Recenzie: Urma – Aniversare 11 ani

Publicitate

Urma (2)

Seara de 27 martie a adus pe scena The Silver Church Club concertul aniversar –  Urma.

Unsprezece ani de muzica de calitate au dat nastere a patru albume: Nomad Rhymes (2004), Anger As a Gift (2005), Trend Off (2007) si Lost End Found (2013).

Membrii formatiei au oferit un spectacol de exceptie! Mani Gutău, solistul formatiei a interactionat mult cu publicul, mai in gluma  mai in serios, a cantat din suflet  iar cei prezenti au simtit asta.

Concertul a fost deschis cu piesa “Of my wave” de pe Nomad Rhymes. Publicul nu a fost foarte activ dar odata cu discursul lui Mani despre importanta aniversarii celui de al unsprezecelea an, acestia s-au trezit la viata. Si oare cum poti sa mai “dormi” cand omul care canta in fata ta iti spune ca: “Urma este la fel de importanta ca baietelul meu” (Mani) ? Fiorii iti patrund tot corpul. A fost prima data cand am avut aceasta senzatie datorita trupei Urma.

Concertul a continuat presarat cu voie buna si shot-uri de tequila. Solistul chiar a coborat in public la un moment dat pentru o poza si a baut cu fanii inca un shot.

Urma (18)

Putin mai tarziu el a tinut sa vorbeasca publicului despre proiectul “Lost and Found”, care incearca sa salveze de la distrugere monumentele arhitectonice ale Romaniei – o imbinare frumoasa de arta si simt civic.

Fiorii au revenit odata cu piesa “Cine iubeste si lasa”Urma oferind o interpretare minunata a melodiei Mariei Tanase. Din acest punct al spectacolului totul a devenit mai dinamic, melodiile au fost mai antrenante iar publicul pur si simplu nu se putea abtine din dansat. La un moment dat solistul a primit chiar si un cadou de la un prieten aflat in public – o padela.

Urma (19)

 

Spectacolul a continut  melodii care au rezonat cu starea de spirit a publicului in cea de-a doua parte a concertului, iar asta s-a simtit. Cei prezenti nu puteau fi catalogati intr-un fel anume deoarece Urma a reusit sa adune pustani, tineri si mai putin tineri in acelasi loc. Si toti s-au simtit grozav!

Mix mare de caracteristici: de la oameni in costum la pletosi in tricouri negre si bocanci. Interesant, nu? Dar pe sound-ul Urma bocancii si camasile au fost uitate iar cei prezenti faceau parte din acelasi film.

“Buy me with a coffe” versiunea acustica impreuna cu “Termninus” si cu “Cine iubeste si lasa” au fost piesele cele mai apreciate de public.

Dupa ce au  interpretat ultima piesa, Urma au revenit pe scena la cererea si in uralele publicului pentru un encore de trei melodii.

„Datorita voua Urma exista de 11 ani” (Mani) a fost unul din mesajele de incheiere al serii urmat de nenumarate multumiri catre toti cei prezenti.

 

Ne-am indreptat spre iesire cu multumirea ca in Romania inca se poate face muzica de calitate si cu speranta ca ne vom revedea multe primaveri de acum inainte la aniversarile Urma.

Urma (28)

Autor: Raluca Teșea

 

Comments are closed.