“Rendez-Vous pe Luna” de Alexandr Galin, în regia lui Gelu Colceag, la Teatrul Mic

Pe 9 aprilie, Teatrul Mic propune publicului său o nouă premieră, o piesă inedită în România, “Rendez-vous pe Lună de Alexandr Galin”, în regia lui Gelu Colceag.

Din distribuție fac parte veteranii trupei, Dan Condurache, Ruxandra Enescu și Claudiu Istodor, alături de Valentina Popa și Ana Bianca Popescu, recent nominalizată la un premiu UNITER.

Dramaturg al perestrokăi, Alexandr Galin este jucat în întreaga lume, iar textele sale, împletire de metaforă și realism, au făcut să fie comparat cu A. P. Cehov.

 

Despre Rendez-vous pe Lună ne spune: „Este o poveste universală. Luna însăși, și spațiul, controlează piesa, și pe fete.

Ele sunt ca praful ceresc. Înțeleg ce înseamnă legile gravitaționale și pentru ele; pe fete le atrage Luna, treptat, le purifică, pentru că înțeleg cât de înspăimântător poate fi pe Pământ. Am inventat o situație în care omul se alătură veșniciei și devine nemuritor.

Despre asta este și Rendez-vous pe Lună. Cei doi foști cosmonauți, cu treizeci de ani în urmă, când erau tineri și se pregăteau să zboare către Lună, erau deja conectați la nemurire, la Marea Rusie, la Măreața Idee. Iar acum îi văd ca doi bătrâni, iar unul dintre ei încă ține la acea idee, încă visează.”

Regizorul Gelu Colceag este la a patra montare scenică a unui text de Galin, text care vorbește:  „despre nevoia de visare, despre posibilitatea eșecului, despre capacitatea de adaptare, despre relația cu un prezent amoral. Cei doi, cosmonautul Bogdanov și astrofizicianul Trauberg, au plecat din același punct.

Dar unul ( mai puternic) și-a asumat eșecul și s-a adaptat, altul (mai vulnerabil) a rămas marcat pe viață de posibilul mare succes ratat și s-a ratat. De fapt, amândoi au eșuat, dar în continuare au visat! Deși frumosul vis s-a transformat într-un coșmar. Nu credeți că seamănă cu experiențe pe care fiecare din noi le-am consumat? Nu credeți că gustul amar al nostalgiei unui vis nerealizat revine periodic, necenzurat?”

Rendez-vous pe Lună

De Alexandr Galin

Traducerea: Costin Manoliu, Mariana Onceanu şi Alecsandru Dunaev

Versiunea scenică şi textele cantecelor: Vlad Corbeanu şi Gelu Colceag

Distribuţia:

Ruxandra Enescu – Rimma

Ana Bianca Popescu – Oxana

Doina Teodoru/ Raphaela Lei – Sulpan

Beatrice Peter – Desdemona

Valentina Popa – Inna

Dan Condurache – Vasili Bogdanov

Claudiu Istodor – Alexandr Traguberg

 

Regia artistică: Gelu Colceag

Scenografia: Ioana Pashca

Muzica originală: Jean-Victor Piloiu

Coregrafia: Furnica

Light design: Daniel Klinger

Asistent regie şi montaj video: Vlad Corbeanu

Pregatirea muzicală: Nadia Trohin

 

„Dedic acest spectacol fraților mei cosmonauți, în speranța unei întâlniri selenare … ” (Gelu Colceag)

Premiera 9 aprilie, ora 19:00 are loc la Teatrul Mic, Str. Constantin Mille 16, Bucureşti, sector 1.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de bilete a teatrului sau online, de pe www.bilet.ro

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

VIDEO SPECTACULOS: S-a pozat in fiecare zi timp de 5 ani si arata lumii intregi cum a evoluat!

Inca din 2006, tanara care se considera “o narcisista care imbatraneste” si-a facut cate o poza in fiecare zi. Imaginile au fost apoi montate...

Psychedelicious prezinta: The Black Swells, pe 24 martie, in Motiv

Psychedelicious a pregătit o seară de destrăbălare pentru amatorii de psych surf și garage punk. The Black Swells vin pentru prima oară în România...

Decembrie aniversar, la Teatrul de Artă București

Fiecare lună decembrie aduce o emoție specială, la Teatrul de Artă București, însă acest decembrie vine cu o surpriză în plus pentru spectatori și...

Adda Kaleh la Festivalul Sonar (Spania)

Adda Kaleh, invitata Red Bull Music Academy din acest an pe scena festivalului Sonar, este un artist surprinzator si plin de idei. Si-a inceput...

B’ESTFEST Summer Camp 2012 – ziua 1 in imagini

Prima zi de festival a atras in B'ESTFEST Park 21.000 de spectatori care s-au bucurat pana in zorii zilei de toate "bunatatile" pregatite pentru...