Maria Raducanu in Stagiunea muzicala estivala

0
228

Vineri, 31 iulie, de la ora 20.00, in decorul neconventional al Foisorului de lemn din Parcul “Al.I.Cuza” are loc un concert eclectic, sustinut de Maria Raducanu.

Vocea Mariei Raducanu, una dintre cele mai surprinzatoare din lume, este un instrument al sufletului.  “Maria Raducanu combina bocetele romanesti cu fado-ul portughez, cu blues-ul si cu improvizatia pentru a da viaţă unei muzici pure, extrem de emoţionante si care iti merge direct la inima,” dupa cum scrie pe site-ul casei de discuri new-yorkeze Tzadik a faimosului jazzman John Zorn.

Pentru ca vocea i-a permis sa atace aproape orice stil muzical, Maria Raducanu a explorat si abordat intr-o maniera personala muzica popoarelor lumii. Canta cu usurinta in mai multe dialecte, reusind sa emotioneze de fiecare data publicul, deoarece, ca orice mare artist, Maria Raducanu nu canta cu informatia pe care o dau cuvintele.

maria_raducanu_1_oct

Intalnirea cu muzica Mariei Raducanu este intalnirea cu propriile emotii: zbuciumate, linistite, uitate, uneori pasionale.

Concertul sustinut de Maria Raducanu face parte din Stagiunea muzicala estivala editia a X-a, organizata de Primaria Sectorului 3 in Parcul “Al.I.Cuza”, (intrarea din strada Baba Novac, intersecție cu strada Câmpia Libertății).

Stagiunea muzicala estivala se desfasoara in intervalul 29 mai – 27 septembrie, in fiecare zi de vineri, sambata si duminica si cuprinde toate genurile muzicale. Accesul publicului este gratuit.

 Sambata, 1 august, de la ora 18.00, bucurestenii sunt asteptati la un program de folcor autentic sustinut de Gelu Voicu impreuna cu Lautarii si dansatorii din Teleorman, iar duminica, 2 august, de la ora 18.00 la un program divers, sustinut de Classic Band 2000.