Lansare de Carte: Ghid de abordare a pacientului cu paralizie facială în cabinetul stomatologic

ileaGhid de abordare a pacientului cu paralizie facială în cabinetul stomatologic

  • Aranka Ilea
  • Joi 8 octombrie, ora 15.45
  • În cadrul Congresului de Medicină Dentară Transilvania ediția a VI-a
  • Editura Eikon

Cartea se adresează specialiștilor în domeniul medicinei dentare, patologia nervului facial aflându-se la intersecția a mai multor specialități: neurologie, neurochirurgie, ORL, oftalmologie, boli infecțioase, chirurgie oro-maxilo-facială și nu în ultimul rând medicinei dentare.

Noutatea pe care o aduce cartea în domeniul medicinei dentare este adaptarea examenului neurologic la condițiile din cabinetul stomatologic și scheme originale de algoritm de diagnostic în această patologie.

De asemenea, autoarea aduce în atenția cititorului dispensarizarea în cabinetul stomatologic a pacientului cu paralizie facială și semne clinice de finețe care au rol în prognostic și evoluția bolii.

 „Doresc să mulțumesc doamnei Șef Lucr. Dr. Butnaru Anca, Prof. Dr. Sfrângeu Silviu (Disciplina de Radiologie) și Conf. Dr. Hedeșiu Mihaela de la Disciplina de Radiologie Dentară pentru realizarea investigațiilor imagistice ale osului temporal și interpretarea rezultatelor obținute.

Aduc mulțumiri și echipei de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca care au realizat modelul finit al osului temporal: Prof. Ing. Dr. Dudescu Cristian, Asist. Univ. Ing. Takacs Ioana de la Facultatea de Mecanică, Departamentul de Inginerie Mecanică; Șef Lucr. Ing. Dr. Chezan Horea și Prof. Ing. Dr. Berce Petru de la Departamentul de Ingineria Fabricației.

Aproape de acest demers a fost și colectivul de la Disciplina de Chirurgie Cervico-Facială și ORL și  mulțumesc pentru ajutorul acordat, domnului Prof. Dr. Silviu Albu pentru ideile inovatoare și de asemenea colegei Asist. Univ. Dr. Trombitaș Veronica.

Sunt onorată pentru colaborare și aduc aprecieri colectivului de la Clinica de Neurologie Pediatrică, domnului Conf. Dr. Cristea Alexandru pentru disponibilitatea manifestată. Mulțumesc doamnei Prof. Dr. Benga Ileana pentru formarea profesională de excepție de care am beneficiat în formarea mea ca medic neurolog pediatru. Această carte își are rădăcinile în aceea perioadă de formare profesională.

Mulțumesc colectivului Disciplinei de Reabilitare Orală, Sănătate Orală și Managementul Cabinetului Dentar, domnului Prof. Dr. Câmpian Radu Septimiu pentru sprijinul acordat și susținere. Îi mulțumesc colegului tehnician Vâjâean Cosmin pentru realizarea plăcuțelor vestibulare” a precizat Aranka Ilea.

Imaginile grafice din această carte au fost realizate de Asist. Univ. Văidăhăzan Remus de la Facultatea de Sport, UBB Cluj-Napoca.

Actualitate

DARK TRANQUILLITY, MOONSPELL SI HIRAES ÎN QUANTIC

Am luat din nou parte la un mega concert in Quantic. De data aceasta, marca Rockstadt, concert care au...

Celebrul musical „Rebecca” se joacă din nou la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 5 şi 6 aprilie

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” deschide din nou porţile universului misterios din conacul Manderley, în celebrul...

MAJESTIC SUMMER CONCERT GALA – 200 YEARS OF JOHANN STRAUSS

Concert extraordinar interpretat de Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna, pe 20 iulie, la Ateneul Român din București, un eveniment simbol...

Breathelast a lansat un nou single și dezvăluie detaliile noului album

Colaborarea București - Constanța - Satu Mare lovește din nou, de data asta prin single ul electro heavy "Lumea...

Godsmack , muzica are ca scop principal transmiterea unui mesaj puternic

Articol de Andreea Iliescu Anul 2025, o seara agitata de luni, e primavara. Nu am mari asteptari de la acest...

Celebrul pianist Richard Clayderman revine în România, pentru două concerte memorabile: Bucureşti 25 martie şi Cluj-Napoca 29 martie

Doar câteva zile ne mai despart de mult aşteptata revedere cu Richard Clayderman: cel mai de succes pianist din...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro