Mâine începe Urban Blues Fest – Autumn Edition 2022

 Data: weekendul 14-16 octombrie 2022 / Ora: 18:00
Locatie: The Pub Univestitatii
Eveniment Facebook

👉 Vineri, 14 octombrie 2022 – Fusion day
Ora 18. Lansare carte: Între Phoenix și Le Corbusier – Costin Petrescu în dialog cu Nelu Stratone
Ora 19. Green Ties (Bucureşti)
Ora 20. The Groovy Bastards (Bucureşti)
0ra 21. Gianluca D’Alessio (Italia)
–––––
👉 Sâmbătă, 15 octombrie 2022 – Blues connection
Ora 18. Lansare album Nu mă cunoşti & Miniconcert Dan Chebac & Gianluca D’ Alessio Band
Ora 19. Soul Serenade special guest Hanno Hoefer (Râşnov & Bucureşti)
Ora 20. Black River Blues Band (Satu Mare)
0ra 21. Ride On Band (Bucureşti) (Lansare album Think – CD şi vinyl)
The Pub Music Marketplace: târg de vinyluri de la ora 12 la 19 pe terasele The Pub Universităţii
––––-
👉 Duminică, 16 octombrie 2022 – Guitar night
Ora 18. Prezentare chitare Criman – întrebări/exemplificări
Ora 19. Southerman Robbie (Bucureşti)
Ora 20. Baldovin Blues Band guest Adrian „Geagea” Mariaș & special guest Rareş Totu (Bucureşti)
0ra 21. Burning Blues Band (Timişoara)

👉 Urban Blues Fest Autumn Edition – 14, 15 şi 16 octombrie la The Pub
Ediţia de toamnă a Urban Blues Fest, primul festival dedicat bluesului din Bucuresti, se va desfăşura în excelenta locaţie The Pub Trocadero, de la Universitate, în zilele de 14, 15 şi 16 octombrie 2022 şi îi va aduce pe scena clubului din centrul capitalei, în postura de cap de afiş, pe Gianluca D’Alessio (Italia), Ride On Band (Bucureşti) şi Burning Blues Band (Timişoara). Acestora li se alătură mulţi alţi artişti de valoare, în trei seri cu tematică individuală: seara de vineri va fi fusion, sâmbăta va reveni bluesului, iar duminică scena va aparţine chitariştilor virtuoşi.

Radu Lupaşcu, Event Manager, detaliază: „Vor fi trei seri tematice ce aduc în prim plan plăsmuirea şi modernitatea bluesului peste veacuri. Bluesul este un diamant cu multe faţete, unele şlefuite, altele mai opace, dar cu siguranţă, pline de poveşti şi spirite libere, pătrunzătoare. Odată ce te prinde în mrejele sale bluesul îţi umple inima de bucurie şi te poartă pe cărări nebănuite ale frumosului dar şi ale artei sunetelor, ceea ce vor putea să descopere sau redescopere toţi cei care vor trece pragul festivalului.

Vineri 14 octombrie 2022, Fusion Day, este un amestec binevenit şi închegat de blues, rock, pop, funk, soul şi prog! Urban Blues Fest – Autumn Edition, oferă fanilor muzicii de calitate, primul invitat din afară ţării, Gianluca D’ Alessio, o captivantă sinteză a coagulărilor muzicale existente pe plan mondial. Quartetul chitaristului italian Gianluca D’ Alessio este headlinerul serii, dedicate muzicii de fuziune. În aceeaşi zi, două trupe româneşti, Green Ties şi The Groovy Bastards ne vor surprinde cu prospeţimea şi elasticitatea viziunilor lor.

Sâmbătă 15 octombrie 2022, Blues Connection este seara dedicată relaţiei directe dintre bluesul ancestral şi lumea modernă ce ne înconjoară. Programul este deschis de Soul Serenade ce îmbină stiluri şi estetici din tradiţia Statelor Unite, de la bluesul de la finele sec. XIX până la începuturile tradiţiei de jazz şi swing din anii ’30. În martie 2013, Soul Serenade a obţinut locul II la Festivalul European de Blues din Toulouse (European Blues Challenge), aceasta fiind şi prima participare a României la acest festival/concurs. Veţi cunoaşte o voce celestă, dublată de un zbor chitaristic radiant, ce te poartă cu spiritul în tumultul anilor ‘30. Pentru festivalul nostru, duoul Soul Serenade va avea un invitat special: Hanno Hoefer. Va urma cvintetul Black River Blues Band, ce soseşte tocmai din Satu Mare! Ei ne vor cuceri cu spontanitatea, improvizaţia şi spiritul cald de echipă. Headlinerul serii va fi energicul sextet hard blues rock Ride On Band care îşi va lansa al doilea album şi, în premieră, primul vinyl de blues românesc.

