IZANAGI revine în martie! | #ZilePerfecte la cinema | recomandări pentru comunitate

Festivalul de animație japoneză IZANAGI revine cu a patra ediție în martie, cu tema distopia.

Omenirea este fascinată de necunoscut, de viitor, de ce ar putea fi și ce-ar fi dacă. Lumi ideale și lumi de coșmar. Când ne gândim la lumi distopice, ne gândim la societăți apăsate de frică, tiranie, în care avansul tehnologiei a dus umanitatea într-un scenariu terifiant.

Aceste scenarii au fost de multe ori transpuse în artă și în cinematografie și știm că Japonia a influențat masiv felul în care ne raportăm la distopiiscience-fictioncyberpunk. În martiedorim să aducem publicului pasionat de cultură japoneză câteva dintre cele mai importante filme, așa că #savethedate:

București: 1-3 martie 2024
Cluj-Napoca: 9-10 martie 2024
Timișoara: 16-17 martie 2024
Iași: 30-31 martie 2024

Programul complet va fi anunțat în prima parte a lunii februarie. Urmăriți-ne pe Instagram pentru a fi la curent și haideți să povestim despre pasiunile noastre pe Discord.

Până ne vedem la festival, aveți mai jos câteva recomandări.

Noul film al regizorului Wim WendersPerfect Days / Zile Perfecte, propunerea Japoniei la Premiile Oscar și filmul care i-a adus actorului Kōji Yakusho un premiu la Cannes, intră astăzi, 26 ianuarie, în cinematografele din toată țara. Filmul îl urmărește pe Hirayama, un îngrijitor de toalete care-și iubește slujba și rutina: muncește, admiră copacii și îi fotografiază. Hirayama ne oferă o lecție despre micile bucurii ale vieții.
Perfect Days este distribuit în România de Bad Unicorniar Ștefan Bradea, co-fondatorul, este ultimul invitat al IZANAGI PODCAST. Dacă ești curios cum ajunge un film pe marele ecran, ești doar la un click distanță. Publisherul Bad Unicorn a mai adus în cinematografele din România filmele Belle (r. Mamoru Hosoda), One Piece Film Red (r. Gorô Taniguchi) și noul film al lui Hayao Miyazaki, The Boy and The Heron.
Dacă ești în București în acest weekend, FILM MENU te așteaptă sâmbătă, 27 ianuarie, ora 18:00, la UNATC I. L. Caragiale, cu încă un film japonez de colecție: KWAIDAN (1965, r. Masaki Kobayashi). „Kaidan” sau „poveste cu fantome”, filmul este o antologie a patru basme populare, adaptate după colecțiile de folclor japonez ale scriitorului Lafcadio Hearn.EVENIMENT FACEBOOK ]

Ești pasionat de anime și vrei să afli mai multe despre cultura niponă? Silvia Pătrașcu, profesor de limba japoneză, îți poate explica totul despre frumusețea lui mono no aware sau despre imperfecțiunile lui wabi sabi la atelierul gratuit despre Concepte japoneze în cinematografie și anime. Înscrie-te până pe 2 februarie.

Pe Silvia o poți cunoaște mai bine pe site sau din IZANAGI PODCAST.

FORMULAR | PODCAST ]
Rezervați-vă zilele de 24 și 25 februarie 2024, pentru că ne dăm întâlnire la Anime and Manga Days la 1UP Gamers Pub, în București! Vei cunoaște artiști din comunitate, vei putea participa la ateliere de desen și la multe concursuri și tombole. Dacă ești artist și vrei să ai un stand pe Aleea Artiștilor, poți completa formularul de mai jos până pe 5 februarie. Dacă vrei să-ți expui arta pe Scările Artiștilor, vino cu un print la locație până pe 20 februarie.

Actualitate

Five Finger Death Punch – ROMEXPO – 04.07.2024

 Galerie Foto: Theodor Tudose 

Călin Pop lanseazăun nou single: „Pași de război”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Pași de război” Melodia este disponibilă...

DOUĂ ZILE STELARE SUB CUPOLA MUZICII DE OSCAR, MARCA HANS ZIMMER

Două noi impresionante reprezentaţii la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni, care vor interpreta celebrele coloane...

EFORIE COLORAT | Cinci vernisaje de artă contemporană deschid hub-ul creativ Eforie Colorat

Retro Party la Eforie ColoratSorin Lupașcu deschide vara în cel mai mare cinema în aer liber de la Marea...

Cargo in Quantic, o seara cu prietenii pe ritmuri rock

Chiar imi era dor de baietii de la Cargo. In ultimii ani nu prea am reusit sa ma intersectez...

Coldplay la Bucuresti, doua zile de show la superlativ

  Arena Nationala din  Bucuresti, a gazduit zilele trecute  doua concerte ale trupei britanice Coldplay. Au cantat pentru prima data...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro