“SANTA LUCIA” – concert de arii celebre cu tenorul ŞTEFAN von KORCH şi baritonul LUCIAN PETREAN pe 19 aprilie, la Sala Dalles

Pentru publicul iubitor de muzică clasică, luna aprilie va fi prilej de întâlnire cu două voci de marcă ale scenei lirice, în cadrul seriei de evenimente “Musical Extravaganza.” Promotorul seriei, tenorul Ștefan von Korch și binecunoscutul bariton Lucian Petrean vor încânta auditoriul cu arii memorabile din opere și operete celebre în concertul “SANTA LUCIA” Evenimentul va avea loc pe 19 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Dalles.

 

Tenorul Ştefan von Korch detaliază: “Concertul “SANTA LUCIA” este o oportunitate de a experimenta magia operei și operetei într-un cadru potrivit pentru a descoperi sau pentru a aprofunda această muzică atât de bogată în trăiri. Sala Dalles devine astfel locul unde pasiunea și virtuozitatea vocală se întâlnesc într-o simfonie de sunete și emoții.

Concertul promite o seară de eleganță și rafinament în care publicul se va delecta cu secvenţe de mare intensitate şi măiestrie vocală din opere celebre. În program se va regăsi aria Cortigiani din Rigoletto, un element esențial în repertoriul unui bariton verdian, o arie care pătrunde în sufletul oricărui meloman sensibil, dar şi celebra arie cu 9 do-uri din “Fiica regimentului”, considerată un adevărat tur de forţă şi virtuozitate pentru orice tenor.

Concertul “SANTA LUCIA” face parte din seria Musical Extravaganza ce oferă experienţe revigorante şi inedite iubitorilor de muzică cultă şi aduce soliştii de operă şi muzica clasică mai aproape de public şi de cei care vor să îi descopere frumuseţea, în ambientul primitor, de un rafinament cald, al Sălii Dalles.

Biletele se găsesc pe Eventim.roIaBilet.ro şi FIZIC la Sala Dalles.

 Despre solişti

**Ştefan von Korch (Tenor)** (www.stefanvonkorch.com )

Cu o carieră în ascensiune, națională şi internaţională, Ştefan von Korch a interprează în această lună pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş, lucrarea vocal simfonică Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui Giacommo Rossini considerată o demonstraţie de virtuozitate pentru orice tenor. De la începutul anului, tot pe plan naţional a performat la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban şi la Opera Română din Timişoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

În anul 2022 şi-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului “Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca, iar palmaresul său mai include roluri în 3 premiere naţionale absolute: opera “I Puritani” la Opera Română din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină, opera “La Sonnambula,” de Vicenzo Bellini (2018) şi prezenţa pe scena Sălii Radio din Bucureşti în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice “Messa di Gloria” de Rossini (2019).

**Lucian Petrean** (Bariton)

Lucian Petrean este cel mai titrat bariton verdian al României, elev al marilor exponenţi ai epocii de aur a Operei italiene, Bonaldo Giaiotti şi Giorgio Zancanaro.

Unul dintre puţinii baritoni din lume care a debutat în rolul titular din Rigoletto de Verdi, un rol ce nu este în mod uzual încredinţat soliştilor aflaţi la început de carieră. De la momentul debutului acesta a devenit de altfel şi rolul său de “semnătură”, fiind în permanenţă solicitat în ţară şi străinătate pentru această partitură. Doar pe parcursul anului 2023 a fost invitat în montări de Rigoletto la Bucureşti, Iaşi, Galaţi, dar şi peste hotare în Italia, Spania şi Republica Moldova.

Alături de „Rigoletto” repertoriul său include şi alte bijuterii ale creaţiei verdiene: „La Traviata”, „Il trovatore”, „Falstaff”, „Nabucco”, „Bal mascat”, cărora li se adaugă lucrări ale altor compozitori: „Tosca” (Pucinni), „Paiaţe” (Leoncavallo) şi „Cavalleria rusticană” (Pietro Mascagni).

Este frecvent invitat al Operelor din Germania – Oper am Rhein Dusseldorf şi Duisburg, Karlsruhe, Kassel, Franţa – Opera din Nancy, Italia, Cehia – Opera Naţională din Praga, Croaţia – Teatrul croat din Zagreb, Israel – Tel Aviv.

Despre MUSICAL EXTRAVAGANZA

Concertul SANTA LUCIA face parte din seria de evenimente MUSICAL EXTRAVAGANZA by Allegro Productions. Concertele au menirea de a oferi publicului bucuria întâlnirii cu nume reprezentative ale scenei lirice, într-un cadru mai restrâns, ce oferă o perspectivă diferită asupra actului artistic faţă de cea de pe impozanta scenă a operei. Spectatorii sunt invitaţi să îşi admire soliştii preferaţi într-o atmosferă selectă, completată de un acompaniament de cameră, ce pune în valoare interpreţii într-o lumină caldă şi personală.

Evenimentele sunt găzduite la Sala Dalles, alegere deloc întâmplătoare. Protagoniştii Musical Extrvaganza invită publicul într-un spaţiu cu tradiţie şi istorie în peisajul cultural şi urcă pe scena pe care, de-a lungul vremii, au concertat mari muzicieni precum George Enescu (26 concerte), Dinu Lipatti, Mihai Jora, Ionel Perlea, Ion Voicu sau Virginia Zeani.

Pentru a fi la curent cu evenimentele următoare din seria Musical Extravaganza vă invităm pe pagina Allegro Productions & Agency.

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

Leprous, Agent Fresco si 22 la Quantic

Daca i-am vazut anul acesta in cadrul Artmania Festival la Sibiu sau anul trecut la Rockstadt Extreme Fest, asta nu inseamna ca un nou...

MARK TWAIN INTERNATIONAL SCHOOL organizează a-II-a ediţie a concursului-festival “CROSSROADS – BATTLE OF THE BANDS“, singurul eveniment de specialitate din România

PROCONSUL, SCHIMBUL 3, EMERALD, JOANA, în concert!  Liceul teoretic MARK TWAIN INTERNATIONAL SCHOOL organizează duminică, 19 iunie, la The Pub Universităţii, a-II-a ediţie a concursului-festival “CROSSROADS –...

Grupul Virginia State Gospel Chorale aduce muzica gospel în orașele din România

Turneul "Gospel Night" susținut de grupul Virginia State Gospel Chorale se desfășoară în perioada 8-11 decembrie în orasele din România. Celebrele ”imnuri” dedicate dragostei și...

Violoncelistul Adrian Naidin, într-un concert exceptional găzduit de Green Hours

Probabil una dintre cele mai valoroase compoziții jazz imaginate vreodată în maiestuasa umbră a Mariei Tănase, un proiect de excelenţă, aplaudat pe scene prestigioase...

Va invitam la o noua reprezentatie a piesei “Ileana, Principesă de România”, dedicata Centenarului Marii Uniri

Muzeul Național al Literaturii Române și Teatrul Dramaturgilor Români vă invită la un spectacol-eveniment, "Ileana, Principesă de România", sâmbătă, 2 iunie 2018, ora 19.30,...