POVESTEA FASCINANTĂ A PIESEI “FOREVER YOUNG”

Marian Gold, Alphaville: Atunci, nu ne trecea prin minte cât de mare va fi succesul acestei piesei. Daca am fi avut cea mai vaga idee, cred ca ne-am fi speriat destul de rau.”

 Cu fix o lună inainte de Mega HIT CONCERT-ul supergrupului ALPHAVILLE de la Sala Palatului, ne oprim puţin atenţia asupra celebrei piese “Forever Young”, un succes exploziv la aparitia sa în anul 1984. Fascinaţia continuă, rămânând o veritabilă inspiraţie pentru toate generaţiile iubitoare de muzică!

“Muzica are o modalitate excelentă de a se conecta la emoțiile noastre și de a evoca sentimente pe care credeam că le-am uitat”a declarat fondatorul şi vocalistul, Marian Gold, într-un documentar pentru oldtimemusic.com.

Atunci, nu ne trecea prin minte cât de mare va fi succesul acestei piesei. Daca am fi avut cea mai vaga idee, cred ca ne-am fi speriat destul de rau. Fiecare zi era o adevarată aventură si noi trăiam acest vis mai repede decat ne-am fi asteptat vreodată. A fost un vis implinit pentru noi”, a mai punctat Marian Gold.

“Forever Young” este una dintre melodiile care a trecut testul timpului și continuă să inspire oamenii din întreaga lume să-și trăiască viața la maximum. Este genul de cântec care transcende granițele și vorbește despre sufletul tânăr din noi toți.

Versurile sunt pe cât de simple, pe atât de profunde. Ele vorbesc despre starea inimii, despre dorința de tinerețe veșnică și despre dorința de a ne ține de momentele speciale din viața noastră. “Raiul poate aștepta, ne uităm doar la cer”.

Aceste cuvinte simple dau tonul pentru restul cântecului. Ele transmit un sentiment de stare de bine fără griji, o urgență de a trăi viața pe deplin și cunoașterea că există ceva mai mare decât noi înșine după care tânjim cu toții.

Toți suntem diferiți și unici în felul nostru, dar toți contribuim cu ceva special lumii. Refrenul ne invită la tinerete vesică: „Pentru totdeauna tânăr /Vreau să fiu pentru totdeauna tânăr/ Chiar vrei să trăiești pentru totdeauna? În vecii vecilor“.

La suprafață, piesa ne cere să nu renunțăm niciodată la spiritul nostru tineresc, ne cere să trăim momentul și să nu ne luăm prea în serios.

Dar dacă dăm la o parte straturile acestui cântec, aparent simple, putem descoperi un mesaj mai profund. “Forever Young” ne invită să îmbrățișăm impermanența vieții, să apreciem momentele pe care le avem și să prețuim oamenii pe care îi iubim. Este un cântec despre condiția umană!

Piesa “Forever Young” a fost preluată de numeroși artiști și a fost folosită în mai multe filme, emisiuni TV și reclame. Cântecul a devenit un simbol al speranței și al rezistenței pentru oamenii din întreaga lume!

Un clasic atemporal care continuă să atingă inimile și sufletele oamenilor de toate vârstele și din toate categoriile sociale. Așadar, dansează cu stil, privește cerul și nu renunța niciodată la spiritul tău tineresc.

Un adevarat succes în tarile nordice, dar si in cele de origine germanică in anul lansării, 1984, popularitatea piesei crescând vertiginos inclusiv în Marea Britanie, ulterior devenind un adevărat imn al “tineretii vesnice a sufletului” peste tot in lume, inclusiv în SUA, chiar dacă nu a intrat în Top 40.

Concertul de la Bucureşti va avea loc pe data de 11 februarie, la Sala Palatului, ora 20.00! Biletele sunt puse in vânzare via eventim.ro si iabilet.ro.

https://www.eventim.ro/ro/bilete/alphaville-hit-concert-bucuresti-sala-palatului-626443/event.html
https://www.iabilet.ro/bilete-alphaville-hit-concert-91787/

Actualitate

Five Finger Death Punch – ROMEXPO – 04.07.2024

 Galerie Foto: Theodor Tudose 

Călin Pop lanseazăun nou single: „Pași de război”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Pași de război” Melodia este disponibilă...

DOUĂ ZILE STELARE SUB CUPOLA MUZICII DE OSCAR, MARCA HANS ZIMMER

Două noi impresionante reprezentaţii la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni, care vor interpreta celebrele coloane...

EFORIE COLORAT | Cinci vernisaje de artă contemporană deschid hub-ul creativ Eforie Colorat

Retro Party la Eforie ColoratSorin Lupașcu deschide vara în cel mai mare cinema în aer liber de la Marea...

Cargo in Quantic, o seara cu prietenii pe ritmuri rock

Chiar imi era dor de baietii de la Cargo. In ultimii ani nu prea am reusit sa ma intersectez...

Coldplay la Bucuresti, doua zile de show la superlativ

  Arena Nationala din  Bucuresti, a gazduit zilele trecute  doua concerte ale trupei britanice Coldplay. Au cantat pentru prima data...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro