Modificare program concert ELEVATION feat. Lucian Ban: “Songs from Afar”

afis_elevation_final

Marți, 11 octombrie, Sala Radio din București va găzdui un concert extraordinar, în care jazz-ul modern se întâlnește cu muzica tradițională, pentru a crea un eveniment special – ELEVATION feat. Lucian Ban: “Songs from Afar”.

Organizatorii anunță modificări în programul concertului, survenite din motive logistice. Astfel, porțile Sălii Radio se vor deschide la ora 20.00, concertul urmând să înceapă la ora 20.30.

Biletele pentru acest eveniment costă incepand cu 80 lei în funcție de poziționarea în sală și mai pot fi cumpărate, în număr limitat, din reţelele Eventim.ro, Bilete.ro și IaBilet.ro.

Despre concert

Cu “Songs from Afar“, pianistul de oridine română naturalizat american Lucian Ban a creat unul dintre acele albume speciale, care apar arareori dar marchează ascultătorul prin autenticitate. Titlul face aluzie la rădăcinile culturale românești ale lui Ban și în special la Transilvania, tărâm care este departe (“far”), atât în plan fizic, cât ți temporal, creând o punte către cântecele tradiționale din această zonă.

Lucian Ban combină trecutul cultural străvechi cu multe idiomuri ale limabjului modern al jazzului, creând ceva foarte personal, bazat pe amintiri, nostalgii şi reflexe muzicale din Transilvania natală.

Prestigiosul New York Times, foarte selectiv în ceea ce privește recomandările de evenimente, a scris despre concertul de lansare al albumului, din New York:

Pianistul Lucian Ban și-a lansat noul album Songs From Afar, care onorează muzica tradițională din Transilvania, urmărind simultan un ideal de jazz modern. Partenerul său principal de pe album este Mat Maneri (violă), căruia i se alături saxofonistul Abraham Burton, basistul John Hébert și percuționistul Eric McPherson.

Quartetul din New York ELEVATION îi adduce pe scena Sălii Radio, alături de Lucian Ban, pe saxofonistul Abraham Burton, basistul John Herbert și bateristul Eric McPherson, individualități muzicale binecunoscute, care împreună preiau şi dezvoltă în cel mai contemporan mod cu putinţă elementele de muzică tradițională transilvăneană. Pentru o notă de autenticitate remarcabilă, iluștrii muzicieni îl au ca invitat şi pe Gavril Ţărmure, vocea albumului, în două cântece transilvănene – de nuntă şi de jale.

Această chimie, susținută de o profundă legătură a comunicării, va fi evidentă încă de la prima piesă “Transylvanian Sorrow Song/Cântec de jale transilvan”, unde acordurile tânguitoare de pian vor face punte către extrem de emoționanta interpretare a lui Gavril Țărmure.

Nu întâmplător cotat – în premieră pentru un artist român – cu cinci stele din partea foarte cunoscutei reviste de jazz DownBeat Magazine, “Songs From Afar” este un triumf al comunicării emoționale și muzicale și nu trebuie ratat.

Bilete

Biletele pentru acest eveniment costă incepand cu 80 lei în funcție de poziționarea în sală și pot fi cumpărate din reţelele Eventim.ro, Bilete.ro și IaBilet.ro.

Facebook Event:

https://www.facebook.com/events/1270673182977899/

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=24L8nIf_1Bg

Evenimentul ELEVATION feat. Lucian Ban: “Songs from Afar” face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde anul acesta vor mai concerta:

JACK DeJOHNETTE TRIO feat. RAVI COLTRANE – 03 Noiembrie, Sala Radio

Organizator: Jazz Syndicate Live Sessions

Eveniment recomandat de MAGIC FM

 

Actualitate

Five Finger Death Punch – ROMEXPO – 04.07.2024

 Galerie Foto: Theodor Tudose 

Călin Pop lanseazăun nou single: „Pași de război”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Pași de război” Melodia este disponibilă...

DOUĂ ZILE STELARE SUB CUPOLA MUZICII DE OSCAR, MARCA HANS ZIMMER

Două noi impresionante reprezentaţii la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni, care vor interpreta celebrele coloane...

EFORIE COLORAT | Cinci vernisaje de artă contemporană deschid hub-ul creativ Eforie Colorat

Retro Party la Eforie ColoratSorin Lupașcu deschide vara în cel mai mare cinema în aer liber de la Marea...

Cargo in Quantic, o seara cu prietenii pe ritmuri rock

Chiar imi era dor de baietii de la Cargo. In ultimii ani nu prea am reusit sa ma intersectez...

Coldplay la Bucuresti, doua zile de show la superlativ

  Arena Nationala din  Bucuresti, a gazduit zilele trecute  doua concerte ale trupei britanice Coldplay. Au cantat pentru prima data...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

Marți, 11 octombrie, Sala Radio din București va găzdui un concert extraordinar, în care jazz-ul modern se întâlnește cu muzica tradițională, pentru a crea un eveniment special - ELEVATION.Modificare program concert ELEVATION feat. Lucian Ban: "Songs from Afar"