Krypton Unplugged & Rafael- un concert mai altfel

Vineri seara am fost pentru prima data in El Dictator si am facut-o pentru un concert perfect al unei trupe de mana intai pe care din pacate  o vedem prea rar. Desi nu mai merg in cluburi aflate la subsoluri din anumite motive, mi-am calcat pe suflet si fost la Krypton Unplugged feat Rafael (ex-Iris) si nu mi-a parut rau.

Merg cat pot de des la concertele Krypton de cand s-au reunit pentru concertul aniversar de 25 de ani in 2013, Silver Church, dar din pacate sunt numai in cluburi si imi doresc sa ii vad si pe scene mai mari asa cum marita o astfel de trupa. Spatiul intim asigurat de micul club, acustica excelenta si publicul putin dar bun si dedicat a facut ca acest concert unplugged feat Rafael sa fie foarte aproape de perfectiune.

Ce a fost altfel la acest concert? In primul rand senzatia de apropiere a trupei de public, contactul vizual constant, comunicarea cu cei aflati in sala, glumele si povestile lui Gabi “Gurita” Nicolau si Rafael si nu in ultimul rand duetul celor doua voci atat de asemanatoare in esenta caci dupa cum insusi Gutita a spus ‘’la un momet dat am ascultat o piesa pe care nici nu isi aducea aminte ca a inregistrat-o si parca totusi nu era vocea lui si ghici ce, era Rafael’’. Sincer daca inchizi ochii si ii asculti cantand impreuna, cu greu le poti deosebi vocile.

Rafael a primit flori pentru ziua de nume, i-am cantat la multi ani si ne-am bucurat de prezenta lui scenica . Gabi “Gurita” Nicolau a fost charismatic, energic iar vocea lui a fost ca de obicei, divina.

Concertul a avut doua parti iar piesele doar cu Gabi “Gurita” Nicolau la voce s-au intersectat cu cele cu Rafael sau cu acele minunate momente in care vocile celor doi s-au unit spre bucuria publicului. Am putut asculta piese mai putin cantate in concerte precum ‘’Eu ma duc la cununie’’, ‘’Tatiana’’ sau ‘’Cand tu zambesti’’, piese cu refrene de suflet : ‘’Am crezut in ochii tai, ‘’ Iti mai aduci aminte’’, sau ‘’Fara teama’’. Pentru bis am avut din nou ‘’Am crezut in ochii tai’’ si am cantat, am simtit, am visat.

Conceptul Krypton Unplugged este o reusita de fiecare data deoarece reuseste  sa creeze la concert o simbioza intre artisti și trupa. Krypton inseamna istorie in muzica rock, e un mare nume, o trupa dorita, iubita. Lumea le stie piesele, le canta refrenele, ii cauta, ii doresc, vibreaza la unison cu artistii si muzica lor. Poze, autografe, o mica conversatie, orice cerere a fost satisfacuta de membrii Krypton si Rafael care nu au parasit clubul decat foarte tarziu indemnandu-ne sa ramanem la petrecere in continuare. Bine ai venit in trupa Rafael, la mai multe concerte Krypton.

sursa foto El Dictator