Recenzie: Auditia. O piesa de Alexandr Galin pe scena teatrului Nottara

1374705_10151744334538198_1067284896_nJoi seara de la ora 20:00 la teatrul Nottara in sala Horia Lovinescu, actorii Teen Media Academy au pus in scena o piesa de teatru scrisa de scenaristul rus, Alexandr Galin.

Nascut in 1947 in orasul Kursk, Alexandr Galin este un dramaturg, regizor si scenarist recunoscut in Romania pentru piesele “Retro’, “Stele în lumina diminetii” si “Sorry”.

Piesa “Auditia“, jucata saptamana acesta,  a fost scrisa 1998, in urma unei experiente reale, care si-a lasat amprenta in cariera autorului pe la mijlocul anilor `90.

Intr-o perioada a Rusiei post-sovietice, cand granitele incepeau sa se deschida pentru capitalistii Asiei,  Alexandr Galin este sunat de un prieten scenograf, si chemat de urgenta la teatrul unde era angajat, pentru a fi martorii unei auditii tinute, in sala de spectacol.

Doi japonezi ajutati de un traducator, doreau sa selecteze cateva tinere pentru piata muncii din Japonia. Piesa nu este blocata intr-un oras al Rusiei, intamplarile pot fi adaptate pentru orice oras al fostului Bloc Sovietic.

Laitmotivul acestei piese, in aparenta comica, in realitate tragic, este munca in strainatate. Restul este teatru. Teatru inspirat de cruda realitate, a vietii unor oameni eliberati de sub jugul comunist, care fug spre mirajul democratiei fara sa evalueze ce lasa in urma.

Un cuplu de tineri intelectuali, fara mijloace financiare necesare unei vieti modeste, un sot gelos si neglijent fata de consoarta, doua fete minore care se dezbraca prea usor, un baiat smecher care vrea sa scape de femeia trecutului sau, si o fosta tovarasa de partid intre doua varste. Un personaj care face jocurile de mijloc in speranta ca va avea ceva de castigat de pe urma acestei afaceri incurcate.

Piesa a traversat granita fictiunii. Tipologia persoajelor o intalnim pe strada in fiecare zi, situatiile in care se afla  acestea le stim din viata noatra sau a celor de langa noi. Intr-un fel, toti ne aflam intru soi de auditie atunci cand avem marea sansa sa obtinem un loc de munca in strainatate.

Pretul unui bilet este de 25 lei si se pot achizitiona de la sediul Teatrului În Culise: Piata Natiunile Unite nr. 3-5 sau în ziua spectacolului de la casa de bilete  a Teatrului  Nottara: Bd. Magheru nr. 20.

Distributie: Marius Marinoff, Diana Dumbrava, Andreea Tomuleasa, Monica Florescu, Marta Boceanu, Claudia Ene, Gratiela Popa, Alexandru Kogut, Ilie Nae. Cu participarea actorilor: Florin Fratila, Paul Alexandru

Regia: Cristian Bajora

Multumim partenerilor media: TvCity, Sapte Seri, Teatral.ro, Zile si Nopti, Orasul Meu, Ziarul Metropolis, PeLipscani.ro, România Libera, Metropotam, RoEvents, Calendar Evenimente, ArtWe, Port.ro, Concerte-azi.ro, IQool, Modernism, Diseara.ro, Anyplace.ro, ArtActMagazine.

Actualitate

Rock 100% Românesc: Trooper, Phoenix, Mustang, Green Shepherd, rock, masti si licurici

Pandemia de coronavirus, ne-a cam lasat fara evenimente culturale. Concertele sunt rare, cu lume putina, masti pe fata si...

Program concert Rock 100% Romanesc

În data de 11 septembrie 2020, Phoenix, Trooper, Mustang și Green Shepherd vor concerta pe scena teatrului de vară...

DansActorul ca fenomen al teatrului actual – LIVE Gala Hop

Gala Tânărului Actor HOP 2020, ediția a 23-a 3 - 6 septembrie 2020 / live streaming pe www.galahop.ro Teatrul Naţional „I....

RESITA ROCKS a lansat albumul ”Nascuti din foc”, o antologie a rockului din Banatul Montan

Proiectul RESITA ROCKS a lansat albumul ”Nascuti din foc”, un titlu sugestiv cu trimitere la vechiile traditii industriale ale...
- Advertisement -

Gala Tânărului Actor HOP 2020 – Live – 4 septembrie 2020

4 septembrie 2020 ora 21.00 - Concurs secţiunea Individual Teodora Daiana Păcurar Georgiana Vișan Răzvan Omotă Cristina Tudor Dragos Ioniță Concurs secţiunea grup „Unu pe doi”, cu...

Dirty Shirt aniversează 25 de ani printr-un concert special!

Chiar dacă pandemia de Covid 19 a făcut ca evenimentele rock să fie o raritate în această perioadă, maramureșenii...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X