“Lacul lebedelor” se va juca pe 16 decembrie la TNB, pentru a treia oara in aceasta iarna!

unnamed-1

Succes fulimant al baletului “Lacul lebedelor:” celebrul spectacol  se va juca pe 16 decembrie la Sala Mare a Teatrului National, pentru a treia oara in aceasta iarna!

Anuntul vine ca a urmare a interesului foarte mare al publicului fata de cele doua reprezentatii programate pe 12 decembrie, de la ora 17.00 si respectiv 20.00!

Celebrul balet clasic “Lacul lebedelor” va fi pus in scena de catre Compania de balet clasic din Sankt Petersburg, condusa de reputatul prim balerin si coregraf Andrei Batalov. Spectacolul, in patru acte, celebreaza traditia scolii ruse de balet, in cea mai pura forma a sa. 

“Lacul lebedelor” are la baza lucrarea omonima al lui Piotr Ilici Ceaikovski, acesta fiind, de altfel, cel mai cunoscut si indragit balet al compozitorului rus.

Povestea ce face sa tresara inimile spectatorilor inca de la premiera ce a vut loc in anul 1877 pe scena Teatrului Bolshoy din Moscova, este tesuta in jurul printesei Odette, ce a fost blestemata de hainul vrajitor Rothbart sa isi traiasca zilele transformata in lebada. Doar dragostea netarmuita poate spulbera vraja, iar soarta pare sa fie de parte Odettei, cand i-l aduce in cale pe frumosul print Siegfried, care se indagosteste iremediabil de ea.

Flacara sperantei se stinge insa, cand Siegfried cade prada siretlicurilor vrajitorului si ii jura credinta fiicei acestuia, Odile, pe care o confunda cu Odette.  Ce se intampla mai departe si care va fi deznodamantul povestii veti afla asistand la spectacolele de pe 16 şi 12 decembrie.

Bilete pentru “Lacul lebedelor” din 16 decembrie si pentru cele doua reprezentatii din 12 decembrie se gasesc la casa de bilete a Teatrului National si online pe mystage.ro, startickets,ro, bilete.ro si blt.ro.

Baletul “Lacul lebedelor” va ajunge si in mai multe orase din tara, in cadrul unui turneu national. Datele deja confirmate sunt urmatoarele:

20 noiembrie – Opera Nationala din Timisoara

8 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Satu Mare

9 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea

10 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Pitesti

11 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Ramnicu Valcea

12 decembrie – Teatrul National din Bucuresti

14 decembrie – Sala Reduta din Brasov

15 decembrie – Casa de Cultura a Studentilor din Iasi

16 decembrie – Teatrul National din Bucuresti

17 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta

18 decembrie – Teatrul National din Craiova

Biletele pentru reprezentatiile din tara se gasesc la sala de spectacol si online pe startickets.ro si bilete.ro.

Despre Andrey Batalov si Compania “St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’

Andrey Batalov are o cariera remarcabila, ce se intinde pe durata a peste 20 de ani. Inca de foarte tanar a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg, prim solist al Teatrului Mariinski, a facut parte din la Baletul Regal din Danemarca. Repertoriul sau a inclus roluri principale clasice, precum Printul Siegfried ( “Lacul lebedelor”), Albert ( “Giselle”), dar si aparitii in balete contemporane de Peter Martins si Kevin O ‘Dale. De sase ani este si coregraf al Teatrului Mihailovsk.

In 2014 Andrey Balatov a intemeiat Compania de balet clasic ce ii poarta numele, care duce mai departe traditia scolii ruse de balet clasic. Stele  ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko – Mariinsky Balet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva – Mihailovski Balet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko – Kremlin Balet, Maria Poliudova, Vladimir sunt solistii companiei, iar corpul de balet  este de inalta clasa.

Compania Andrey Balatov include  50 de artisti profesionisti, absolventi ai Academiei de Balet Vaganova din Rusia  sau a altor mari scoli de dans din Rusia si Ucraina.

Repertoriul companiei “St.Petersburg  Classical  Balet” imbina capodopere ale baletului clasic precum “Lacul lebedelor”, “Spargatorul de nuci” si “Frumoasa din padurea adormita” de P.Ceaikovski, “Chopiniane” si “Giselle”  de A. Adam, “Les Sylphides”  de Michel Fokine ,  “Don Quijote” si “Paquita” de L. Minkus cu lucrari contemporane.

 

 
 

Actualitate

Dirty Shirt featuring Caliu – Latcho Drom (Live Session, Casa Radio) – Video​

Maramureșenii de la DIRTY SHIRT au lansat un video, înregistrat live la Casa Radio din Cluj-Napoca, pentru piesa „Latcho Drom”, alături de...

Noi informatii cu privire la amanarea concertului Riverside / SoundArt Festival 2020

Dupa impunerea noilor restrictii legate de adunarile publice din 11.03.2020, organizatorii celor doua evenimente amanate, concertul Riverside si SoundArt...

Concertul tribut QUEEN de la Hard Rock Cafe este reprogramat pentru data de 18 septembrie

În urma situației create de răspândirea virusului Covid-19, concertul-tribut Queen programat pentru luna aprilie în Hard Rock Cafe este...

Luna Amară a lansat videoclipul „Tacerea”

Luna Amară a lansat videoclipul melodiei „Tacerea”, acesta putand fi urmarit mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=CuCCrXEN3LI   „„Tăcerea” este despre paradoxurile societății în care...
- Advertisement -

Fiica si nepotica ei nu au putut. Cine ii implineste visul Mioarei Velicu? sau Cine este copilul de suflet al Mioarei Velicu?

Fiecare vis implinit face din lumea asta o lume mai buna, mai frumoasa. Sunt visuri la care renuntam si...

Dragos Moldovan lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”

Dragos Moldovan, castigatorul Vocea Romaniei 2019, lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”, al treilea single...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X