Publicul va apărea pe noul album al trupei byron

byronNoul album al trupei byron va cuprinde şi înregistrări cu vocile fanilor de la concertul pe care artiştii îl vor susţine la Clubul Ţăranului din Bucureşti, pe 16 ianuarie, şi care are titulatura “Impromptu 6”.

Astfel, membrii trupei byron reiau serile de experimente, giumbuşlucuri şi nebunii live “Impromptu” la Clubul Ţăranului din Bucureşti. Pe 16 ianuarie, de la ora 20.00, formaţia byron va urca pe scenă fără nimic pregătit în prealabil, gata să îi surprindă pe cei din public, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Cei prezenţi la concertul “Impromptu 6” vor avea ocazia de a-şi face auzite vocile pe următorul album semnat byron, la înregistrarea căruia se lucrează în prezent.

Preţul unui bilet la concertul byron de la Clubul Ţăranului este de 30 de lei.

byron este o trupă românească de alternative rock, avându-i în componenţa iniţială pe Dan Byron (voce, chitară acustică, flaut), Costin Oprea (chitară electrică), 6fingers (clape, chitară acustică, voce), Gyergyay Szabolcs (bass) şi Cristi Mateşan (tobe). Primul lor concert a avut loc pe 1 decembrie 2006, iar albumul de debut, “Forbidden Drama”, a fost lansat în toamna lui 2007 după aproape un an de concerte prin ţară. Muzica de pe album este un amestec eclectic de art-rock şi alternativ, cu tuşe progresive şi clasice. Piesele sunt structurate în trei acte şi un epilog, ca într-o piesă de teatru, contribuind la conceptul albumului. Spre începutul lui 2008, basistul Gyergyay Szabolcs părăseşte trupa, alegând să se concentreze pe studiile universitare, iar în locul său soseşte la bass Jacob Glick.

După un turneu, o serie de concerte speciale şi o strategie neconvenţională de promovare, trupa lansează mult aşteptatul album secund “A Kind of Alchemy”, în toamna lui 2009. Albumul marchează o evoluţie în sound-ul trupei, cu o instrumentaţie mai diversă şi influenţe variind de la blues la funk.

În ianuarie 2011 trupa îşi face debutul pe o scenă de teatru, în piesa “Nevestele vesele din Windsor”, în regia lui Alexandru Tocilescu, un remake al spectacolului montat în 1978 şi interzis ulterior de cenzura comunistă. Spectacolul este readus la viaţă de acelaşi regizor şi beneficiază acum, pentru prima dată, de muzică live. Muzica a fost compusă de Nicu Alifantis pentru versiunea originală, iar acum este interpretată live pe scenă de acesta alături de trupa byron, într-un spectacol divers cu actori de top.

În februarie 2011 este lansat cel de-al treilea album. Intitulat “Perfect”, după una din piese, albumul este o colecţie de 16 cântece româneşti cunoscute, reinterpretate de byron în versiuni adesea foarte diferite de cele originale.