MARK TWAIN INTERNATIONAL SCHOOL organizează a-II-a ediţie a concursului-festival “CROSSROADS – BATTLE OF THE BANDS“, singurul eveniment de specialitate din România

PROCONSUL, SCHIMBUL 3, EMERALD, JOANA, în concert!

 Liceul teoretic MARK TWAIN INTERNATIONAL SCHOOL organizează duminică, 19 iunie, la The Pub Universităţii, a-II-a ediţie a concursului-festival “CROSSROADS – BATTLE OF THE BANDS” (B.O.B.), între ora 12.00 şi ora 24.00, singurul eveniment de gen din România, dedicat elevilor talentaţi din învăţământul preuniversitar (cu vârste cuprinse între 9 ani şi 19 ani)!

Biletele se găsesc online pe ambilet.ro.

  • 2 bilete – 40 lei;
  • 1 bilet – 30 lei;
  • la intrare, un bilet – 35 lei;
Înscrierea se poate face până la data 5 iunie, prin poștă electronică, pe adresa de e-mail:
contact@battleofthebands.ro.
Telefon informaţii înscrieri: +40 724 000 170. Participanţii nu plătesc taxă de înscriere!

Toţi artiştii participanţi trebuie să fie şcolarizati în instituţii de învăţământ preuniversitar din România (şcoli şi licee de stat, şcoli şi licee private, case de cultură, studiouri şi cluburi de muzică înregistrate).

În cadrul concursului-festival vor concerta PROCONSUL, SCHIMBUL 3, EMERALD (din Grecia), JOANA şi alte formaţii.

Este realmente o bucurie faptul că putem, în sfârsit, reveni cu cea de a-II-a ediţie. Elevii sunt extaziaţi si asteaptă cu nerăbdare momentul. Sperăm ca această manifestare să devină o constantă şi, în acelasi timp, un eveniment cu greutate, un punct de reper pentru scena muzicală autohtonă. Talentul trebuie fructificat şi apreciat la maxima lui valoare! Mulţumim tuturor celor care s-au implicat ca să putem demara această noua ediţie! Asteptăm tinerii artişti să se înscrie şi să impresioneze audienţa”, a declarat Event Manager-ul, Florenţa Marin.

Evenimentul este o manifestare culturală si are ca scop promovarea muzicii contemporane rock in toate formele sale, precum si cultivarea calităților artistice și creativ-muzicale ale scolarilor, care interpretează muzică contemporană din familia rock (rock, rock & roll, pop-rock, blues rock, country rock, hard rock, rock alternativ) din învătământul preuniversitar.

Festivalul de muzică rock pentru tineri este organizat la nivel naţional şi cuprinde 2 secţiuni (secţiunea interpretare vocală sau interpretare instrumentală – chitară / percuţie / tobe – şi sectiunea trupe pop-rock), care se vor desfăşura în aceeaşi zi.

Din juriu vor face parte: Lenţi Chiriac, Silvia Dumitrescu, Mihai Pocorschi, Florin Ochescu, Iulian Vrabete, Doru Isăroiu, Victor Apetrei.

Printre invitaţi: Adrian Romcescu, Christian Raetscher, Nelu Brînduşan, Horaţiu Rusu.

Misiunea organizatorilor este aceea de a oferi tinerilor prilejul de a avea contact cu scena, într-un mediu plăcut şi sigur şi de a cunoaşte personalităţi de marcă din lumea muzicii (artişti interpreţi, muzicieni compozitori, critici, realizatori radio-tv, profesori de specialitate, reprezentanţi ai caselor de discuri, ingineri de sunet şi lumină, tehnicieni de scenă etc).

Totodată, publicul şi specialistii din domeniu pot descoperi în tânăra generație noi talente care trebuie să fie susținute ca să evolueze și să devină noii reprezentanți ai muzicii contemporane rock românești, evenimentul fiind dedicat, ÎN MOD SPECIAL trupelor rock din cadrul liceelor.

Condițiile de participare și modalitățile de înscriere:

Înscrierea în concurs pe e-mail trebuie sa cuprindă următoarele (în format digital):
– fişa de înscriere completată;
– informaţii despre cele 2 piese obligatorii pe care le vor interpreta artiştii în concurs: din care o piesa din repertoriul romanesc si o piesa din repertoriul international, de maximum 4 min./piesa. Se vor aprecia compozitiile personale. Piesele se vor trece in fisa de inscriere. În aceeași sectiune, 2 sau mai multi concurenți nu vor cânta aceeași piesă. Primul înscris are prioritate;
– o filmare (pe mail / wetransfer.com / link youtube) sau o înregistrare audio cu interpretarea unei piese a solistului sau trupei înscrise (nu neaparat una din melodiile din concurs);
– copie după certificatul de naștere sau cartea de identitate;
– copie după carnetul de elev, vizat pentru anul școlar 2021-2022;
– fotografie (rezolutie buna) artist solo / trupa;
– declarația angajament semnată de catre părinte sau de catre concurent.

