IZANAGI: RETROSPECTIVA 2.0

IZANAGI – Japanese Film Festival
CONSTANȚA | BRAȘOV | SIBIU | GALAȚI | CRAIOVA
Festivalul de animație japoneză IZANAGI pornește al doilea maraton al anului în cinci cinematografe din țară, cu o nouă ediție retrospectivă. Iubitorii de cultură japoneză se pot bucura de cele mai populare titluri ale edițiilor de până acum în Constanța (8 mai), Brașov (11-12 mai), Sibiu (18-19 mai), Galați (25-26 mai) și Craiova (1-2 iunie). Printre filmele care au umplut sălile se vor număra AkiraGrave of the Fireflies sau Your Name. Biletele sunt disponibile acum.
VREAU BILET LA FESTIVAL
Shōtarō Kaneda este liderul unei bande de motocicliști ce străbate străzile distopicului Neo-Tokyo, la 31 de ani după ce vechiul oraș Tokyo fusese distrus în Al Treilea Război Mondial. Într-o societate devorată de corupție, proteste antiguvern și terorism, prietenul protagonistului, Tetsuo Shima, e implicat într-un accident bizar și observă că are puteri supranaturale. Povestea urmărește evoluția personajelor și a modului în care omenirea reacționează în fața fricii.
A Silent Voice urmărește interacțiunea dintre o fată surdă și băiatul care obișnuia să o hărțuiască în copilărie, alături de sentimentele de vină și efectele pe care experiențele din copilărie le-au avut asupra celor doi și a celor din jur. Pe cât de dureros, pe atât de frumos, subiectul filmului ne aduce aminte de blândețea și înțelegerea cu care trebuie să-i tratăm pe cei din jurul nostru, dar și de provocarea de a trăi în era social media.
Ghost in the Shell ne duce în viitor, într-un 2029 în care progresele tehnologice au ajuns la un nivel inimaginabil. Oamenii sunt conectați la Rețea și folosesc componente cibernetice pentru a-și ascuți abilitățile. Motoko Kusanagi este un astfel de om. Întreaga ei conștiință a fost transferată într-un corp artificial, de titanium. Când un hacker perturbă echilibrul națiunilor și al rețelei, Kusanagi începe să-și pună întrebări despre identitate și existență.
Grave of the Fireflies are la bază o poveste despre cel de-Al Doilea Război Mondial scrisă de Akiyuki Nosaka. Filmul reușește prin animație să sublinieze cruzimea războiului și rezultatele lui, privite prin ochii a doi frați care rămân orfani și încearcă să se sprijine unul pe altul în lupta pentru supraviețuire. În starea cumplită în care se află, moralul lor este susținut de un singur lucru: frumusețea licuricilor.
Nausicaä of the Valley of the Wind are loc într-o lume post-apocaliptică, în care Pământul este afectat de un război devastator și transformat în ceea ce personajele numesc Marea Putredă. Nausicaä este prințesa Văii Vânturilor și are abilitatea de a comunica cu creaturile din Marea Putredă. Când o navă plină de oameni din altă regiune se prăbușește în Vale, începe o confruntare între cei care vor să protejeze ecosistemul fragil și cei ce vor să-l distrugă.
Spirited Away urmărește povestea lui Chihiro, o fetiță nemulțumită de decizia părinților de a se muta în zona rurală. În drumul spre noua casă, tatăl lui Chihiro greșește calea prin pădure și ajung în ceea ce părea a fi un parc de distracții abandonat. În ciuda entuziasmului părinților ei, Chihiro consideră locul foarte suspect. Înainte să-și dea seama, este prizonieră într-o lume a spiritelor, în care părinții ei s-au transformat în animale, iar ea e nevoită să lucreze la o baie publică.
Protagonista filmului Your Name este Mitsuha, o școlăriță dintr-un oraș micuț, Itomori, care își dorește din tot sufletul să scape din locul natal și să trăiască în orașul visurilor ei, Tokyo. Viața ei ia o întorsătură neprevăzută în momentul în care, inexplicabil și incontrolabil, mintea ei se transpune în corpul unui băiat, Taki Tachibana. Își dă seama repede că este un fenomen biunivoc și că băiatul este transpus în corpul ei. Astfel, cei doi pornesc într-o călătorie spre necunoscut.
IZANAGI – Japanese Film Festival a început în 2019 cu scopul de a aduce pe marile ecrane filme anime și s-a bucurat de un succes masiv atât în București, cât și în celelalte orașe din țară, cu numeroase proiecții sold-out și peste 7500 de spectatori în 2023. Festivalul urmărește explorarea și înțelegerea culturii japoneze și deschiderea unor noi perspective despre film și despre alte forme de artă, focalizându-se pe fenomenul manga-anime și impactul său asupra lumii. Printre temele abordate se află conștiința și inteligența artificială, războiul și memoria traumatică, iubirea, spiritualitatea.

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

Tapinarii – turneu Antivalentine's day

Ca de obicei, va anuntam din timp cel mai drag turneu al nostru - Antivalentine's day, care in 2013 vine si cu discul nou...

Spectacolul “ILEANA, PRINCIPESA DE ROMANIA” in turneu nord american

Institutul Cultural Român de la New York susţine turneul nord-american al spectacolului "Ileana, Principesă de România", un omagiu adus Principesei Ileana a României, fiica...

The Wolf of Wallstreet: Lupul de pe Wallstreet. Din ianuarie 2014 in cinematografe

Incepand cu luna ianurie 2014, Media Pro Distribution aduce pe marile ecrane filmul biografic “The Wolf of Wallstreet” - (Lupul de pe Wallstreet), o...

Scarlet Aura anunță un al doilea single de pe noul album și noi date de turneu

Scarlet Aura continuă să sărbătorească a 5-a aniversare a Falling Sky, albumul care i-a adus pe scena europeană și în atenția fanilor din toată...

Top 10 filme care se joaca cu mintea ta

Oricine este obisnuit cu filmele de toate genurile in care avem parte de o poveste simpla, cu un fir narativ chronologic, cu introducere, cuprins...