Recenzie: Auditia. O piesa de Alexandr Galin pe scena teatrului Nottara

1374705_10151744334538198_1067284896_nJoi seara de la ora 20:00 la teatrul Nottara in sala Horia Lovinescu, actorii Teen Media Academy au pus in scena o piesa de teatru scrisa de scenaristul rus, Alexandr Galin.

Nascut in 1947 in orasul Kursk, Alexandr Galin este un dramaturg, regizor si scenarist recunoscut in Romania pentru piesele “Retro’, “Stele în lumina diminetii” si “Sorry”.

Piesa “Auditia“, jucata saptamana acesta,  a fost scrisa 1998, in urma unei experiente reale, care si-a lasat amprenta in cariera autorului pe la mijlocul anilor `90.

Intr-o perioada a Rusiei post-sovietice, cand granitele incepeau sa se deschida pentru capitalistii Asiei,  Alexandr Galin este sunat de un prieten scenograf, si chemat de urgenta la teatrul unde era angajat, pentru a fi martorii unei auditii tinute, in sala de spectacol.

Doi japonezi ajutati de un traducator, doreau sa selecteze cateva tinere pentru piata muncii din Japonia. Piesa nu este blocata intr-un oras al Rusiei, intamplarile pot fi adaptate pentru orice oras al fostului Bloc Sovietic.

Laitmotivul acestei piese, in aparenta comica, in realitate tragic, este munca in strainatate. Restul este teatru. Teatru inspirat de cruda realitate, a vietii unor oameni eliberati de sub jugul comunist, care fug spre mirajul democratiei fara sa evalueze ce lasa in urma.

Un cuplu de tineri intelectuali, fara mijloace financiare necesare unei vieti modeste, un sot gelos si neglijent fata de consoarta, doua fete minore care se dezbraca prea usor, un baiat smecher care vrea sa scape de femeia trecutului sau, si o fosta tovarasa de partid intre doua varste. Un personaj care face jocurile de mijloc in speranta ca va avea ceva de castigat de pe urma acestei afaceri incurcate.

Piesa a traversat granita fictiunii. Tipologia persoajelor o intalnim pe strada in fiecare zi, situatiile in care se afla  acestea le stim din viata noatra sau a celor de langa noi. Intr-un fel, toti ne aflam intru soi de auditie atunci cand avem marea sansa sa obtinem un loc de munca in strainatate.

Pretul unui bilet este de 25 lei si se pot achizitiona de la sediul Teatrului În Culise: Piata Natiunile Unite nr. 3-5 sau în ziua spectacolului de la casa de bilete  a Teatrului  Nottara: Bd. Magheru nr. 20.

Distributie: Marius Marinoff, Diana Dumbrava, Andreea Tomuleasa, Monica Florescu, Marta Boceanu, Claudia Ene, Gratiela Popa, Alexandru Kogut, Ilie Nae. Cu participarea actorilor: Florin Fratila, Paul Alexandru

Regia: Cristian Bajora

Multumim partenerilor media: TvCity, Sapte Seri, Teatral.ro, Zile si Nopti, Orasul Meu, Ziarul Metropolis, PeLipscani.ro, România Libera, Metropotam, RoEvents, Calendar Evenimente, ArtWe, Port.ro, Concerte-azi.ro, IQool, Modernism, Diseara.ro, Anyplace.ro, ArtActMagazine.

Actualitate

Paula Hriscu lanseaza primul album printr-un concert alaturi cele mai mari nume ale folclorului romanesc!

Talentul imens al artistei se materializeaza acum in albumul "Nu-i bai ca-s micuta", album ce va fi lansat  pe...

Warm-Up Party SoundArt Festival cu Roman Lomtadze Drum Empire / Cruise Control

SoundArt si Quantic va invita la o seara speciala cu Roman Lomtadze Drum Empire si Cruise Control pe 22...

Concert Hara la Hard Rock Cafe pe 15 Ianuarie

Noua piesa HARA. Cu "sufletul pe tava", cu cartile pe fata. Sinceritate masculina maxima. Autoironie. Confesiune si regret. Emotie autentica. Speranta....

Concert Cargo la Hard Rock Cafe pe 16 Ianuarie

BestMusic Live Concerts te invita la Hard Rock Cafe, joi, 16 ianuarie, incepand cu ora 21:30, la un concert...
- Advertisement -

Concert Compact la Hard Rock Cafe pe 18 Ianuarie

Pe 18 ianuarie, de la ora 22:30, BestMusic Live Concerts te invită la un concert extraordinar COMPACT, la fel de...

Hara lanseaza o piesa noua la Hard Rock Cafe pe 15 Ianuarie

Cu "sufletul pe tava", cu cartile pe fata. Sinceritate masculina maxima . Autoironie. Confesiune si regret. Emotie autentica. Speranta....
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X