Nick Mason’s (Pink Floyd) Saucerful Of Secrets la Arenele Romane

Nu am avut, inca, onoarea de a asista la un concert Pink Floyd dar am avut placerea de ai vedea pe unii dintre membrii acestei trupe de legenda. De-a lungul anilor am avut Roger Waters la Bucuresti,  David Gilmour la Viena si acum Nick Manson la Bucuresti.

Multa lume a venit la Arene sa vada concertul Nick Mason’s (Pink Floyd) Saucerful Of Secrets, desi ploaia ameninta sa inceapa. Majoritatea fani Pink Floyd, oameni de toate varstele, nerabdatori sa asculte piesele trupei preferate.

Celebrul tobosar Pink Floyd a  cantat  primele doua albume Pink Floyd alaturi de trupa sa care  ii include si pe celebrii Gary Kemp din Spandau Ballet si pe Guy Pratt (basist live Pink Floyd si David Gilmour, Michael Jackson, The Smiths, Coverdale – Page, Iggy Pop sau Tom Jones) la bass si voce. Concertul de la Bucuresti face parte din  turneul mondial The Echoes T.

A fost nevoie de 57 de ani de turnee pentru ca Nick Manson sa ajunga si la noi si sa bata el gongul de pe scena.

„One of these day”,a dat startul unui show cu adevarat elegant, un concert inaltator Nick Manson & Co. A urmat un sound mai soft, un blues „Arnold Layne”( despre care Manson ne povesteste ca trebuia sa ajunga pe primul loc in topuri dar nu s-a intamplat asta.  Am avut parte de doua ore de lumini, sunete si vibratii psihedelice, incheiate furtunos cu Echoes.

Show-ul a avut doua parti cu 18 piese in total si un bis de 3 magnifice bucati muzicale, interpretate fantastic de acesti artisti desavarsiti.

Lucrul grozav despre Saucerful Of Secrets este modul in care intruchipeaza spiritul muzicii  Pink Floyd fara a o copia in totalitate. Da, toate elementele principale sunt acolo, dar avand in vedere ca improvizatia a fost o mare parte a experienței live Floyd in anii de inceput, acel spirit este pastrat in prezent prin Saucerful Of Secrets.

Ne-a povestit cum s-a plimbat cu o zi inainte prin Bucuresti, un oras frumos spune el,  ca Ilinca, fiica unui vechi fan roman al Pink Floyd, se afla in sala, si a primit o dedicație muzicala prin piesa  If. Vegetable Man am aflat ca este o piesa necantata niciodata pe nici un album Pink Floyd sau in vre-un concert, dar aleasa de Manson sa fie inclusa in setlist-ul acestui turneu.

Deasemenea am aflat de la Manson, ca anul acesta a avut loc o reuniune caritabila Pink Floyd, care i-a ads pe aceeasi scena pe Dave Gilmour, Nick Mason, Guy Pratt și Nitin Sawhney, pentru piesa „Hey Hey Rise Up”, dedicata Ucrainei.

Vocea este impartita intre Gary și Guy, iar vocile lor se potrivesc perfect pentru psihedelicul englezesc al lui Lucifer Sam sau Remember A Day.

Bineinteles, turneul Echoes avea sa includa intotdeauna acel cantec, unul destul de sinonim cu chitara lui Gilmour și armoniile vocale ale lui Wright. Lee Harris și Gary Kemp au acoperit o gama larga de sunete si riffuri de chitara in timpul spectacolului. Cei doi muzicieni fac o treaba uimitoare atat pe Echoes cat si pe See Emily Play.

Seara se incheie minunat pe Bike. Atat de usor dar energic, atat de enigmatic si hipnotizant incat nici nu ne dam seama cand artistii si-au incheiat cantarea si ne multumesc pentru prezenta. Dragut a fost cum ne-au multumit de multe ori in romana si au tinut sa precizeze ca am fost un public minunat.

Concluzia serii este ca…daca aceasta trupa vine undeva langa tine, du-te. Veti vedea un toboșar legendar care este inca energic la varsta de 78 de ani, cu un grup de muzicieni care canta o muzica uluitoare si in mod clar isi petrec timpul  vietii lor pe scena!

Galerie Foto: Mihai Voicu

Set 1:

 1. One of These Days
 2. Arnold Layne
 3. Fearless
 4. Obscured by Clouds
 5. When You’re In
 6. Candy and a Currant Bun
 7. Vegetable Man
 8. If
 9. Atom Heart Mother
 10. If (reprise)
 11. Remember a Day
 12. Set the Controls for the Heart of the Sun

Set 2:

 1. Astronomy Domine
 2. The Nile Song
 3. Burning Bridges
 4. Childhood’s End
 5. Lucifer Sam
 6. Echoes

Encore:

 1. See Emily Play
 2. A Saucerful of Secrets
 3. Bike

 

Actualitate

Nightwish la Bucuresti, o seara fierbinte pe ritmuri de simfonic metal

Celebra trupa finlandeza Nightwish a sustinut  un concert în Bucureşti pe 1 august 2022, la Romexpo. In cei aproximativ 20...

Galerie foto: Nightwish @ Romexpo

Galerie foto: Nightwish @ Romexpo Opening act: Mister Misery Foto: Mihai Voicu for RoEvents.ro

Editia aniversara a ARTmaniaFestival 2022:15.000 de participantiincele 3 zile de concerte si de evenimente alternative, 14 trupe internationale si din Romania, peste 100de voluntari

Editia cu numarul 15 a festivalului ARTmania a reunit la Sibiu,in cele 3 zile de festival, 15.000 de pasionati...

EFORIE COLORAT | Instalații, murale de dimensiuni monumentale, concerte și sesiuni performative vorbesc despre ecologie și exploatarea sustenabilă a resurselor la Eforie Sud

Parte a Festivalului Eforie Colorat, proiectul “aggressiON/OFF: public, privat, natural” reprezintă o meditație asupra problemelor urgente ale timpului nostru,...
- Advertisement -spot_imgspot_img

BRAȘOV FOLK FESTIVAL 2022 26-28 august, Brașov

În perioada 26-28 august 2022 Asociația Promusic Events va organiza a doua ediție a BRAȘOV FOLK FESTIVAL, la Bastionul...

Breathelast a lansat un nou single, „Ne ajunge nimic”

Daca ți s-a spus vreodată că tot ce faci este insuficient sau că pasiunile tale nu duc la nimic...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X