PRESELECȚIA

Preselecția se va face în perioada 6-10 iunie, pe baza dosarului de înscriere. Cei selectați de juriu vor primi mesaj (pe e-mail sau telefon) din partea organizatorilor.
Fiecare secţiune va cuprinde maximum 20 concurenți.
Lista concurenților, cu ordinea intrării în concurs va fi afișată pe data de 11 iunie:
– pe site-ul festivalului Crossroads Battle of the Bands 2022: www.battleofthebands.ro;
– pe pagina de Facebook a festivalului: Crossroads Battle of the Bands Bucharest;
– pe Instagram: crossroads_battleofthebands.
Ordinea intrării în concurs se va face în ordinea punctajului obţinut în preselecţie. Toate detaliile se vor publica pe reţelele de comunicare

FAZA FINALĂ

Interpreții se vor prezenta în concurs cu piesa în varianta negativ orchestral pe suport digital și VOCE LIVE sau INSTRUMENT LIVE pentru prima sectiune SOLO si cu trupa LIVE pentru a doua sectiune TRUPE ROCK.
In ziua concursului se va interpreta pe scena dotata cu un setup de backline. Se vor adapta accesorii care sunt suplimentare set-up-ului montat. Toata partea de logistica se va comunica si stabili in perioada 13-15 iunie 2022.
Programul evenimentului se va afisa in data de 15 iunie, pe retelele de comunicare.
Concurenții admiși în finală vor trimite până la data de 15 iunie 2022 acordul compozitorului sau declarația părintelui pentru melodia pe care o vor interpreta în concurs.

JURIUL

Juriul va fi format din compozitori, realizatori radio-tv, interpreți consacrați, ziariști, profesori de specialitate, precum și reprezentanți ai organizatorilor. Juriul va fi afisat pe retelele de comunicare incepand cu data de 24 mai.
La jurizare se va ţine cont de:
– calități vocale și interpretative (intonație, claritate timbrală);
– prezență scenică, look;
– originalitate.
Decizia juriului este irevocabilă.

PREMIEREA

– MARELE TROFEU CROSSROADS B.O.B. – Premiu in bani 3.000 lei;
– TROFEU SPECIAL AL JURIULUI – Premiu in bani 2.000 lei;
– PREMIUL I, II, III – câte unul pentru fiecare secțiune;
– MENȚIUNI – câte 2 pentru fiecare SECTIUNE;
– PREMII SPECIALE;
– DIPLOME DE PARTICIPARE;
* În caz de egalitate, se vor face departajări prin concurs.
** Premiile I (nespecificate în regulament) pot fi acordate în servicii, în baza deciziei juriului care este incontestabilă.
Toti concurenții vor primi diplome de participare.
Premiile se dau doar personal!

  • Eveniment powered by Mark Twain International School;
  • Event Manager: Florenta Marin;
  • Tel. Info & Registration: +40 724 000 170;
  • E-mail: contact@battleofthebands.ro;
  • Web: battleofthebands.ro;
  • FB: Crossroads Battle of the Bands Bucharest;
  • Instagram: crossroads_battleofthebands.
PARTENERI PRINCIPALI: TVR, RADIO ROMÂNIA BUCUREŞTI FM, MAXIMUM ROCK, THE PUB UNIVERSITĂŢII, GERMAN QUALITY ENTERTAINMENT, ZEEDO, HASHTAG PRODUCTIONS.

Actualitate

Five Finger Death Punch – ROMEXPO – 04.07.2024

 Galerie Foto: Theodor Tudose 

Călin Pop lanseazăun nou single: „Pași de război”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Pași de război” Melodia este disponibilă...

DOUĂ ZILE STELARE SUB CUPOLA MUZICII DE OSCAR, MARCA HANS ZIMMER

Două noi impresionante reprezentaţii la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni, care vor interpreta celebrele coloane...

EFORIE COLORAT | Cinci vernisaje de artă contemporană deschid hub-ul creativ Eforie Colorat

Retro Party la Eforie ColoratSorin Lupașcu deschide vara în cel mai mare cinema în aer liber de la Marea...

Cargo in Quantic, o seara cu prietenii pe ritmuri rock

Chiar imi era dor de baietii de la Cargo. In ultimii ani nu prea am reusit sa ma intersectez...

Coldplay la Bucuresti, doua zile de show la superlativ

  Arena Nationala din  Bucuresti, a gazduit zilele trecute  doua concerte ale trupei britanice Coldplay. Au cantat pentru prima data...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro