Pavilionul de Artă Bucureşti – Art Safari 2018 va avea loc în perioada 11-20 Mai

Pavilionul de Artă Bucureşti “Art Safari” 2018 va avea loc în perioada 11-20 mai, curatorul expoziţiei centrale fiind Hervé Mikaeloff. Pavilionul Muzeal va fi curatoriat de Alina Şerban, iar arhitectul ediţiei va fi Attila Kim, anunţă organizatorii.

Hervé Mikaeloff este consultant de artă independent şi curator francez. A curatoriat evenimente pentru artişti din întreaga lume, dar şi expoziţii importante la Bienala de la Veneţia, Palais de Tokyo din Paris, Muzeul de Artă din Hong Kong şi Garage Museum of Contemporary Art din Moscova. Hervé Mikaeloff a lucrat ca director la Fondation Cartier. În prezent, oferă consultanţă Grupului Louis Vuitton Moët Hennessy şi CEO-ului LVMH, Bernard Arnault.

În 2011, Hervé Mikaeloff a primit ordinul “Chevalier de Ordre des Arte et des Lettre” din partea Ministerului Culturii din Franţa, un omagiu adus prestigioasei sale cariere în domeniul artei. A fost redactor-şef pentru Official Art în 2014 şi a curatoriat expoziţia Romanian Scenes în 2013 la Espace Culturel Louis Vuitton din Paris.

Alina Şerban este istoric de artă, curator al unor expoziţii prezentate la Salonul de Proiecte, Bucureşti; Domino, Cluj; Sala Dalles – MNAC, Bucureşti; Fotogalleriet, Oslo; Uqbar Project Space, Berlin; Kunsthalle Fridericianum, Kassel; Galerie im Taxispalais, Innsbruck; Fotogalerie Wien. În 2009, Şerban a fost curator al Pavilionului României la Bienala Internaţională de Artă de la Veneţia (artişti Ştefan Constantinescu, Andreea Faciu, Ciprian Mureşan), proiect itinerat în 2010 la centrul de artă contemporană The Renaissance Society la Universitatea Chicago, USA.

Din 2011, Alina Şerban a coordonat cu sprijinul Asociaţiei pepluspatru platforma editorială P+4 Publications dedicată artei şi arhitecturii româneşti contemporane. În prezent, ea dezvoltă proiectul Institutul Prezentului, o structură artistică interdiscipinară fondată la finalul anului 2016.

Attila Kim este un arhitect cu o vastă experienţă în proiectare de expoziţii culturale, restaurare şi proiecte de arhitectură, nominalizat de trei ori pentru premiul de arhitectură contemporană al Uniunii Europene, Premiul Mies van der Rohe (2009, 2011, 2017), este câştigător al mai multor premii naţionale în cadrul Bienalei de Arhitectură Bucureşti şi Bienalei de Arhitectură Transilvania (11 premii şi 13 nominalizări) şi pentru premiul de arhitectură contemporană Iacov Chernikhov, Moscova.

În 2016, Attila Kim a fost distins cu Arts and Society Leadership Award de Aspen Institute pentru contribuţia adusă culturii româneşti, pentru promovarea României pe plan internaţional şi sprijinul acordat dezvoltării patrimoniului cultural.

Din portofoliul lui Attila Kim fac parte printre altele expoziţiile “Adrian Ghenie: Darwin’s Room” la Bienala de la Veneţia; “Mircea Cantor: Q.E.D.”, “Deimantas Narkevicius: Dulapul şi Muzica”, “Învăţământul artistic bucureştean şi arta românească după 1950”, “Geta Brătescu: The Artist’s Studio”, “Retrospectiva SubReal”, toate realizate la Muzeul Naţional de Artă Contemporană; “European Travellers: Art from Cluj Today”, la Kunsthalle (Mucsarnok) Budapesta; “Transformation. Romanian Sculpture 25 Years After the Revolution”, la Muzeul Beelden Ann Zee, Haga, Olanda; “Printre Rânduri” şi “Gheorghe Ilea: Povestea mutării”, la Galeria Plan B, Cluj Napoca.

Attila Kim a fost cordonatorul şi arhitectul tuturor ediţiilor Romanian Design Week (2013 – prezent), şi a fost arhitectul mai multor expoziţii design contemporan românesc în cadrul Stockholm Design Week, Viena Design Week, London Fashion Week şi London Architecture Festival. El este comisarul României la Bienala de Veneţia, ediţiile 2015 până în prezent.

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

Tara si Cortes lanseaza single-ul si videoclipul “O Ai”

Tara Holtea, artista care ne-a obisnuit cu abordari inedite si provocatoare, lanseaza cea mai hot colaborare a verii, piesa "O Ai!", feat Cortes. Single-ul "O...

Bogdan Bolohan este asteptat si la Galati

GALAȚI: Vino să înveți să dansezi alături de Bogdan Bolohan de la Românii au talent pe 19 iulie! Bogdan Bolohan, dansatorul care a câștigat locul...

Horia Brenciu muta distractia la Romexpo

Pe 29 martie 2014, Romexpo gazdueste pentru prima data o productie muzicala romaneasca Evenimentul de pe 29 martie, programat sa inceapa la ora 19:00, se...

Jason Statham are un inamic fără precedent în filmul “MEG: Confruntare în Adâncuri”

Thrillerul SF "MEG: Confruntare în Adâncuri" aduce o nouă provocare pentru Jason Statham, care de această dată, alături de actriţa Li Bingbing mizează pe...

Jeepers Creepers 3: Cathedral (2013) Movie & Trailer

Trish Jenner este mama adolescentului Darry, tânăr ce şi-a primit numele în amintirea fratelui lui Trish, Darry Jenner, pe care aceasta l-a pierdut în...