Recenzie Teatru “Peer Gynt” de Henrik Ibsen, Trupa de Teatru Logos

Peer GyntPersonajul Peer Gynt a trecut in periplul sau si prin Bucuresti si asta datorita companiei de teatru Logos. Un teatru independent insa pertinent, caci abordeaza piese de teatru de factura clasica intr-o maniera serios de moderna.

 Ai putea crede ca elemente esentiale precum un decor bogat,  jocuri de lumini sau efecte sonore sofisticate, ar trebui sa fie cheia succesului unui astfel de spectacol. Dar nu, decorul este cat mai minimalist posibil, o panza colorata intinsa pe intreaga scena pentru a-ti creea senzatia ca esti la teatru. Recuzita intalnita pe marile scene din lume pentru a pune in scena un astfel de teatru lipsesc, insa creativitatea regizorului creand  din proprii actori elemente de decor precum Sfinxul din Cairo sau padurea de pe muntele trolilor este de apreciat.

La auzul celor trei batai a gongului piesa de teatru incepe prin intrarea in scena a unui grup de actori ce te introduc prin dansul lor intr-o societate tribala si iti dezvaluie tainele ascunse ale obiceiurilor unei nunti. Desi piesa de teatru este concentrata de la cinci ore la o ora jumatate, regizorul Oswald Gayer evidentiaza foarte bine tema mortii si cea a nuntii, aspecte antropologice remarcabile si foarte bine sintetizate in cautarea lui Peer Gynt.

O calatorie prin lume si timp, pentru ca personajul Peer sa-si gaseasca sinele. Imboldit de camarazii lui sa dobandeasca un regat si prin acumularea a unor mari bogatii, risca sa-si piarda realitatea si constienta. Ajunge sa fie inconjurat de diavoli iar atunci striga catre demiurgul ce nu il aude.

peer gynt 2Actorul ce il interpreteaza pe Peer, este o prezenta exuberanta si impulsiva, cu o naturalete bine definita ce il ajuta sa se identifice cu personajul si sa treaca prin diferitele stagii. Iar omogenizarea sa impreuna cu ceilalti membrii a teatrului ofera o continuitate si un flux continuu a piesei lui Henrik Ibsen.

reccenzie peer gynt

Sfarsitul este un zbucium launtric, caci iubirea incompatibila si superficial dintre Solveg si Peer este datorata societatii in care traiesc, o societate ce te indeamna in a gasi mai degraba puterea oferita de bogatii decat cautarea sinelui.

Provocarea de a sustine aceasta piesa de teatru pe o scena improvizata din Bucuresti cu o formula de actori tanara intr-o maniera moderna este demna de apreciat. Surpriza placuta de a invita spectatorii dupa finalul piesei sa mai ramana in sala pentru discutii si intrebari este foarte benefica pentru educarea simtului ascultatorului .

Le doresc celor din Trupa Logos la cat mai multe spectacole reusite!

Social

9,491FansLike
9FollowersFollow
108FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

Jubileul de Jean-Marie Chevret, Teatrul Metropolis

Data: Miercuri, 14 Noiembrie ora 20:00, Teatrul Metropolis Bilete: 21.60 lei Regia: Radu Beligan Distributie:...

Teatr’ Alandala și trupa de teatru Cristi Toma vă invită la piesa de teatru “Pariuri Pierdute”

Teatr’ Alandala și trupa de teatru Cristi Toma vă invită duminică, 8 noiembrie, de la...

Au început înscrierile pentru BUZZ CEE, festival de film dedicat exclusiv autorilor din Europa Centrală și de Sud-Est

Festivalul de film BUZZ CEE, care se va desfășura la Buzău în perioada 9 – 14 mai,...

Metalhead la Bucuresti!!!

Intre 3 si 5 iunie 2016, METALHEAD va invita la a cincea editie a festivalului METALHEAD Meeting, o editie aniversara cu un lineup pe...

Campionul Mark Selby a mai castigat doua premii, la “World Snooker Awards”!

La doar trei zile de la castigarea Campionatului Mondial de Snooker, Mark Selby...
X
X
X
X