Tenorii ŞTEFAN von KORCH şi ALIN STOICA, alături de pianistul ALEXANDRU BURCĂ în premieră împreună în concertul NESSUN DORMA, pe 19 Iunie la Sala Dalles

Tenorii ŞTEFAN von KORCH şi ALIN STOICA, alături de pianistul ALEXANDRU BURCĂ în premieră împreună în concertul NESSUN DORMA, pe 19 Iunie la Sala Dalles

 

În miez de vară, pe 19 Iunie, doi tenori de vârf din tânăra generație se reunesc, în premieră pe scena sălii Dalles pentru un recital în care orizontul spumos al operetei se va întâlni cu bogăția și dramatismul operei. Tenorii ŞTEFAN von KORCH şi ALIN STOICA, împreună cu pianistul ALEXANDRU BURCĂ, vor încânta publicul, cu o selecție sclipitoare de pasaje din lucrări în care au cules aplauze furtunoase, pe mari scene din ţară sau de peste hotare, pprecum “La Donna e mobile” din Rigoletto, “Una furtiva lagrima” din Elixirul Dragostei, “E Lucevan le Stele” din Tosca.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-yO8ifiOYmA

Tenorul Ştefan von Korch, promotorul concertelor Musical Extravaganza spune: “Vă invitâm să descoperiţi sau redescoperiţi o selecţie de piese foarte cunoscute, pe care vrem să le dăruim publicului şi dincolo de scena pe care ele au fost consacrate.  Îi invităm în egală măsură pe cei ce iubesc opera şi opereta, cât şi pe cei care încă nu i-au descoperit bogăţia.”

În timp ce tenorul Ştefan von Korch este recunscut pentru acutele ieşite din comun şi este aclamat pentru apariţii în roluri lirice prin excelnţă, tenorul Alin Stoica este descris ca fiind “un tenor cu o voce colosală cum nu s-a mai auzit de ceva vreme pe scenele românești și nu doar,” şi este apreciat pentru forţa sa dramatică, astfel încât întâlnirea muzicală a celor doi solişti promite să fie cu adevărat memorabilă.

https://youtu.be/Ie8jLIl21W8?feature=shared

Seria de concerte MUSICAL EXTRAVAGNZA continuă cu următoarele evenimente:

17 Iiulie – OF, INIMIOARĂ! – cu tenorul ŞTEFAN von KORCH , baritonul FANG SHUANG şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ

Tenorul de origine slovaco-germană Ştefan von Korch şi baritonul Fang Shuang, originar din China, acompaniaţi de pianistul Alexandru Burcă, se vor întrece în măiestria de a pune în lumină inestimabile bijuterii ale universului muzical românesc, într-un spectacol deosebit. Duioasa romanţă “Of inimioară,  şlagăre ce au trecut proba timpului, cum este “Copacul”, dar şi arii din operete româneşti ca îndrăgita “Bagă Doamne luna-n nor,” de Tiberiu Brediceanu sau lieduri memorabile ce fac inimile să tresalte prin frumuseţe şi sensibilitate se vor număra printre piesele de rezistenţă ale unei seri inegalabile.

 

 

7 August – AVE MARIA – cu tenorul ŞTEFAN von KORCH şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ

Secvenţe din mise şi oratorii celebre, dar şi alte piese ce au rămas în istorie pentru modul în care o evocă pe Sfânta Fecioară Maria, îşi vor găsi drumul spre inima publicului, într-un concert special, programat pe 7 August la Sala Dalles, de la ora 19.00. Cei ce vor dărui nestemate muzicale de o înaltă semnificaţie spirituală şi sentimentală vor fi tenorul Ştefan von Korch şi a pianistului Alexandru Burcă. Veţi asculta, “Ave Maria,” de Schubert, Caccini sau Gounod, “Salvae Regina,” “Pieta, Signore şi multe altele.

 

18 Septembrie – O SOLE MIO – cu tenorul ŞTEFAN von KORCH, baritonul ADRIAN MĂRCAN şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ

Formula deja îndrăgită ce îi include pe tenorul Ştefan von Korch, baritonul Adrian Mărcan şi pianistul Alexandru Burcă, revine pe scena Sălii Dalles pentru un concert de canzonete şi zarzuele, derulat sub titulatura O SOLE MIO, pe 18 Septembrie de la ora 19.00.

https://youtu.be/-WtteMSrjQk?feature=shared

Binecunoscuta canzonetă “O Sole Mio,” fermecătoarea “Santa Lucia,” inconfundabilul duet din “Bărbierul din Sevilla,” sau înduioşătoarea  “No puede ser” sunt doar câteva dintre titlurile de referinţă cu care tenorul Ştefan von Korch şi baritonul Adrian Mărcan acompaniaţi de Alexandru Burcă, vor bucura publicul într-o seară în care romantismul italian şi pasiunea din ritmurile populare spaniole vor fi reperele unei călătorii sonore printre arii, canzonette şi zarzuele îndrăgite.

https://youtu.be/R6-w96RGVvI?feature=shared

Biletele se găsesc pe Ticketstore.ro, la Sala Dalles şi la casa de bilete Ticketstore de la Teatrul de Operetă şi Musical Ion Dacian.

