Patinatorii Irina Slutskaia, Johnny Wier, Brian Joubert, în “Kings on Ice”, la Bucureşti

kings on ice_2013Patinatorii Irina Slutskaia, Johnny Weir şi Brian Joubert vin în România pentru a participa la spectacolul “Kings on Ice”, care va avea loc pe 30 martie, la Patinoarul “Mihai Flamaropol” din Bucureşti, şi va prezenta unele dintre cele mai impresionante programe de patinaj artistic din lume.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de organizatori, gala aniversară “Kings On Ice” va reuni la Bucureşti campioni mondiali ai patinajului artistic contemporan, primele nume confirmate, alături de regele de necontestat al patinajului artistic Evgeni Plushenko, fiind celebrii Irina Slutskaia, Johnny Wier şi Brian Joubert.

Una dintre cele mai iubite şi premiate patinatoare ale tuturor timpurilor, Irina Slutskaia va sosi pentru prima dată în România, la gala “Kings On Ice” din acest an. Cu un palmares impresionant, ce include două medalii la campionate mondiale, şapte titluri în campionate europene, două medalii olimpice, precum şi multe alte trofee la activ, Irina Slutskaia este o figură emblematică în istoria patinajului. Aceasta a devenit cunoscută în lumea întreagă în anul 1996, când, la vârsta de 16 ani, a câştigat primul titlu, la Campionatul European de la Sofia. Patinatoarea s-a remarcat printr-un stil original, dezvoltat de-a lungul anilor, ce a dus la realizarea dublei piruete Biellmann cu schimbare de picior, mişcare pe care a inventat-o. Ambasadoare a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, Slutskaia este considerată regina patinajului în Rusia, câştigătoare de neegalat a campionatului naţional din ţara natală. Sportiva şi-a dedicat foarte mult timp implicării în numeroase proiecte educative şi sociale, performanţă ce i-a adus în 2006 titlul de Femeia Atletă a anului, iar în 2007 ordinul de onoare oferit de preşedintele Rusiei pentru contribuţia adusă sportului şi educaţiei fizice. Mai mult decât atât, Slutskaia este cunoscută şi pentru apariţiile în peste 16 filme documentare despre arta patinajului.

La cea de-a cincea ediţie “Kings On Ice” de la Bucureşti va fi prezent, în premieră, şi patinatorul american Johnny Weir. Acesta a debutat în anul 1996, la campionatele pentru juniori, unde timp de aproape cinci ani a câştigat numeroase premii şi medalii. Afirmându-se încă de la început ca un strălucit artist al patinajului, Weir a obţinut titlul de cel mai bun patinator din lume la secţiunea pentru juniori din anul 2001. De două ori medaliat al jocurilor olimpice, patinatorul are la activ şi premiul Cupa Chinei şi a Rusiei în sezonul 2007-2008, fiind în acelaşi timp şi unul dintre puţinii sportivi din lume medaliat la fiecare ediţie a celebrelor Grand Prix. Numit în 2010 de cunoscuta revistă Skating Magazine “patinatorul anului”, Wier este apreciat nu doar pentru rezultatele remarcabile în sfera patinajului artistic, ci şi pentru stilul său nonconformist şi implicarea în lumea modei.

Celor doi patinatori li se va alătura şi îndrăgitul Brian Joubert. Celebrul sportiv a devenit un nume reprezentativ pentru patinajul artistic din Franţa şi nu numai, clasându-se pe primul loc în competiţia masculină a Campionatelor Mondiale de patinaj artistic de la Tokyo din 2007. El a câştigat atunci aprecierea absolută a publicului şi în special a susţinătorilor francezi, aducând ţării natale o medalie de aur într-o competiţie mondială după o pauză de 42 de ani. Cu şapte medalii de aur câştigate la campionatul naţional din Franţa (2003 – 2008, 2011), presa internaţională l-a declarat în repetate rânduri drept “regele francez” al patinajului artistic, tânărul sportiv trecându-şi în palmares şi titlul de campion european, în 2004, 2007 şi 2009. Cariera sa cuprinde numeroase alte medalii şi distincţii la diferite competiţii internaţionale, fiind totodată unul dintre cei mai carismatici reprezentanţi ai acestui sport.

Anul acesta, alături de cei mai buni patinatori ai momentului, printre care Irina Slutskaia, Johhny Wier şi Brian Joubert, la gala “Kings On Ice” vor participa Evgeni Plushenko, dar şi binecunoscutul violonist Edvin Marton. Astfel, ediţia “Kings on Ice” din acest an va continua tradiţia inaugurată în 2007 şi promite publicului român un nou spectacol impresionant de acrobaţii şi dans pe gheaţă, mai multe detalii despre întreaga distribuţie a show-ului de la Bucureşti urmând a fi anunţate în perioada următoare.

Biletele pentru ediţia “Kings On Ice” 2013 sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria “Mihai Eminescu”, Sala Palatului şi online, pe www.myticket.ro, şi au preţuri cuprinse între 100 şi 400 de lei.

Actualitate

Concert Irina Rimes la Hard Rock Cafe pe 27 Februarie

Pe 27 februarie, BestMusic Live Concerts te invita la un show cu IRINA RIMES. Născută în Republica Moldova, cântăreața a cucerit...

Concert Zdob si Zdub la Hard Rock Cafe pe 28 Februarie

Dacă îţi place să te distrezi şi să cânţi până la epuizare alături de Zdob şi Zdub, iar hiturile “DJ...

Un nou val de vedete ale scenei muzicale internaționale completează line-up-ul de excepție al SAGA Festival! SAGA Festival anunță lansarea unui parteneriat...

5, 6, 7 iunie 2020 București, România Unele dintre vedetele scenei muzicale internaționale completează line-up-ul de excepție al SAGA Festival, gândit...

Line-up Hellfest 2020

Hellfest a anunțat line-up-ul pentru anul 2020. Ca în fiecare an peste...
- Advertisement -

Concert SABATON – The Great Tour la Arenele Romane pe 14 August

SABATON aduce The Great Tour pe 14 august la Bucuresti la Arenele Romane! Primele 500 de bilete au preturi earlybird...

Concert TRICKY la Quantic Club pe 2 Mai

TRICKY canta la Bucuresti in Quantic Club pe 2 mai iar primele bilete costa doar 65 de lei! Adrian Nicholas Matthews...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X