LAUREAŢII GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2018

Ediţia a XXI-a a Galei Tânărului Actor HOP, desfăşurată la Vox Maris Grand Resort din Costineşti, s-a încheiat în seara zilei de 6 septembrie.

Juriul final a fost format din FELIX ALEXA – regizor, ROBERTO BACCI – regizor, COSMINA OLARIU – actriță, câştigătoarea Marelui Premiu „Ştefan Iordache” 2017, FLORIN PIERSIC JR. – actor și ANCA SIGARTĂU – actriţă.

 

 

PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2018

 

 

 

 

 

 

Premiul „ŞTEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actorului DAN PUGHINEANU pentru „Omul cu darul în mână”, după Omul cu floarea în gură de Luigi Pirandello.

Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră.

Dacă iniţial, începând cu ediţia 2009, premiul a fost acordat celui mai bun actor la secţiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină MARELE PREMIU AL GALEI.

Premiul a fost înmânat de regizorul ROBERTO BACCI și de doamna RAMONA MANOLE, directoarea Centrului Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al Primăriei sector 5, București – partener al Galei Tânărului Actor HOP 2018.

 

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual a fost acordat actriţei ANDREEA TĂNASE pentru „Cine sunt Eu?”, după Unul, niciunul și o sută de mii de Luigi Pirandello.

Premiul a fost înmânat de regizorul FELIX ALEXA.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual a fost acordat actorului ALEX MIHAI POPA pentru „Victoria furnicilor”, dramatizare după Luigi Pirandello.

Premiul a fost înmânat de actriţa ANCA SIGARTĂU.

 

Premiul „CORNEL TODEA”  – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat trupei spectacolului SCHIST, după Omul cu floarea în gură de Luigi Pirandello, cu actorii RADU CATANĂ şi ADRIAN LOGHIN.

Premiul este susţinut, începând cu ediţia a 16-a, de familia Todea.

Premiul a fost înmânat de actorul FLORIN PIERSIC JR.

 

Premiul „SICĂ ALEXANDRESCU” – Premiul special al juriului a fost acordat actorului ANDREI NEDELEA pentru rolul interpretat în spectacolul „Acum se improvizează”, după Astă seară se improvizează de Luigi Pirandello.

Premiul a fost înmânat de actrița COSMINA OLARIU.

 

PREMIUL PUBLICULUI

 

Cea mai bună actriţă: CEZARA MUNTEANU

Cel mai bun actor: ALEXANDRU BANCIU

Cea mai bună trupă de actori: Acum se improvizează!, după Luigi Pirandello, cu: RUSALINA BONA, CARLA MIHAI, CEZARA MUNTEANU, ANDREI NEDELEA și VLAD NICOLICI.

 

 

PREMII GĂZDUITE ÎN CADRUL GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP

 

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF”

a fost acordat actorului TIBERIU ENACHE pentru „Atenţie, se filmează!”, după Caietele lui Stefano Gubbio, operator de Luigi Pirandello.

Premiul a fost înmânat de OANA STOICA, critic de teatru și membru în juriul programului „10 pentru FILM la TIFF”.

Începând cu ediţia a 17-a, regizorul şi producătorul de film TUDOR GIURGIU acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF”

 

PREMIUL pentru prestanţă şi rostire scenică

a fost acordat actriței ANA-MARIA POP pentru „Fiecare cum vede”, după Fiecare cum vede, Omul cu floarea în gură, Șase personaje în căutarea unui autor de Luigi Pirandello.

Premiul a fost oferit și înmânat de actriţa DORINA LAZĂR.

 

OPORTUNITATE!

Cu prilejul celei de-a patra ediţii a Festivalului EuRoCultura, actorul şi omul politic MIRCEA DIACONU îi invită la Bruxelles pe câştigătorii Galei HOP 2018.

A prezentat actorul Dragoş Muscalu.

Directorul artistic al Galei HOP 2018: prof. dr.habil. Miklós Bács.

 

GALERIA FOTO / VIDEO GALA HOP 2018

http://galahop.ro/foto-video-2018/

Credit foto: Andrei Gîndac

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

Cele mai frumoase filme animate de-a lungul vremii

101 Dalmatieni Filmul apare in 1961. Cruella pune gand rau puilor dalmatieni din casa "prietenilor" sai, dorind sa faca din blana acestora o colectie vestimentara,...

Soprana Nataliya Kovalova, surpriza lui Jose Carreras pentru clujeni

Cu o saptamana inainte de concertul programat pentru data de 29 Noiembrie 2015 la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, faimosul tenor Jose Carreras dezvaluie cine...

Elina Löwensohn, de la “Lista lui Schindler” la “Miracolul din Tekir”

Nascuta in Romania, Elina Lowensohn este fiica unei dansatoare din Bucuresti. Dupa moartea tatalui ei, un evreu fost detinut intr-un lagar de concentrare, mama ei...

Trupa japoneza MONO include Romania pe harta turneului lor european

Trupa japoneza MONO include Romania pe harta turneului european de promovare a dublu-discului “The Last Dawn/Rays of Darkness”, urmand sa concerteze pe 17 aprilie...

Concert COMPACT Cluj

COMPACT si MY WAY, muzica buna si veche si distractia noua si tare! Atat de noua, incat miercuri, 5 decembrie, implineste 4 ANI, iar...