Nigel Kennedy- Bach meets Kennedy meets Gershwin la Sala Palatului

A mai venit si acum 2 ani , chiar si acum 14 ani in Romania carismaticul violonist si compozitor Nigel Kennedy si al sau band de instumentisti minunati. De fiecare data ne-a uimit cu stilul sau muzical dar si vestimentar total in discordanta cu muzica pe care o interpreteaza dar lumea il place, asa ca sala a fost plina cam de fiecare data.

Anul acesta a scos un nou album. Compozitii proprii in maniera clasica, “KENNEDY MEETS GERSHWIN” si in cadrul concertului de la Sala Palatului am putut asculta: Summertime, Rhapsody In (Claret &) Blue, They Can’t Take That Away From Me,  Porgy and Bess, secvente ce au fost recreate in stilul inimitabil marca Nigel Kennedy. Amprenta Gershwin a fost lasata, cu siguranta, de catre Stéphane Grappelli, pe vremea cand Nigel avea 13, 14 ani. Acesta i-a aratat ca vioara poate suna la fel de bine jazz.

Asa ca am ascultat clasic jazz de data aceasta si britanicul Nigel Kennedy a facut-o intr-o maniera proprie inconfundabila. Am ras la remarcile sale, am zambit la costumatia lui si a trupei, am aplaudat maiestria artistului.

Violonistul britanic a fost acompaniat de Rolf Bussalb (chitara), Doug Boyle (chitara), Peter Adams (cello) si pe Piotr Kulakowski (bas).

Concertul a fost impartit in doua parti cu o pauza de 20 de minute intre ele cand Nigel a trimis spectatorii sa bea ceva sis a revina cu forte proaspete.

Au fost compozitii in care sunetele clasice ale orchestrei si cele ale viorii sale s-au imbinat armonios cu tobele sau chitarile, in care jazzul si partile rock au fost combinate cu genul classic rezultand o muzica aparte, un amalgam de sunete si care coroborate cu limbajul gesturilor artistului alcatuiau emotii si trairi. Este o muzica aparte pentru cei cu inima si sufletul deschise si catre altceva.

Am avut si bis, chiar 2 reprize deoarece nici el nu dorea sa plece de pe scena, nici publicul nu prea dorea sa se ridice de pe scaune, poate doar pentru al aplauda pe acest magician al viorii.

A glumit cu publicul, s-a apropiat de el prin modul dezinvolt de a se purta dar si prin muzica sa. Atat compozitiile proprii cat si reintepretarile sunt unice ca ritm si trairi. Nu a fost extravagant sau exigent, a fost calm si parea tot timpul ca se joaca atat cu instrumental sau cat si cu marea lui familie de pe scena.

Concertul lui Nigel Kennedy de la Bucureşti a fost organizat de German Quality Entertainment.

Foto: Mihai Voicu

Actualitate

Dirty Shirt featuring Caliu – Latcho Drom (Live Session, Casa Radio) – Video​

Maramureșenii de la DIRTY SHIRT au lansat un video, înregistrat live la Casa Radio din Cluj-Napoca, pentru piesa „Latcho Drom”, alături de...

Noi informatii cu privire la amanarea concertului Riverside / SoundArt Festival 2020

Dupa impunerea noilor restrictii legate de adunarile publice din 11.03.2020, organizatorii celor doua evenimente amanate, concertul Riverside si SoundArt...

Concertul tribut QUEEN de la Hard Rock Cafe este reprogramat pentru data de 18 septembrie

În urma situației create de răspândirea virusului Covid-19, concertul-tribut Queen programat pentru luna aprilie în Hard Rock Cafe este...

Luna Amară a lansat videoclipul „Tacerea”

Luna Amară a lansat videoclipul melodiei „Tacerea”, acesta putand fi urmarit mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=CuCCrXEN3LI   „„Tăcerea” este despre paradoxurile societății în care...
- Advertisement -

Fiica si nepotica ei nu au putut. Cine ii implineste visul Mioarei Velicu? sau Cine este copilul de suflet al Mioarei Velicu?

Fiecare vis implinit face din lumea asta o lume mai buna, mai frumoasa. Sunt visuri la care renuntam si...

Dragos Moldovan lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”

Dragos Moldovan, castigatorul Vocea Romaniei 2019, lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”, al treilea single...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X