Grimus-33-968x663Ai cumva idee de unde au venit acesti oameni?” Așa am fost întrebat, stând la coadă pentru a intra în clubul Colectiv, în timp ce doi dintre membri Grimus, dădeau un interviu la intrare. După înfățișarea lor, i-aș fi răspuns din Moscova, după muzica interpretată ai fi crezut că au aterizat din Londra.

Grimus-27-968x654

Grimus, sunt băieții ce au deschis concertele celor de la Red Hot Chili Peppers, Placebo, Roxette și Deep Purple. Acum, au avut propriul concert cu ocazia lansării celui de-al treilea album “Emergence”. În deschiderea Grimus, au destins atmosfera cei de la “The Noise”. Formație sibiană, compusă din 3 chitariști plus un percuționist, ce s-au zvârcolit pe acorduri muzicale în încântarea publicului.

Ca o adevărată trupă, cei de la Grimus au urcat pe scenă, chiar pe prima piesă instrumentala de pe noul album, „Tunguska”. Începutul părea promițător, în concert au fost prezentate noile melodii dar auditoriul, a avut ocazia să și fredoneze pe hiturile mai vechi a formației. Bogdan Mezofi, solistul trupei, a profitat de o scenă prelungită pentru a fi mai aproape de ascultători, însă tot a simțit momentul să coboare, să-și îmbrățișeze fanii și să cânte alături de ei.

Grimus-6-968x644

După doar 40 de minute de la urcarea pe scenă, s-a anunțat în glumă, că urmează finalul concertului. În acel moment m-am simțit ca și cum echipa de fotbal a României ar fi marcat golul calificării, iar eu pierdeam ocazia de a striga bis.

Și concertul a continuat, prieteni buni si vechi cu artiștii de la Grimus, s-au alăturat pe scenă. Primul invitat a fost Ștefan de la Les Elephants Bizzares, ce a cântat împreună cu trupa, piesa „In a Glimpse”. Doru Trascău solistul defunctei trupe The Mono Jacks, s-au duelat în veleități artistice, și totodată a și dansat cu Bogdan, pe cunoscuta piesă „ In your eyes”. De asemenea pe scenă a mai urcat și Apartman de la Tolouse Lautrec, pentru un solo de chitară.

Grimus-40-968x704

În apropiere de finalul concertului, a oferit posibilitatea ca două dintre susținătoare din sală, să se alăture pentru un jamsession lângă trupă, pe piesa „Privește-ma” ce se află de asemenea pe albumul Emergence.

Singurul mic deranj pe care l-am avut si resimțit în cadrul concertului, este că prea des s-a cerut din partea solistului ca formația să fie susținută prin aplauze. Nu spun că nu ar merita mii de aplauze, dar trebuie să fiu lăsat să simt lucrul ăsta și în consecință voi încerca să creez atmosferă.

Grimus-41-968x711

Grimus, după 9 ani de activitate a arătat în urmă concertului, profesionalism. E o trupă cu care putem să ne mândrim și în spațiul extra-românesc. Felicitări Grimus pentru nominalizarea de la Independent Music Awards, concurs internațional ce răsplătește artiștii genului Indie.

„-Aaaah, Grimus este din Cluj.”