Jose Carreras va concerta alaturi de Filarmonica de Stat “Transilvania”!

AfisPentru concertul din 29 Noiembrie 2015, de la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, marele tenor Jose Carreras a ales sa colaboreze cu Filarmonica de Stat “Transilvania”! La sfarsitul lunii Noiembrie, tenorul va urca pentru prima oara pe o scena din Cluj-Napoca.

Numele evenimentului este „The Very Best Of The Legendary Tenor José Carreras” si face parte din turneul mondial al artistului, numit “A Life In Music”.

Filarmonica de Stat “Transilvania” a fost infiintata in 1955, cu denumirea initiala de Filarmonica de Stat Cluj, ca institutie muzicala profesionista constituita, pentru inceput, dintr-o orchestra simfonica mare, urmand a sustine o stagiune permanenta de concerte simfonice.

Clujul, centru de traditie al Transilvaniei, este un oras al carui profil a fost dintotdeauna puternic caracterizat prin cultura ce a inflorit aici – institutiile sale universitare, medicale, si nu in ultimul rand cele artistice fiind binecunoscute si deosebit de apreciate nu doar in perimetrul national, dar si in lume.

Nu este deci intru nimic surprinzator faptul ca, in mai putin de zece ani de la infiintare, tanara orchestra a devenit unul dintre ansamblurile simfonice de varf din Romania. Artizanul acestei ascensiuni spectaculoase a fost primul dirijor si Director artistic al institutiei, Maestrul Antonin Ciolan, discipol al legendarului dirijor berlinez Arthur Nikisch.

Colaborarile cu numerosi artisti oaspeti de mare renume au avut darul de a confirma valoare orchestrei si de a contribui la cresterea sa calitativa si artistica. Filarmonica de Stat “Transilvania” a efectuat cu succes turnee in mai toate tarile Europei si a participat la o seama de festivaluri nationale si internationale importante, ca de exemplu acelea de la Lucerna, Bucuresti, Torino, Varsovia, Istanbul, Santander, Strasbourg, Bratislava, Berlin, Interlaken.

Discografia Orchestrei Filarmonicii ,,Transilvania”, numara peste 150 de discuri si este una dintre cele mai valoroase si ample realizate in tara noastra.

Orchestra Filarmonica de Stat “Transilvania” va fi dirjiata de insusi nepotul celebrului tenor. Nascut in Barcelona, intr-o familie in care stralucea numele unchiului sau Jose Carreras, nepotul celebrului tenor si-a facut studiile muzicale in orasul natal, apoi la Viena si Londra.

David Gimenéz a studiat la inceput pianul dar in final s-a decis sa se dedice cu totul carierei de dirijor. Celebrul dirijor a mostenit de la unchiul sau atat asemanarea fizica cat si talentul. Printre celebritatile cu care a colaborat se numara Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Placido Domingo, Roberto Alagna, Agnes Baltsa, Kiri Te Kanawa, Juan Pons, Bryn Terfel si desigur, Jose Carreras – pe care il insoteste constant in turnee.

Cei ce doresc sa il asculte live pe tenorul cu cea mai frumoasa voce a zilelor noastre isi pot achizitiona bilete de la Sala Polivalenta, de la Magazinele Flanco, Librariile Librarium, Magazinele Domo, Germanos, Vodafone, Orange, Carrefour, Cora, Iulius Mall. Cei ce doresc sa comande biletele online, o pot face de pe BILETOO.ro, BLT.ro, BILET.ro, BILETE.ro, MYTICKET.ro sau EVENTIM.ro.

Concertul “Jose Carreras” va avea loc pe 29 Noiembrie 2015 la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.

Parteneri: Magic FM, Antena 1 Cluj, Monitorul de Cluj, Gazeta de Cluj, Ziua de Cluj, Profil Cultural, ILikeCluj.ro, Cluj.com, Info Trafic, AdMirror, Spot Advertising, Open Times Advertising, Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca, PMA Sign&Print, Cora, RMB InterAuto, Mercedes-Benz, Romania Libera, Zile si Nopti, iConcert.ro, InfoMusic.ro, BestMusic.ro, 220.ro, Reteaua Info-Sanatate, Rabbit Media.

 

Actualitate

Dirty Shirt featuring Caliu – Latcho Drom (Live Session, Casa Radio) – Video​

Maramureșenii de la DIRTY SHIRT au lansat un video, înregistrat live la Casa Radio din Cluj-Napoca, pentru piesa „Latcho Drom”, alături de...

Noi informatii cu privire la amanarea concertului Riverside / SoundArt Festival 2020

Dupa impunerea noilor restrictii legate de adunarile publice din 11.03.2020, organizatorii celor doua evenimente amanate, concertul Riverside si SoundArt...

Concertul tribut QUEEN de la Hard Rock Cafe este reprogramat pentru data de 18 septembrie

În urma situației create de răspândirea virusului Covid-19, concertul-tribut Queen programat pentru luna aprilie în Hard Rock Cafe este...

Luna Amară a lansat videoclipul „Tacerea”

Luna Amară a lansat videoclipul melodiei „Tacerea”, acesta putand fi urmarit mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=CuCCrXEN3LI   „„Tăcerea” este despre paradoxurile societății în care...
- Advertisement -

Fiica si nepotica ei nu au putut. Cine ii implineste visul Mioarei Velicu? sau Cine este copilul de suflet al Mioarei Velicu?

Fiecare vis implinit face din lumea asta o lume mai buna, mai frumoasa. Sunt visuri la care renuntam si...

Dragos Moldovan lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”

Dragos Moldovan, castigatorul Vocea Romaniei 2019, lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”, al treilea single...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X