IN MEMORIAM RADU BELIGAN

1
349

radu-beligan

UNITER – Uniunea Teatrala din Romania isi exprima profunda tristete fata de disparitia unui Titan al Teatrului romanesc, Maestrul Radu Beligan (14 decembrie 1918 – 20 iulie 2016).

Cel mai longeviv actor aflat in activitate pe scena de teatru, Radu Beligan a incantat cu sarmul sau inconfundabil timp de 79 de ani spectatorii care, dupa cum spunea Maestrul, „m-au facut ceea ce sunt”.

Un actor unic, mentorul a zeci de generatii, idolul a mii de spectatori, un adevarat simbol al artei teatrului, Radu Beligan a trait pentru meseria lui, punand Teatrul pe primul plan. Un artist complet: actor de teatru, film si radio, regizor, scriitor, profesor universitar, director de teatru, presedinte de onoare al Institutului International de Teatru, membru al Academiei Romane, Radu Beligan este o personalitate a Teatrului Mondial.

Ne va ramane mereu in amintire cu zambetul sau dulce-amarui…

Dumnezeu sa il ierte !

Trupul neinsufletit va fi depus in foaierul Salii Mari a Teatrului National „I.L.Caragiale” din Bucuresti, sambata 23 iulie, intre orele 10.00 – 13.00. Inmormantarea va avea loc in aceeasi zi la Cimitirul Bellu.

1 COMMENT

Comments are closed.