Duminică 16 octombrie Guitar Night – este ziua în care ne vom bucura de revenirea în capitală ai mult iubiţilor membri ai grupului Survolaj, Szabó Zsolt, Molnár Levente şi Ştefan Czifrak, transformaţi de ceva vreme în revigorantul Burning Blues Band, odată cu cooptarea carismaticului vocalist şi muzicuţist, Bogy Nagy. Headlinerul timişorean Burning Blues Band închide ediţia de toamnă a festivalului, ce vă promite pentru 2023, alte două întâlniri, în premieră, cu bluesmani de calibru din Europa şi Regatul Unit.

În deschiderea zilei de duminică, vă veţi bucura de alte două surprize pentru publicul bucureştean: Southerman Robbie – o autentică călătorie solo guitar în country folk blues şi Baldovin Blues Band special guest Rareş Totu (chitară) şi Adrian „Geagea” Mariaș (voce) – un dinamic quartet de blues rock cu doi invitaţi, plin de intervenţii chitaristice impetuoase.

În completarea regalului muzical de 3 zile, Urban Blues Fest este întregit de o serie de evenimente ce vor oferi publicului o experienţă de festival completă: clubul şi terasele The Pub Universităţii vor găzdui două expoziţii foto, un târg de vinyluri, dar şi 3 lansări de carte şi 2 lansări de discuri.

Pe toată durata festivalului, publicul este invitat să descopere lucrările integrate în cele două expoziţii ale fotografului Iulian Ignat:

·        Expoziţie foto cu tema: Fotografie de concert – ce va însuma lucrări realizate la evenimentele concertistice din capitală şi nu numai;

·        Expoziţie foto cu tema: Fotografie urbană – o oglindă vie a frumosului urât din graba trecătorului.

Cele două expoziţii vor fi prezentate publicului încă din prima zi de festival.

Prima lansare de carte din festival este susţinută Costin Petrescu în dialog cu Nelu Stratone, în prima zi de festival, de la ora 18. Este, de fapt, o relansare a cărţii Între Phoenix și Le Corbusier realizată la editura Corint.

Apoi, ziua de sâmbătă aduce o nouă surpriză: The Pub Music Marketplace, singurul eveniment dedicat împătimiţilor de vinyl, va avea loc pe terasă, pe 15 octombrie, între orele: 12 – 19. Aflat la a doua ediţie, târgul este destinat colecţionarilor adevăraţi, celor pasionaţi de acest costisitor hobby, vânătorilor de rarităţi produse în  România, dar şi marelui public, interesat de valoare şi perenitate, atât a suportului, cât şi a înregistrării. Vor fi prezenţi cu standuri: colecţionari, case de discuri româneşti şi magazine de discuri. Organizatorii evidenţiază: „The Pub Music Marketplace este singurul eveniment de profil la care şi schimbul de vinyluri este încurajat, aşa că dacă aveţi un disc pe care aţi vrea să îl oferiţi pentru a primi un alt material, nu îl uitaţi acasă.”

Agenda serii de sâmbătă, 15 octombrie 2022, este completată de următoarele evenimente:

1.      Lansare album şi concert: Dan Chebac & D’Alessio Band – ora 18;

2.      Lansare carte: Pelerinajul Electric de Iulian Ignat – ora 19:45;

3.      Lansare carte: Rockin’ by myself de Dumitru Ungureanu – ora 20:45;

4.      Lansare album Think şi concert: Ride on Band – ora 21;

Urban Blues Fest – Autumn Edition este un proiect marca artasunetelor.ro.
Organizator: Asociaţia Green Ties
Event manager: Radu Lupaşcu

Actualitate

LIZ MITCHELL TRIMITE UN MESAJ FANILOR DIN ROMÂNIA CU OCAZIA CONCERTULUI DE LA BUCUREŞTI

Mai puţin de o lună de zile până la reîntalnirea cu unul dintre cele mai de success grupuri de...

SUNNATA din Polonia, headliner-ul SoundArt Festival 2023

Doza soc de muzica si activitati de sambata, 1 aprilie, in Quantic Club!  Sunnata din Polonia este headliner-ul SoundArt Festival...

Bruce Dickinson cu orchestra la Sala Palatului: Categoria VIP este SOLD OUT

Bruce Dickinson (Iron Maiden) canta alaturi de o orchestra simfonica de 80 de persoane si un ALL Star Band pe...

THE 1975 canta la Bucuresti pe 26 iunie

Trupa britanica The 1975 revine la Bucuresti pe 26 iunie 2023 la Arenele Romane. Primele bilete au preturi earlybird. Trupa cu...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Concert Deep Purple in Romania

Celebra trupa britanica Deep Purple revine in Romania pe 9 iulie la Romexpo in aer liber. Ce poti spune despre o...

Pantera la Metalhead Meeting 2023

In 2023 Metalhead Meeting sarbatoreste 10 ani de la prima editie si revine la formatul de 3 zile si...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro