Recenzie: Eluveitie, Skalmold si Wind Rose- metal si folk in Club Colectiv

Intr-o seara geroasa de februarie, cei care au ales sa mearga in Club Coectiv unde elvetienii de la Eluveitie au promis ca vor avea un concert de exceptie, au facut cea mai buna alegere. A fost un concert marca Promusic Events si Maximum Rock, sold-out si nici ca se putea altfel iar atmosfera a fost incendiara.

Publicul roman amator de ceva folk-metal de calitate au avut ocazia sa ii revada pe cei de la Euveitie, aflati pentru a treia oara pe meleaguri mioritice si sa participe la un show deosebit oferit de acestia si de cele doua trupe invitate sa cante in deschidere.

Wind Rose si Skalmold au fost trupele invitate sa deschida concertul elvetienilor de la Eluveitie, acestea insotind trupa elvetiana in turneul Origins Tour 2015.

Primii invitati pe scena au fost italienii de la Wind Rose, o trupa de power-metal relativ tanara si care a reusit sa ne dezghete sufletele amortite de la frigul de afara.

_Eluveitie @ colectiv_IMG_0370

Galerie foto

Aspect barbar, influente symphonice si multa vana au avut baietii astia. Au un sound original si demonstreaza ca power-metalul italian are tarie iar adaugirile din alte genuri fac ca muzica lor sa fie oricum dar nu plictisitoare. Trec usor de la un gen muzical la altul si publicul poate asculta de la ei la fel de incantati de ceea ce aud de la balade la power metal greu. Piesele sunt rapide, cinematice iar solourile fascinate, temele medievale se leaga foarte bine cu stilul dur abordat.

Voce si orchestratie, imagine si muzica, totul este clar si la locul lui si publicul a apreciat fiecare moment din evolutia lor.

Skalmöld au adus din nou in Bucuresti viking metal made in Islanda.

_Eluveitie @ colectiv_IMG_0529

Galerie foto

Mi-au placut prima data cand i-am vazut live acum vre-o doi ani si mi-au placut si acum.

Versurile scrise în conformitate cu normele stricte ale poeziei antice islandeze și influențate de radacinile pagane ale națiunii nordice, amestecul puternic de metale grele și Saga eroic, au facut ca publicul sa erupa pur si simplu.

Desi vin dint-o tara nordica, rece, au fost plini de caldura si energie pe scena iar publicul s-a dezlantuit si au inceput sesiunile de crowd-surffing.

Au cantat in special piese de pe ultimul lor album, aparut in toamna anului trecut, „Með vættum”!

Eluveitie, elvetienii care cuceresc de la prima auditie, au avut un show de exceptie pe mica scena a Clubului Colectiv. Totusi scena prea mica pentru cei opt membrii ai formatiei nu i-a impiedicat sa ne arate ceea ce pot face si au reusit cumva se se desfasoare fara incidente.

_Eluveitie @ colectiv_IMG_0816

Galerie foto

Publicul i-a intampinat cu caldura, aplauzele si uralele i-au insotit pe tot parcursul concertului iar ei se hraneau parca din energia noastra si faceau ca fiecare nota, fiecare sunet, fiecare vers sa rasune dincolo de incinta salii de concert propagnadu-se undeva in univers si astfel fericirea si agitatia celor aflati acolo sa atinga cote maxime.

Folk-metal, melodeath, celtic si pagan metal, instrumente clasice metal dar si instrumente traditionale precum cimpoi, fluier, sau hurdy-gurdy-ul Annei Murphy, doua voci care desi sunt diferite se intepatrund si dau o muzicalitate aparte piselor, Anna Murphy si Chrigel Glanzmann.

Desi majoritatea pieselor sunt cantate in limba galica, o limba acum disparuta, pe nimeni nu deranjeaza acest lucru, pot spune ca suna mai interesant asa, mai original si parca sonoritatea pieselor este mai acentuata.

Energie molipsitoare si mult chef de cantat au aceasta trupa, sentimentele se disperseaza rapid de la ei catre public si acesta se simte ca si cum ar canta alaturi de ei si nu doar cu ei. Sunetele se intrepatrund armonios, spiritele se incing si se relaxeaza in ritmuri naucitoare ajutate de tobele brutale si de vocea dura a lui Chrigel dar si de riffurile agresive.

Si au cantat piese de pe ”Origins”, ultimul lor album si cel mai apreciat de critica de specialitate dar si piese mai vechi si totul a curs lin ca o cascada muzicala pe care o privesti ci o asculti fascinat.

Setlist:

King (Origins)
Nil [Everything Remains (As It Never Was)
From Darkness (Origins)
Thousandfold (Everything Remains (As It Never Was)
AnDro (Spirit)
Sucellos (Origins)
Omnos (Evocation I: The Arcane Dominion)
The Call Of The Mountains (Origins)
The Nameless (Origins)
Kingdom Come Undone (Everything Remains (As It Never Was)
Alesia (Helvetios)
The Silver Sister (Origins0
Carry The Torch (Origins)
A Rose For Epona (Helvetios)
Quoth The Raven (Everything Remains (As It Never Was)
Tegernako (Spirit)

Encore:

Helvetios (Helvetios)
Inis Mona (Slania)

Seara de concert s-a terminat parca prea repede dar asa se intampla cand asculti si vezi ceea ce iti place. Spectacolul a fost excelent, organizarea evenimentului a fost la cote maxime pentru un concert de club, nu s-a fumat la cererea trupelor si publicul a respectat aceasta cerere si toata lumea s-a distrat si a savurat fiecare moment. Poate, cine stie, vor face o traditie din a veni in fiecare an in Romania, ar fi cum nu se poate mai bine.

Galerie foto

Actualitate

CONCERTUL TRUPEI IL VOLO SE AMÂNĂ PENTRU VARA ANULUI VIITOR Concertul va avea loc pe 8 iulie 2021, la Sala Palatului

Dragi iubitori de concerte, Dragi prieteni ai lui Piero, Ignacio și Gianluca, Din cauza pandemiei de COVID-19, trupa Il Volo și-a...

RINOCERII de Eugène Ionesco, un spectacol emblematic semnat de Robert Willson, va putea fi vizionat pentru prima dată online, în TEATROTECA TNC

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova continuă seria marilor producții prezentate în TEATROTECA TNC, difuzând pe pagina oficială de...

Dirty Shirt a lansat piesa „Away” (Quarantine Orchestral Arrangement)​

Chiar dacă încet-încet România iese din perioada de carantină, mai sunt unele sectoare, printre care și cea de entertainment, în...

Maximum Rock Festival se amână pentru 2021

Am așteptat și sperat până în ultimul moment că nu va fi nevoie să luăm această decizie, dar situația...
- Advertisement -

Dirty Shirt: piesa „Geamparalele” depărește 100.000 de vizualizări

Multe formații au încercat să se adapteze perioadei de pandemie și să țină contactul cu fanii prin diferite mijloace....

Dirty Shirt a lansat piesa „Resonate” (The Prodigy Quarantine Metal Cover)​

După cum știm, criza declanșată de epidemia Covid 19 a avut deja un impact major asupra a numeroase sectoare...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X