A Night at the Opera – concert Rodica Vica și Maxim Belciug

Sâmbătă, 6 mai 2017, ora 20:15, Teatrul de Artă București găzduiește o premieră: o seară de operă! În rolul principal, remarcabila soprană Rodica Vica. În rolul orchestrei: chitaristul Încântărilor, Maxim Belciug.

Cei doi vor prezenta un program cu lucrări de José Marín (ca. 1619–1699), Henry Purcell (ca. 1659-1695) și Federico García Lorca (1898-1936).

Un spectacol de o tulburătoare virtuozitate vocal-instrumentală, care îi oferă sopranei Rodica Vica, însoţită cu măiestrie de subtila chitară a lui Maxim Belciug, prilejul să-și desfășoare, în toată strălucirea sa, întregul registru lirico-dramatic.

“Chitara este o mică orchestră”- aprecia Berlioz în Tratatul de instrumentație, iar muzica pe care soprana Rodica Vica și chitaristul Maxim Belciug o fac împreună reprezintă o ilustrare ideală a acestei afirmații.
Fără decorurile sclipitoare și focurile de artificii ce caracterizează de regulă marile producții de operă, cei doi muzicieni reușesc să răscolească fondul intim al bel canto-ului și să scoată de acolo acea muzică pură și curată ce vorbește direct sufletului, dincolo de timpuri, epoci și mode. Policrom și bogat texturat, cântul sopranei Rodica Vica se împletește natural cu sunetul uneori catifelat, alteori dur, percutant, al chitarei, într-un dialog firesc, freamăt, trăire și muzică totodată.
Soprana Rodica Vica este una dintre cele mai fermecătoare voci care răsună acum pe scena europeană. Trăiește la Viena și are o susținută activitate concertistică, fiind solistă invitată a multor opere și filarmonici atât din România cât și din străinătate. A debutat pe scena Operei bucureștene în anul 2010, la vârsta de 24 de ani, colaborând apoi permanent cu această instituție.

A interpretat roluri principale în opere precum Flautul fermecat (Regina Nopții) de W. A. Mozart, Rita de G. Donizetti, Alcina de G. Fr. Haendel, La Cenerentola de G. Rossini, L’elisir d’amore de G. Donizetti, Le Cantatrici Villane de V. Fioravanti etc. În vara anului 2014, Rodica Vica a debutat internațional în rolul Donna Anna din opera Don Giovanni de W. A Mozart, la Viena, în cadrul festivalului Klassik Festival Schloss Kirchstetten, iar în toamna aceluiași an a deschis Festivalul internațional de muzică barocă din Varazdin, Croația, alături de una dintre cele mai bine clasate orchestre de muzică barocă, Accademia Bizantina, sub conducerea dirijorului Ottavio Dantone.
În 2015, a debutat la Teatrul La Fenice din Veneția, cu recitalul “Canto barocco: viaggio musicale dal madrigale al melodramma“ susținut în cadrul fesivalului “Lo spirito della musica di Venezia”.
Așadar sâmbătă, 6 mai 2017, ora 20:15, soprana Rodica Vica ne face bucuria atât de rară de a cânta în București, pe scena Teatrului De Artă. Pentru gazde, o premieră, pentru noi, publicul, un concert irepetabil. Să nu-l ratăm!
Durata: 1h 30 min

Rezervările pentru concert se pot face la numărul de telefon 0737.904.932 sau la www.teatruldearta.ro. Bilete online:https://www.mystage.ro și http://www.eventim.ro

Actualitate

Dirty Shirt featuring Caliu – Latcho Drom (Live Session, Casa Radio) – Video​

Maramureșenii de la DIRTY SHIRT au lansat un video, înregistrat live la Casa Radio din Cluj-Napoca, pentru piesa „Latcho Drom”, alături de...

Noi informatii cu privire la amanarea concertului Riverside / SoundArt Festival 2020

Dupa impunerea noilor restrictii legate de adunarile publice din 11.03.2020, organizatorii celor doua evenimente amanate, concertul Riverside si SoundArt...

Concertul tribut QUEEN de la Hard Rock Cafe este reprogramat pentru data de 18 septembrie

În urma situației create de răspândirea virusului Covid-19, concertul-tribut Queen programat pentru luna aprilie în Hard Rock Cafe este...

Luna Amară a lansat videoclipul „Tacerea”

Luna Amară a lansat videoclipul melodiei „Tacerea”, acesta putand fi urmarit mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=CuCCrXEN3LI   „„Tăcerea” este despre paradoxurile societății în care...
- Advertisement -

Fiica si nepotica ei nu au putut. Cine ii implineste visul Mioarei Velicu? sau Cine este copilul de suflet al Mioarei Velicu?

Fiecare vis implinit face din lumea asta o lume mai buna, mai frumoasa. Sunt visuri la care renuntam si...

Dragos Moldovan lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”

Dragos Moldovan, castigatorul Vocea Romaniei 2019, lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”, al treilea single...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X