“Maratonul Teatrului Independent” se desfășoară în perioada 30 septembrie – 8 octombrie, la București

În perioada 30 septembrie – 8 octombrie va avea loc cea de-a șaptea ediție a “Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent, festival dedicat teatrului independent, inovației în artele performative și noilor generații de artiști.

28 de spectacole, puse în scenă de trupe independente de teatru din București, Cluj, Iași și Galați, vor fi jucate în cadrul celor patru secțiuni ale festivalului: Selecția oficială a festivalului (Competiție), One Drama, Unconventional și Serile teatrului studențesc.

Juriul de Selecție, alcătuit din criticii Cristina Rusiecki, Cristiana Gavrilă, Monica Andronescu, Oana Cristea-Grigorescu și Oltița Cîntec au ales 19 spectacole, cele mai bune producții ale stagiunii 2016 – 2017, în secțiunea Competiție. Printre acestea se numără: ”M.I.S.A.părut”- Reactor, Cluj; ”BABEL” – Linotip; ”Privacy Settings” – Social Act Theatre, Galați sau ”Frig”, UNTEATRU.

Secțiunea One Drama cuprinde monodrame precum ”Lumea dinăuntru” la UNTEATRU sau ”De ce fierbe copilul în mămăligă?” la Green Hours.

În categoria Unconventional se va juca spectacolul de teatru coregrafic ”Eine Kleine Nachtmusik” de Gigi Căciuleanu, dar și piesa ”Sunt eu, Annabel!”, realizată cu păpuși în mărime naturală de trupa Lightwave Theatre Company sau spectacolul ”Complet Alb”, Iași, după ”Eseu despre orbire” de Jose Saramago, în care spectatorii sunt legați la ochi pe toată durata spectacolului.

În cadrul secțiunii Serile teatrului studențesc se vor juca spectacole ale U.N.A.T.C. și cele de teatru social-politic: ”’90” la Macaz, Teatru Coop și ”Rovegan”, la Centrul Replika, dar și un spectacol al Trupei Podul. Pentru elevi și studenți prețul biletelor la aceste spectacole va fi de 1 leu.

Juriul de Premiere format din: Andreea Vulpe (regizor de teatru), Mihaela Sîrbu (actriță) și Alina Petrică (actriță, câștigătoare a Bucharest Fringe în 2016) va acorda 10 premii în categoria Competiție.

De asemenea, în cadrul Bucharest Fringe vor avea Premiera două producții pe texte contemporane românești finanțate de Festival: ”Pulverizare”, de Alexandra Badea, coproducție Apollo 111 și ”Avioane de hârtie”, de Elise Wilk, a trupei Țais, la Teatrul de Artă.

9 proiecte s-au înscris pentru Grantul de producție finanțat de festival. Cele două piese selecționate de Juriu au fost susținute cu câte 5.000 de lei fiecare.

Spectacolele vor fi găzduite de 15 spații neconvenționale și teatre printre care se numără: Godot Cafe Teatru, UNTEATRU, Teatru Act, Apollo 111, Green Hours, U.N.A.T.C. sau M.N.A.C.

Biletele pot fi achiziționate începând cu data de 18 septembrie de pe www.mystage.ro și www.bfringe.ro, sau în ziua spectacolului de la teatrul partener.

Mai multe informații despre festival și program pe www.bfringe.ro.

Ediția de anul acesta este realizată în parteneriat cu MyStage și cu sprijinul financiar al A.F.C.N. și UNITER.

Proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria  Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, ARCUB.

 

Selectia Oficiala a “Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent a sectiunii Competitie Editia a VII-a:

 1. When Darkness Becomes Light – Contemporary Creative Dreamers, București
 2. Copii răi – Arte dell’Anima, București
 3. Sunt eu, Annabel – Lightwave Theatre Company, București
 4. Rovegan – ARENA și Centrul de Teatru Educațional Replika, București
 5. Sâmbătă, averse! – Asociația Jamais-Vu / Godot Cafe Teatru, București
 6. ’90 – MACAZ Teatru Coop, București
 7. Molly Sweeney – UNTEATRU, București
 8. Frig – UNTEATRU, București
 9. O intervenție – Teatrul Act, București
 10. Homo Americanus – Teatrul LUNI, Green Hours, București
 11. Calul Alb – M.N.A.C. / Ioana Păun, București
 12. BABEL – Linotip, București
 13. PENA – Create. Act. Enjoy, Cluj
 14. M.I.S.A. părut – Reactor, Cluj
 15. Privacy Settings – Social Act Theatre, Galați
 16. Complet Alb – Octavian Jighirgiu, Iași
 17. Singularity – Teatrul de Artă, București
 18. Open – Reciproca în parteneriat cu Fabrica de Pensule și Ground Floor Group
 19. Julie – Compania Rampa

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

Remember!- Day Zero Edition in Kristal Glam Club

PAGAL (Youth Invasion Muzik) ROSARIO INTERNULLO (Desolat) DJ KOOL (FunKy Business) MAHONY (Cyclic Agency) ALEX & MIRCEA BABESCU (We Love Progressive / FunKy Business) ALIN STOICA (Nights.ro / Double...

Castigatorii concursului Newcomers Padina Fest 2016

Concursul Padina Fest 2016 NEWCOMERS s-a încheiat. Eligibile pentru concurs au fost 16 trupe, iar pe baza votului publicului s-au calificat pentru etapa finală...

Lista invitatilor, la concertul ANDREA BOCELLI

Concertul lui Andrea Bocelli din 25 mai de la Romexpo se transforma intr-un adevarat festival al muzicii de calitate. Cu fiecare zi lista de...

Grimus, Jeremy? si Electric Pyramid canta in deschiderea concertului Queen + Adam Lambert

Trupele Grimus, Jeremy? si Electric Pyramid vor canta in deschiderea concertului Queen + Adam Lambert, ce va avea loc pe 21 iunie, in Piata...

Actorii Teatrului “Anton Pann” revin la București!

Teatrul "Anton Pann" Râmnicu Vâlcea prezintă luni, 8 mai, ora 19.00, la Teatrul Excelsior, spectacolul "Vermine Radiante" de Philip Ridley, regia: Botos Bálint. Din...