Jude Law: De la baiat cuminte la gangster

dom-hemingway-jude-law-richard-e-grant

In urma cu doi ani, Jude Law si-a schimbat prefixul. Acum, la 42 de ani, interpreteaza un rol de referinta pentru toate generatiile de actori aflati la a doua tinerete. Pentru Dom Hemingway, actorul trece de la roluri romantice la o altfel de abordare interpretativa.

Parca ieri il vedeam in rolul biografic al lui Vassili Zaitsev din Enemy at the Gates (2001), in rolul robotului umanoid Gigolo Joe din AI: Artifficial Intelligence (2001), Inman din Cold Mountain (2003), sau eroul aviator din Sky Captain and the World of Tomorrow (2004).

Cu o infatisare matura si o barba de mascul versat, actorul britanic Jude Law si-a intrat bine in rolul personajului violent si terbilist din Dom Hemingway. Barbatul periculos plin de injuraturi, nelegiuit, arogant si alcoolic din Dom Hemingway este departe de baiatul fin, imbracat la 4 ace, din filmul Gattaca (1997) sau The Talented Mr Ripley (1999).

“Cred ca curiozitatea mea in ceea ce fac s-a schimbat intr-un fel, nu pentru ca am implint 40 de ani ci pentru ca lucrurile au devenit mai interesante. Experienta de viata este, la un moment dat, utila, in interpretarea unui personaj de film sau piesa de teatru. Dar nu poti lua decat ce ai la dispozitie. Am fost norocos cu aceste 3 roluri care mi-au iesit in cale intr-o perioada de un an jumate, doi ani”.

In interviul accordat celor de la BBC, Jude Law este intrebat daca varsta este un motiv pentru care este interesat de roluri pe care nu le-ar fi acceptat cand era mai tanar. In replica, actorul britanic a declarat:

“Am spus ca sunt de accord cu acesta afirmatie. Cred ca exista un camp minat al carierei de tanar actor unde esti incurajat sa elimini…rolurile personajelor romantice, si pe mine, acestea ma limiteaza, imi opresc avantul creativ din meseria de actor. Cred ca este o experienta de viata, fara aroganta si oportunitatea de spune: `Ei mai am 10 ani sa fac meseria asta, asa ca o sa dau ce am mai bun”.

“Cred ca exista o varietate de fatete, caracteristice acestui personaj, pe care nu le-am mai interpretat pana cum. Si fizicul lui …pare sa aiba masculinitatea unei maimute. A fost amuzant sa il interpretez”.

Jude Law a suferit o transformare generala. De la barba stufoasa pana la “regimul” de ingrasare, impus pentru rolul puscariasului eliberat dupa 12 ani, pe strazile Londrei. O alta schimbare a intervenit in psihologia si comportamentul personajului, cu obscenitati, scene de nudism, homosexualitate si consum de droguri. In Dom Hemingway, Jude Law seamana cu un personaj din anii `70, care poarta confortabil, un costum asemanator cu cel a lui Michael Caine din Get Carter (1971).

Recent, Jude Law a interpretat roluri, care incadreaza personajele intr-o tipologie. Astfel, el ajunge sa interpreteze rolul unui psihiatru in thriller-ul Side Effects (2013), sau un scriitor, in comedia regizorului Wes Anderson: The Grand Budapest Hotel (2014).

Jude Law este cunoscut pentru respectul si admiratia fata de actorul britanic Laurence Olivier (1907-1989), in memoria caruia au fost infiintate Premiile Olivier pentru teatrul englez. Actorul Jude Law nu se limiteaza decat la interpretari cinematografice. Acesta ramane fidel teatrului, ca breasla originara din care au plecat toti actorii de film, de la inceputurile cinematografiei pana in prezent.

Recent, Law a castigat Premiul Olivier pentru interpretarea personajului Henry al V-lea, din piesa cu acelasi nume, a lui William Shakespeare, pusa in scena la inceputul acestui an la teatrul Noël Coward din Londra.

 

1 COMMENT

Comments are closed.

Actualitate

Concert Carla’s Dreams la Hard Rock Cafe pe 19 Martie

Te asteptam pe 19 martie, de la 21:30, la Hard Rock Cafe la un show cu Carla’s Dreams. Ii...

Noi confirmări și premiere în line-up-ul ARTmania Festival 2020: • Fish, Port Noir și Testament fac parte din cel de-al doilea val de artiști...

– Fish, Port Noir și Testament continuă seria confirmărilor la cea de-a 15-a ediție ARTmania Festival, care va avea...

W.A.S:P. revine în România pentru un concert special

"1984 to Headless" este un turneu în care Blackie și compania vor cânta exclusiv și împreuna hituri  W.A.S.P. de...

Obscura si God Dethroned la Bucuresti: Program si reguli de acces

 Obscura revin la Bucuresti pe 21 februarie in Club Quantic din Bucuresti. In deschidere vor canta God Dethroned, Fractal...
- Advertisement -

Concert byron la Hard Rock Cafe pe 18 Martie

Te invitam la Hard Rock Cafe, miercuri, 18 martie, incepand cu ora 21:30, la un concert cu trupa byron! Formată în...

Concert Bucovina la Hard Rock Cafe pe 20 Februarie

Miercuri, pe 20 februarie, de la ora 21:30, Bucovina va invita la un special exclusive show care nu trebuie scapat in...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X