

Retro Party la Eforie ColoratSorin Lupașcu deschide vara în cel mai mare cinema în aer liber de la Marea...

Cargo in Quantic, o seara cu prietenii pe ritmuri rock

Chiar imi era dor de baietii de la Cargo. In ultimii ani nu prea am reusit sa ma intersectez...

Coldplay la Bucuresti, doua zile de show la superlativ

  Arena Nationala din  Bucuresti, a gazduit zilele trecute  doua concerte ale trupei britanice Coldplay. Au cantat pentru prima data...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro