Tenorul ŞTEFAN von KORCH şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ vă invită în OPERETA LOUNGE la concertul GRANADA – Ecouri Mediteraneene pe 30 MAI

enorul ŞTEFAN von KORCH şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ vă invită în Opereta LOUNGE,

cel mai nou hub cultural și de socializare din capitală, care pe 30 MAI își deschide porțile pentru orizontul pasional, plin de vervă, căldură și culoare al muzicii de pe malurile mării Mediterane: acordurile ample din “Granada” și “Valencia” dar și cele sentimentale din “Jurname” sau “No puede ser,” vor anima atmosfera, iar sentimentele nobile evocate în canzonetele “O Sole Mio,” “Mamma” sau “Santa Lucia”, vor aduce în inima publicului vibrante armonii de pe ţărmul Italiei.

Sunteți așadar invitați la un concert “best of,” printre cele mai îndrăgite melodii ce oglindesc spiritul cald al muzicii spaniole şi italiene, din repertoriul clasic până la cel modern.

Vă va ghida în voiajul muzical îndrăgitul tenor Ștefan von Korch. Solistul concertează în premieră în Opereta Lounge, după apariții ce l-au purtat la acest început de an la Opera din Iași și Timișoara, pe scena Filarmonicii din Târgu Mureș, dar și la Sala Dalles din București. Alături de acesta, vă va învălui în calde acorduri de pian Alexandru Burcă, nume de referinţă şi de mare virtuozitate şi versatilitate.

https://youtu.be/baNCRkeWIqE?feature=shared

 

După concertul din Opereta Lounge tenorul Stefan von Korch şi pianistul Alexandru Burcă vă dau întâlnire şi în concertele din seria Musical Extravaganza, de la Sala Dalles, după următorul program:

19  Iunie  – NESSUN DORMA – cu tenorul Alin Stoica şi pianistul Alexandru Burcă

17 Iulie  – OF, INIMIOARĂ – cu baritonul Fang Shuang şi pianistul Alexandru Burcă

7 August  – AVE MARIA – cu pianistul Alexandru Burcă

18 Septembrie – O SOL E MIO – cu baritonul Adrian Mărcan şi pianistul Alexandru Burcă

 

Biletele pentru GRANADA – Ecouri Mediteraneene, dar şi pentru celelalte concerte, se găsesc pe Tickeststore.ro, la casa  de bilete a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian, din Bd. Octavian Goga nr 1 şi la casa de bilete Tickestore de la Sala Dalles.

 

 

Despre protagonişti

 

 

**ŞTEFAN von KORCH (Tenor)** (www.stefanvonkorch.com )

Cu o carieră în ascensiune, națională şi internaţională, Ştefan von Korch a interpretat în Martie 2024, pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş, lucrarea vocal simfonică Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui G. Rossini considerată o demonstraţie de virtuozitate pentru orice tenor. De la începutul anului, tot pe plan naţional a performat la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban şi la Opera Română din Timişoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

În anul 2022 şi-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului “Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca, iar palmaresul său mai include roluri în 3 premiere naţionale absolute: opera “I Puritani” la Opera Română din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină, opera “La Sonnambula,” de Vicenzo Bellini (2018) şi prezenţa pe scena Sălii Radio din Bucureşti în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice “Messa di Gloria” de Rossini (2019).

**Alexandru Burcă (Pianist) **

Alexandru Burcă dă strălucire partiturilor de pian din numeroase spectacole ale Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian din Bucureşti, este partenerul de scenă al actriţei Oana Pellea în spectacolul “Callas,” prezentat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, a încântat publicul cu atingeri magice ale clapelor pianului în musicalul Mamma Mia, ce s-a bucurat de succes naţional şi a semnat muzica pentru producţia “Ileana cea vitează.”

A susținut concerte și recitaluri la Ateneul Român, Festivalul Internațional ‘George Enescu’, Televiziunea Română, Societațea Română de Radiodifuziune,  Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu, Filarmonica ‘George Cavadia’Filarmonica din Bacău,Muzeului Național de Artă , Kazakstan , Rusia, Moldova, Franţa, Germania, Portugalia, Norvegia, Italia, Canada.

 

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

Machine Head le transmite un mesaj special fanilor din Romania

Au mai ramas doar 6 zile pana la unul dintre cele mai mari concerte metal ale anului! MACHINE HEAD va popsi la Bucuresti in data...

“Brigada sinucigaşilor”, producţia Warner Bros. Pictures, spulberă box office-ul românesc

Elita anti-eroilor din "Brigada sinucigaşilor", prezentată de regizorul David Ayer din 5 august pe marele ecran, zdrobeşte box office-ul naţional şi ocupă prima poziţie...

Cristina Vasiu si What’s Up lanseaza single-ul si videoclipul “Hot de inimi”

Cristina Vasiu si What's Up lanseaza single-ul si videoclipul "Hot de Inimi" - melancolia unei 'povesti ca un vis' si entuziasmul unei revederi. Single-ul "Hot...

Programul Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film va avea loc în perioada 22 - 24 noiembrie 2013 la Cinema Studio. Iniţiat în 2012...

Luna Amară lansează albumul “Aproape” pe 22 octombrie la Clubul Țăranului din București

La cinci ani de la „Pietre în alb”, albumul care a marcat un apogeu de maturitate și complexitate în muzica Luna Amară, trupa clujeană...