## DESPRE SOLIŞTI

**ŞTEFAN von KORCH (Tenor)** (www.stefanvonkorch.com )

Cu o carieră în ascensiune, națională şi internaţională, Ştefan von Korch a interpretat recent pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş, lucrarea vocal simfonică Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui Rossini considerată o demonstraţie de virtuozitate pentru orice tenor. De la începutul anului, tot pe plan naţional a performat la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban şi la Opera Română din Timişoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

În anul 2022 şi-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului “Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca, iar palmaresul său mai include roluri în 3 premiere naţionale absolute: opera “I Puritani” la Opera Română din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină, opera “La Sonnambula,” de Vicenzo Bellini (2018) şi prezenţa pe scena Sălii Radio din Bucureşti în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice “Messa di Gloria” de Rossini (2019).

ALIN STOICA – Tenor

Alin Stoica este singurul tenor român care, la finalul anului trecut, a performat în cadrul concertului de Crăciun de la Vatican şi a fost invitatul Papei într-o întrevedere privată. Solistul este şi unicul deţinător din România al premiului Luciano Pavarotti. Pe scena Operei Naţionale din Bucureşti se remarcă în “La Traviata”, ”Carmen” sau ”La Boheme.”

Premiul “Luciano Pavarotti” dobândit în 2017 i-a fost înmânat de însăși soția celebrului tenor, Nicoletta Mantovani alături de premiul al II-lea și premiul publicului “ Vota la voce “ ambele obținute în cadrul festivalului de la Sarzana, Italia. Datorită acestei reușite, tenorul Alin Stoica a primit invitația de a cânta la Concertul omagial cu ocazia împlinirii a zece ani de la dispariţia lui Luciano Pavarotti la Arena di Verona alături de nume sonore din lumea muzicii cum ar fi: Placido Domingo, Jose Carreras, Andrea Bocelli, Il Volo, Eros Ramazzotti, soprana Angela Gheorghiu și alții.

În decursul timpului, artistul şi-a desăvârşit pregătirea vocală cu tenorul Ionel Voineag și cu tenorul Marius Budoiu, a participat la Masterclass-urile lui Rockwell Blake și Liora Maurer (Metropolitan Opera, New York), ale Marianei Nicolesco și altor specialişti.

Despre Musical Extravaganza

Concertul NESSUN DORMA face parte din seria de evenimente MUSICAL EXTRAVAGANZA. Concertele au menirea de a oferi publicului bucuria întâlnirii cu nume reprezentative ale scenei lirice, într-un cadru mai restrâns, ce oferă o perspectivă diferită asupra actului artistic faţă de cea de pe impozanta scenă a operei, dar şi de a apropia genul clasic de publicul de toate vârstele.  Spectatorii sunt invitaţi să îşi admire soliştii preferaţi într-o atmosferă selectă, completată de un acompaniament de café-concert, ce pune în valoare interpreţii într-o lumină caldă şi personală.

Evenimentele sunt găzduite la Sala Dalles, alegere deloc întâmplătoare. Protagoniştii Musical Extrvaganza invită publicul într-un spaţiu cu tradiţie şi istorie în peisajul cultural şi urcă pe scena pe care, de-a lungul vremii, au concertat mari muzicieni precum George Enescu (26 concerte), Dinu Lipatti, Mihai Jora, Ionel Perlea, Ion Voicu sau Virginia Zeani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Actualitate

Five Finger Death Punch – ROMEXPO – 04.07.2024

 Galerie Foto: Theodor Tudose 

Călin Pop lanseazăun nou single: „Pași de război”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Pași de război” Melodia este disponibilă...

DOUĂ ZILE STELARE SUB CUPOLA MUZICII DE OSCAR, MARCA HANS ZIMMER

Două noi impresionante reprezentaţii la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni, care vor interpreta celebrele coloane...

EFORIE COLORAT | Cinci vernisaje de artă contemporană deschid hub-ul creativ Eforie Colorat

Retro Party la Eforie ColoratSorin Lupașcu deschide vara în cel mai mare cinema în aer liber de la Marea...

Cargo in Quantic, o seara cu prietenii pe ritmuri rock

Chiar imi era dor de baietii de la Cargo. In ultimii ani nu prea am reusit sa ma intersectez...

Coldplay la Bucuresti, doua zile de show la superlativ

  Arena Nationala din  Bucuresti, a gazduit zilele trecute  doua concerte ale trupei britanice Coldplay. Au cantat pentru prima data...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro