THRESHOLD CANTA LA MAXIMUM ROCK FESTIVAL 2014!

Threshold

De curand, a confirmat primul nume la eveniment! Este vorba despre italienii de la Elvenking.

A sosit momentul sa anuntam inca o formatie. Metalistii progresivi de la THRESHOLD vor lua la randul lor parte la cel mai important show metal al toamnei la Bucuresti.

“Fara niciun dubiu, Threshold este cea mai buna formatie de progressive metal din Anglia si isi va raspandi influenta si asupra restului lumii. Doar asteptati si veti vedea!”, scria revista Metal Hammer pe la mijlocul anilor ’90 despre Threshold.

Renumita publicatie nu s-a inselat, deoarece grupul format in 1988 a devenit unul dintre cele mai cerute nume, emblematice pentru acest gen.
Threshold s-a format ca un cover band Ratt si Testament dar, pe masura ce a trecut timpul, chimia dintre membri a dus la compunerea propriilor piese si la lansarea primului disc, “Wounded Land”, considerat un material progresiv de capatai.

Componenta actuala consta in:
Karl Groom la chitara
Damian Wilson la voce
Richard West la clape
Johanne James la tobe
Steve Anderson la bas
Pete Morten la chitara ritmica

Dupa “Wounded Land” au mai urmat 8 discuri, dintre care fiecare a fost primit bine de catre critica de specialitate.

Formatia si-a facut debutul de succes si in lumea cinematografiei cu alegerea piesei “Pilot In The Sky Of Dreams” – extrasa de pe “Dead Reckoning” – pe post de coloana sonora a filmului “In numele regelui” (2008).
Ultimul disc al trupei, “March of Progress”, a fost lansat in 2012 si reprezinta comeback-ul discografic al solistului Damian Wilson, care i-a luat locul raposatului Andrew McDermott.

Un material catchy, melodios, perfect echilibrat, care schiteaza un peisaj rock progresiv epic”,spune AllMusic.com despre materialul, considerat a fi o lansare de exceptie, care aduce impreuna cele mai iubite trasaturi ale metalului progresiv, constituindu-se intr-un festin sonor pentru fanii genului.

Discografie:

Albume de studio:
Wounded Land (1993)
Psychedelicatessen (1994)
Extinct Instinct (1997)
Clone (1998)
Hypothetical (2001)
Critical Mass (2002)
Subsurface (2004)
Dead Reckoning (2007)
March Of Progress (2012)

Compilatii:
The Ravages of Time – The Best Of Threshold (2007)
Albume live:
Livedelica (1995)
Concert in Paris (2002)
Critical Energy (2004, 2CDs)
Surface to Stage (2006)

DVD-uri:
Critical Energy (2004)

In perioada care urmeaza, vom anunta noi nume!
“Maximum Rock Festival” este cel mai mare eveniment metal al toamnei in Romania si singurul festival indoors de anvergura din tara. Cu un line-up de exceptie format din My Dying Bride, Samael, The 69 Eyes, Leaves’ Eyes si Atrocity, White Walls, Dirty Shirt, Goodbye to Gravity, God – The Barbarian Horde, Psycho Symphony, Abigail si Vespera, editia de anul trecut a pus piatra de temelie a unui show care intentioneaza sa aduca in continuare in fata publicului autohton nume la fel de “grele”.

Fest-ul nu a constat doar in prestatiile formatiilor ci si in diverse happening-uri si spectacole inedite, cum ar fi conceptul “Drum Stage”, sau expozitia de biciclete unicat de tip chopper. Mai mult, nu au lipsit standurile de merchandise bogate! Astfel, “Maximum Rock Festival” nu este o simpla insiruire de concerte ci o experienta completa care dezvaluie participantilor cele mai frumoase aspecte ale culturii metal.

Pentru editia din 2014, care va avea loc pe 24 si 25 octombrie, desfasurandu-se pe parcursul a doua zile pline de muzica exceptionala si intamplari care vor ramane intiparite in mintea fanilor, organizatorii au pregatit si mai multe distractii si un line-up incitant.
Pagina Festivalului:

 

Actualitate

GREEN SHEPHERD CANTA IN DESCHIDEREA CONCERTULUI DAYS OF CONFUSION, “ACOUSTIC SATELLITES”

 Bucurestenii de stoner rock - GREEN SHEPHERD - vor fi invitatii din deschiderea concertului DAYS OF CONFUSION, “Acoustic Satellites”,...

Luna Amară – CONCERT LIVE STREAMING – din Music Hub

SÂMBĂTĂ 11 IULIE https://www.facebook.com/events/783437465796929/ PRIMUL CONCERT LUNA AMARĂ după Starea de Urgență După luni de absenta, Luna Amară va susține primul concert propriu în...

“ACOUSTIC SATELLITES”, CONCERT DAYS OF CONFUSION, PE 9 IULIE, IN QUANTIC CLUB

Dupa o lunga perioada in care muzica s-a cantat in mare parte in mediul online, usor incercam sa revenim...

Paula Hriscu, o „Regina Pădurii” modernă

Preocupată serios de lifestyle, Paula Hriscu, cantăreața de muzică populară cu un debut spectaculos, surprinde prin atitudinea avantgardistă pe...
- Advertisement -

Trooper a lansat „Dragoste falsă”

  Trooper a lansat un videoclip pentru cea mai nouă piesă a formației - „DRAGOSTE FALSĂ”. Coiotu’ a declarat: „Balaurul...

Săptămâna Octavian Cotescu la Teatrul „Bulandra”!

De-a lungul  anilor, la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” au jucat cei mai mari actori ai scenei românești și au...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X