Steve Vai la Bucuresti, un concert de nota 20

Luni seara, publicul roman a avut parte de un moment memorabil in compania unuia dintre cei mai apreciati artisti contemporani, chitaristul Steve Vai. Acesta a oferit fanilor sai un show exceptional, plin de lumina si culoare, pentru ca, da, sunetele au culoare , iar Steve Vai creeaza curcubee.

Sala Palatului a fost si de data aceasta plina pana la refuz si nici nu se putea altfel. Doua zile, doua concerte extraordinare, doi italieni, doi muzicieni de nota 20.

Steve Vai a urcat pe scena iar  miile de spectatori prezenti au savurat fiecare moment din cele peste doua ore de muzica live. Artistul impreuna cu trupa sa alcatuita din instrumentisti de exceptie a oferit o demonstratie de virtuozitate muzicala, interpretand atat piese cunoscute, cat si melodii de pe cel mai recent album lansat in  2022, “Inviolate “.

Jeremy Colson la tobe, Philip Bynoe la bas și un tanar chitarist Dante Frisiello, s-au arminizat perfect  în universul creeat de Vai. Fiecare artist din echipa Vai a avut parte de partea lui solo in cadrul concertului, de momentul de glorie cuvenit. Noi in schimb ne-am bucurat de virtuozitatea fiecaruia, am simtit cu ei, am trait cu ei.

Fiecare concert Vai este unic. Pot fi aceleasi piese, aceeasi scena si totusi totul este nou. De data asta marea noutate a fost Hydra, monstrul musical cu 3 capete  O chitara noua, grea, deosebita, un instrument destul de complex incat Steve Vai sa poata creea o intreaga piesa doar pe ea. Nu..nu o piesa…o capodopera. Cu ea l-am auzit interpretand ,,Teeth of the Hydra “. Aceasta este o creatie in colaborare cu Ibanez, compusa din doua chitari și un bas si o harpă cu 13 corzi.

Vai este forta si echilibru. El nu canta ci pare ca are un dialog cu instrumentele sale. Desi nu este sigur pe scena, grupul lui de instrumentisti ii intregesc muzica, riffurile, viata pe are o da fiecarei piese in parte. Emotia traita la un astfel de concert este greu de descris in cuvinte.

Si de data aceasta Vai a vorbit mult cu noi. Ne-a povestit cum piesa Greenish Blues, desi este inclusa pe ultimul album este scrisa acum 30 de ani, sau despre cum sotia sa l-a certat ca vorbeste prea putin cu publicul. A povestit despre el, Bucurestiul in care s-a plimbat cu o seara inainte, despre cum a aflat ca Tom Jones vine la Bucuresti si ne-a indemnat sa mergem s ail vedem..ca se tine inca foarte bine.

Steve Vai a sunat cum suna Steve Vai. Perfect, armonios, complex. Cum mi-a spus cineva, un prieten, inainte de concert, el insusi chitarist intr-o trupa binecunoscuta de la noi: ,,cand scrii despre Steve Vai nu trebuie decat sa insirui toate superlativele pe care le gasesti in dictionar la capitolul muzica,,.

,,For the Love of God ” a fost un momentul in care un tehnician a fost invitat pentru canta cateva versuri la inceput, o piesa binecunoscuta, o adevarata capodopera muzicala a genului, lasata bineinteles pentru un final grandios.  Am avut parte si de un bis, doar o piesa, mult prea putin pentru publicul care in aplauda frenetic dorind mai mult.

Efecte luminoase, proiectii, muzica, un show complet si complex. Un concert Vai trebuie vazut si simtit macar o data in viata. Au fost 2 ore de muzica perfecta.

Acest concert este un eveniment   BestMusic Live ConcertsMetalhead

Setlist

 1. Avalancha
 2. Giant Balls of Gold
 3. Little Pretty
 4. Tender Surrender
 5. Lights Are On
 6. Incantation
 7. Bass Solo
 8. Candlepower
 9. Guitar Solo
 10. Building the Church
 11. Greenish Blues
 12. Bad Horsie
 13. I’m Becoming
 14. Whispering a Prayer
 15. Dyin’ Day
 16. Drum Solo
 17. Teeth of the Hydra

((Vai plays three-headed Ibanez Hydra))

 1. Zeus in Chains
 2. Liberty
 3. For the Love of God
 4. Encore:
 5. Fire Garden Suite IV – Taurus Bulba

Galerie Foto:  Theodor Tudose

 

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

Piesa “Flagrant”, se pune in scena joi, 7 aprilie, la Ceainăria La un Ceai

Două femei, un bărbat și trei posibilități: o femeie solitară care și-ar fi dorit o altă viață și poate o altă carieră, una mai...

“Geostorm: Pericol Global” a dezlănţuit furtuna în box office-ul românesc

Lupta lui Gerard Butler pentru salvarea omenirii a propulsat filmul "Geostorm: Pericol Global" pe locul unu în box office-ul românesc, după ce în weekend-ul...

NASA oferă gratis de Crăciun o carte excepțională. Cum o puteți obține

Reprezentanţii NASA au dezvăluit cadoul pe care agenţia spaţială americană îl face tuturor fanilor săi cu ocazia sărbătorilor: o carte extraordinară, ce cuprinde fotografii realizate...

DZA ILI BU, una dintre cele mai vechi trupe de punk-rock din Serbia, canta la Timisoara

Vineri, 25 mai 2018, de la ora 21.00, Club Manufactura aduce in Timisoara una dintre cele mai vechi trupe de punk-rock din Serbia, DZA...

O noua colaborare Gojira & Planet_ H feat Alan & Kepa

Bucuresti, 21 Aprilie 2016 - La nici o luna de la ultima piesa, “Somebody”, Gojira & Planet H au o noua colaborare. Impreuna cu...