Jocuri periculoase de Judith McNaught-Editura Miron

0
373

Jocuri-periculoase-de-Judith-McNaughtTitlul original: Double Standards
Nr. pagini 319
Editura Miron
Traducere: Comelia Cemetchi Pascu

“Frumosul preşedinte al firmei Global Industries, Nick Sinclair, face afaceri la fel cum face dragoste cu femeile: stăpîn pe sine, fermecător şi îndrăzneţ. Cînd o angajează pe frumoasa Lauren Danner, presupune ca şi ea va fi tot o cucerire uşoară. Dar sufletul şi inteligenţa ei îl vor ademeni, ameţindu-l. El este revoltat, provocat – şi foarte îndrăgostit…”

Este o deosebită plăcere să recomand cărţile autoarei Judith McNaught. Au fost puţine titluri care n-au reuşit să mă convingă, dar în cazul de faţă-Jocuri periculoase este un roman presărat de intrigi, romantism şi pasiuni … ce merită descoperit.
Din primele pagini vă veţi seama că este o carte condimentată ce sigur va fi pe placul vostru. În cazul în care nu aţi descoperit-o încă, atunci trebuie să îi daţi o şansă. Sigur nu veţi regreta decizia.

Lauren Danner este o tânără talentată cu o diplomă în muzică, dar din cauza sănătăţii precare a tatălui renunţă la viitorul său de pianistă şi caută alternative de a scăpa de problemele financiare. Se întoarce în Detroit după paisprezece ani şi speră să obţină cu ajutorul lui Philip Whithworth o slujbă la firma lui. De complezenţă, Philip îi acordă şansa de a participa la interviu, dar atunci când o cunoaşte pe frumoasa Lauren, îşi dă seama că are toate calităţile pentru a spiona pe Nick Sinclair, fiul său vitreg, adversar şi proprietar al firmei Sinco.
Iniţial, Lauren acceptă să obţină un post de secretară la Sinco Electronics Company şi să spioneze firma timp de şase luni, sperând ca între timp să îşi termine studiile pentru a avea alte oportunităţi. Are douăzeci şi trei de ani, iar trăsăturile fizice şi intelectuale o recomandă fără drept de apel pentru orice şi-ar propune să realizeze. Câştigurile menţionate sunt considerabile, salariul îi va fi plătit de Sinco, locuinţa gratuită oferită de Philip şi un bonus la final dacă îşi duce la bun sfârşit planul.

În momentul în care ajunge la Sinco, se răzgândeşte şi eşuează la interviu. Experienţa sa în funcţia de secretară, multiplele calificări în alte domenii ar fi transformat-o în angajatul perfect, dar are o conştiinţă şi nu poate accepta să fie părtaşă la complot. Planurile i se năruie şi în timp ce se îndrepta către maşină pe întuneric, se sperie de o persoană necunoscută şi cade în noroi pe stradă în faţa unei clădiri ce se afla în construcţie. Norocul ei a fost că în acel moment ieşeau doi bărbaţi din firma Global Industries. Pentru a evita un potenţial scandal mediatic, se oferă fără să ezite să o ajute şi chiar să îi asigure angajarea în cadrul firmei. Lauren este captivată la prima vedere de Nick, un bărbat fermecător. Îi lasă impresia că este doar un simplu inginer, angajat al firmei, dar este chiar preşedintele firmei. Atracţia reciprocă îi va captiva şi drumurile li se vor intersecta la scurt timp.
Lauren este acceptată şi devine angajată ca secretară a doua zi, iar primul lucru este să îl revadă pe Nick şi să sărbătoarească evenimentul. Fără să ezite, o invită în week-end la o petrecere în Harbor Springs. Îşi va da seama curând că nu este o petrecere oarecare, ci sunt adunaţi numai oameni influenţi dorni să discute afaceri. Nick este în centrul atenţiei, mulţimea îl acaparează cu propuneri, însă va avea grijă să se sustragă subtil şi să profite la maxim de prezenţa lui Lauren. Farmecul său irezistibil îi va face sângele să clocotească şi vor ajunge să petreacă un week-end de vis. Totul se schimbă în clipa când va conştientiza că s-a îndrăgostit iremediabil de un bărbat care  crede că această escapadă este o simplă aventură. Face tot posibilul să uite cât de mult a greşit şi crede că se va schimba în bine de îndată ce va ajunge la noul loc de muncă.

Entuziasmul i se năruie când va afla din presă că Nick Sinclar nu este doar un simplu inginer, ci preşedinte la Global Industries şi Sinco.
Din acest moment între personaje se va declanşa o întreagă nebunie. Lauren este disperată, vrea să îl evite cu orice preţ, numai că sarcinile de servici îi vor duce faţă în faţă. Este o femeie inteligentă, cunoscătoare de limbi străine, iar Nick are nevoie de ajutorul ei pentru un proiect secret ce ar putea schimba viitorul firmei. Cum ar putea să-şi facă datoria când se află în jurul ei zâmbindu-i fermecător şi în acelaşi timp etalându-şi cu mândrie iubitele? Crede că o va cuceri dacă se comportă, dar se înseală amarnic. Lauren nu vrea să fie o simplă femeie de pe lista lui, ci mult mai mult. Oferă dragoste necondiţionată şi ar dori din suflet ca şi el să simtă la fel.

Suferă în tăcere, dar cei din jur îi sunt alături şi uneori chiar se distrează când vede că Nick nu este atât de indiferent cum pare, ci doar un bărbat cu slăbiciuni. Chiar dacă nu are ochi să vadă, apropiaţii îşi dau seama că este îndrăgostit, dar teama lui de a nu fi părăsit la fel ca în trecut îi va da bătăi de cap şi cu greu va conştientiza care este adevărul.
Numai că Lauren are o misiune, trebuie să spioneze pentru Philip şi să facă tot ce se poate împotriva lui Nick. Are acces la documente secrete şi ar putea să îi dea lovitura de graţie, doar că ea nu este o trădătoare, ci o femeie care iubeşte un bărbat care nu-i dă pace. Din păcate, Nick va afla care este misiunea ei şi se va răzbuna fără să asculte care este adevărul.

Judith McNaught are puetera de a crea personaje puternice ce transmit emoţii şi alături de ele iubeşti, urăşti cu aceeaşi intensitate.

9.4 puncte/10