Invitatie la Teatru. Gala 5 licee – 5 teatre

5Licee-5Teatre_PosterMarti, 8 decembrie 2015, incepand cu ora 17:00, la Teatrul National I.L. Caragiale (Sala Studio) din Bucuresti va avea loc Gala si concursul proiectului “5 licee – 5 teatre”, aflat anul acesta la editia speciala cu numarul 5.

Cinci trupe de teatru din cinci licee din capitala vor urca pe scena TNB pentru a prezenta piesele pregatite pe parcursul proiectului derulat in perioada octombrie – decembrie 2015.

Evenimentul se va desfasura pe tema Drepturile Omului, sarbatorind si Ziua Internationala a Drepturilor Omului (10 decembrie).

Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si UNITER, alaturi de Fundatia ECDL ROMANIA, cu sprijinul a cinci teatre partenere, care si-au deschis stagiunea pentru liceeni pe tot parcursul editiei curente a proiectului 5 licee – 5 teatre, vor juriza si premia piesele de teatru reprezentate de liceeni in cadrul Galei de martea viitoare.

5 licee – 5 teatre si-a propus sa incurajeze implicarea tinerilor in activitati culturale prin accesul acestora in institutii si la spectacole de teatru, provocandu-i in acelasi timp la un concurs de piese de teatru.

Pe parcursul editiei a 5-a a proiectului ce a debutat in luna octombrie a acestui an, o noua grupa de 150 de elevi din alte 5 licee din capitala au putut viziona gratuit piese din repertoriul a 5 teatre partenere din Bucuresti: Teatrul Mic, Teatrul National Bucuresti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Metropolis si Teatrul Ion Creanga.

Liceele participante la aceasta editie aniversara 5 licee – 5 teatre sunt cele care, la editiile anterioare ale proiectului, au castigat trofee 5 licee – 5 teatre in cadrul Galelor de la finalul fiecarei etape: Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, Colegiul National Gheorghe Lazar, Liceul Teoretic Dante Alighieri, Liceul Teoretic Marin Preda si Colegiul National Ion Neculce.

Si de data aceasta, noile trupe de teatru ale liceelor au participat la activitati interactive desfasurate de teatrele partenere si au fost coordonate de catre acestea in punerea in scena a unei piese de teatru scurte.

Proiectul se va finaliza marti, 8 decembrie 2015, sarbatorind Ziua Internationala a Drepturilor Omului (10 decembrie), cu reprezentatiile si premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni in cadrul proiectului.

De la prima editie ce a inceput in anul 2011 la initiativa Fundatiei ECDL ROMANIA, 750 de elevi din 20 de licee bucurestene diferite au participat la 5 licee – 5 teatre. Educatia alternativa are o importanta esentiala pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie sa fie in continuare indreptati catre valori reale si corecte, inclusiv catre valori culturale.

Va asteptam cu drag marti, 8 decembrie 2015, ora 17:00, la Teatrul National I.L. Caragiale din Bucuresti (Bd. Nicolae Balcescu nr. 2).

 

Actualitate

Meshuggah, nume iconic al scenei metal internationale, vine la ARTmania Festival 2022

Meshuggah, nume iconic si „genre defining” al scenei metal internationale, una dintre zece cele mai importante formatii de hard...

W.A.S.P. va susține un concert special la București

W.A.S.P. va susține pe data de 17.05.2022 un concert special la Romexpo, în București. Evenimentul va face parte din...

Legendara trupa Mercyful Fate vine la ARTmania Festival 2022

Mercyful Fate, una dintre cele mai influente trupe ale scenei metal internationale, creatie a iconicului King Diamond, alege ARTmania...

Concert Pet Shop Boys la Bucuresti

Pet Shop Boys canta la Bucuresti pe 4 iulie la Arenele Romane! Biletele se pun in vanzare joi pe...
- Advertisement -spot_imgspot_img

BECOMING LANDSCAPE microRave în parcul Văcărești.Muzica plantelor și alte situații performative, într-o avanpremieră pentru petrecerile viitorului

Coregrafa Andreea David, alături de colectivul TechnoFields, așteaptă publicul în Parcul Natural Văcărești pentru o serie de întâlniri în...

Placebo in concert la Bucuresti in 2022

Renumita trupa britanica Placebo revine la Bucuresti pe 14 iulie 2022 la Romexpo, in aer liber. Dupa showul sold out de...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X