OPT TRUPE NOI CONFIRMATE LA ROCKSTADT EXTREME FEST 2023

SoulflyLegion Of The DamnedDeez NutsThe Acacia Strain, Eyehategod, Heirophant, Messa si Within Destruction sunt cele 8 noi trupe anuntate pentru editia din 2023 a festivalului Rockstadt Extreme Fest.

Legendarii Max Cavalera și SOULFLY s-au întors în Europa pentru o serie limitată de spectacole și, desigur, care include o oprire la Rockstadt Extreme Fest! Una dintre trupele de lungă durată ale scenei thrash metal ne va oferi un set complet, care cuprinde melodii Soulfly, noi și vechi, dar și melodii clasice Sepultura din toate timpurile. Max Cavalera a lansat riff-uri pedepsitoare, care te fac sa dai din cap încă din anii 1980, mai întâi ca membru fondator al influentelor legende braziliene ale thrash-ului Sepultura, iar mai târziu ca lider al celui mai cerebral, dar la fel de punitiv, Soulfly. Apărut la sfârșitul anilor ’90, atacul sonic al lui Soulfly este construit pe o bază de mai multe subgenuri de metal și worldbeat, care se bazează în mare parte din muzica groove, thrash, nu-metal și tribal brazilian.

Întrucât suntem în domeniul thrash, vă rugăm să bun venit trupei LEGION OF THE DAMNED, unul dintre cele mai emblematice nume de thrash/death ale secolului 21. Mașina olandeză revine mai puternică ca niciodată și, de asemenea, cu un nou album, programat pentru lansare în luna mai, prin Napalm Records!

Acum, mergând în cealaltă parte a lumii, vei dori să auzi DEEZ NUTS. Cine poate spune nu la un punk, hardcore și hip hop de stradă? Sigur ca nu putem!

Călătoria noastră continuă într-un alt colț îndepărtat al lumii, vechiul continent al SUA. De data aceasta, pentru prima dată în România, vă rugăm să primiți unul dintre cele mai influente nume ale scenei metal americane din 2000, THE ACACIA STRAIN! Au spus că nu le plac etichetele de gen și, în schimb, se descriu drept „heavy”. „S-ar putea să auzi și altă muzică care sună așa, dar acele trupe nu pot atinge ceea ce avem. Avem inimă. Din punct de vedere liric, ei își bazează muzica pe „ura, nihilismul, dependența umanității de tehnologie și detestarea existenței”. Cu toate acestea, The Acacia Strain este responsabilă pentru unul dintre cele mai grele discuri ale anilor 2000, legendarul Wormwood.

Mai este o oprire înainte să părăsim continentul american. Tot drumul de la New Orleans, orașul care ne-a adus unele dintre cele mai influente nume din scena stoner/sludge, vă rugăm să vă urăm bun venit trupei EYEHATEGOD! Format în New Orleans în 1988, Eyehategod a urcat rapid la nivelul superior al unei scene sludgecore sudice care includea trupe precum Crowbar și Down, toate fiind puternic influențate de Black Sabbath, Black Flag și Melvins. Muzica lor este un amestec urât și fără compromisuri de punk doomy, bluesy și metal mizantropic, care i-a împins rapid în prim-planul scenei internaționale fertile, anuntati pentru editia 2023 a festivalului Rockstadt Extreme Fest.

Întorcându-ne mai aproape de casă, vă rugăm să urăm bun venit grupului HEIROPHANT din Italia! Începând cu albumul lor anterior, și pentru prima dată pentru SEASON OF MIST, Mass Grave în 2016 – descris inițial ca un amestec „vicios” de black sludge și death metal – s-au întâmplat multe lucruri. A început cu lansarea doi ani mai târziu a unui EP cu două piese intitulat Spawned Abortions „un bun indiciu despre unde mergem, dar încă nu ajungem acolo”.

Cel de-al patrulea lungmetraj al trupei Death Siege a fost scris în primele luni ale pandemiei, din martie 2020 până în mai 2021, o perioadă întunecată descrisă de Lorenzo ca un „proces al naibii de lung, dar a meritat. Până atunci, poate ne lipseau niște structuri și aranjamente adecvate ale cântecului. Privind retrospectiv, Mass Grave este mai grind-ish, în timp ce noul este mult mai metal și orientat spre riff. Cântecele sunt mai lungi și au mai multe lucruri care se întâmplă în ele, albumul este în general mult mai ambițios și mai mult, ei bine, muzical.”

Și un alt nume care ne va onora cu prezența lor, MESSA, cea mai elegantă combinație de jazz și post-metal din Italia. Muzica lui Messa a fost descrisă ca fiind elegantă, artistică, plină de suflet și seducătoare. Aceasta este o trupă care combină doom, jazz, blues și rock ocult într-un amestec bogat de arome sonore care este delicios, cu vocea irezistibilă a Sarei Bianchin pe deasupra. Este clar că au medii muzicale diferite și că le încorporează în sunetul lor doom metal, există o componentă de jazz, cu folosirea pianului Rhodes și a saxofonului. Muzicienii folosesc, de asemenea, instrumente tradiționale orientale (oud și duduk) și influențe (adică popularul arab) pentru a-și crea sunetul atmosferic și expresiv.

Nu în ultimul rând, este timpul pentru un deathcore brutal: Within Destruction. Formată în 2010, această mașină slovenă este unul dintre cele mai respectate nume europene de deathcore din scenă, oferind cele mai pedepsitoare performanțe pe care le poți cere. Și Rockstadt Extreme Fest cu siguranță nu va fi diferit!

Abonamentele de festival pot fi achiziționate la nivel internațional prin Iabilet.ro sau pe https://tickets.rockstadtextremefest.ro/


Păzit de Cetatea Râșnov din apropierea dealului, festivalul Rockstadt Extreme Fest 2023 se va desfășura între 2 și 6 august 2023, la doar 30 de minute de Brașov, în orașul Râșnov. Terenul festivalului va găzdui 3 scene și nu mai puțin de 70 de trupe în toate cele 5 zile, dar asta nu este tot. Vă puteți bucura de mâncăruri gustoase sau vă puteți depăși recordul personal de consum de bere la prețuri neașteptate, pe care nu le veți găsi în altă parte. Și mai avem câteva obiective turistice de top în zona festivalului: Cetatea Râșnov, Peștera Valea Cetății, rezervația de urși LiBEARty sau, totuși, celebrul Castelul Bran al lui Dracula.

Pentru mai multe detalii despre lineup si pretul biletelor accesati site-ul www.rockstadtextremefest.com/

Actualitate

Five Finger Death Punch – ROMEXPO – 04.07.2024

 Galerie Foto: Theodor Tudose 

Călin Pop lanseazăun nou single: „Pași de război”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Pași de război” Melodia este disponibilă...

DOUĂ ZILE STELARE SUB CUPOLA MUZICII DE OSCAR, MARCA HANS ZIMMER

Două noi impresionante reprezentaţii la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni, care vor interpreta celebrele coloane...

EFORIE COLORAT | Cinci vernisaje de artă contemporană deschid hub-ul creativ Eforie Colorat

Retro Party la Eforie ColoratSorin Lupașcu deschide vara în cel mai mare cinema în aer liber de la Marea...

Cargo in Quantic, o seara cu prietenii pe ritmuri rock

Chiar imi era dor de baietii de la Cargo. In ultimii ani nu prea am reusit sa ma intersectez...

Coldplay la Bucuresti, doua zile de show la superlativ

  Arena Nationala din  Bucuresti, a gazduit zilele trecute  doua concerte ale trupei britanice Coldplay. Au cantat pentru prima data...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro