Lansare Album ,,Lucid’’, Asemic in Club Control

I-am vazut pentru prima data prin primavara lui 2015 si de atunci  le-am urmarit activitatea si mult prea putinele aparitii in cantari live.

Intr-o seara de miercuri, in clubul Control din capitala, Asemic au lansat cel de-al doilea material discografic, ,,Lucid’’,  muzica instrumentala, un amalgam de genuri precum Progressive Metal, Jazz, Fusion, Djent sau Post-Rock.

Invitati sa cante in deschidere, trupa Focuri, o trupa de Post/Progressive Metal din Neamt, o trupa tanara dar matura muzical, maturitate demonstrata de cele doua materiale discografice lansate in cei 8 ani de existenta.

Pasaje dure, riffuri energice si o muzica parca straina noua, cu un aer de perpetuu nou si original. Ne-au surprins placut, publicul le-a apreciat prestatia, ritmul si starea transmisa.

Asemic a trecut prin schimbari de componenta si poate chiar de stil in esenta. Mai nou la bass l-au cooptat pe Vali Ciurea alias Vije de la trupa tribute Tool, Blame Hofmann, o alegere excelenta, un om care s-a integrat perfect in aceasta trupa.

Asemic nu  este doar o trupa instrumentala , este o trupainstrumentala care chiar suna bine. De mult nu am mai ascultat ceva care sa-mi placa si sa nu aiba si ceva cuvinte in compozitie dar la Asemic te regasesti in ritmuri si sunete fara sa mai ai nevoie de cuvinte, deoarece instrumentele graiesc surprinzator de legat si de clar.

Trupele instrumentale sunt foarte rare in peisajul underground romanesc si poate de aceea sunt si mai interesante, o gura de aer proaspat in rockul romanesc. Un gen nou pentru multi dintre noi si pot spune ca au avut curaj sa-l abordeze si sunt placuti de public deoarece demonstreaza ca se pot transmite trairile doar prin instrumente, ca dinamica unei piese si solo-urile prelungite pot capta auzul si interesul.

l-am ascultat inainte albumul dar acum live a sunat mai puternic, mai emotionant, mai bine.

Lucid este traire, este cumulul a trei ani de compozitie si munca de echipa. 14 piese  dintre care doua au rol de intro, Inward și Outward, cu un sound curat, solouri si demonstratii tehnice deosebite. Concept bazat pe atmosfera, pe simtaminte, generos in armonii.

Bineinteles ca am ascultat si The 48th compoziție cunoscuta deja si  dedicata prietenului  și artistului Tudor Golu (Axial Lead), pierit intragedia de acum trei ani din  Colectiv.

Am ascultat tot albumul in Control, am ascultat si piese mai vechi si ne-am miscat pe ritmurile lor dar am fost si miscati de ele.

Acustic, instrumental, tonic sau melancholic. Un album frumos, o trupa buna , o trupa ce merita atentie si promovare, merita ascultata si un album care merita sa il ai in colectie, o trupa pe care ne-am dori sa o vedem mai des.

Galerie Foto : Mihai Voicu