Implant Pentru Refuz – lansare ‘Cer-Pământ’

O alta saptamana, o alta zi de joi, o alta lansare de single si videoclip in Expirat. De data aceasta avem Implant Pentru Refuz si piesa ‘Cer-Pământ’ , realizat cu colaborarea lui Catalin Chelemen (Coma).

Nici nu ma asteptam sa fie altfel decat sold out acest eveniment. IPR este o trupa care imi pare ca ne incanta destul de rar cu prezenta pe scenele din Bucuresti si desi si pe ei i-am vazut acum 2 luni la Momente de Ograda, i-am revazut cu multa placere .

‘Cer-Pământ’ este cel de al doilea single extras de pe următorul album Implant pentru Refuz care va fi lansat în 2019, lansare pe care o asteptam cu nerabdare.

In deschidere, Crize, o trupa veche, buna, cu instrumentisti buni si care in curand vor lansa si ei un material discografic nou. Rock alternativ dur si bine definit in esenta, riffuri energice si o voce clara au rasunat joi in Expirat si multa lume a aplaudat prestatia lor.

Pe peretele ecran din spatele scenei am putut urmari videoclip-ul piesei ‘Cer-Pământ’  si asa a inceput practic nebunia din aceasta seara.

Timisorenii de la IPR au urcat pe scena pe accordurile piesei Intre-Deschis alaturi de Adrian Despot, cel cu care au colaborat pentru aceasta. Alt invitat surpriza a fost Laura Brat de la Gray Matters cu care au cantat Simpu Si Greu, iar finalul a fost bineinteles asigurat de piesa nou lansata, Cer-Pamant, cand pe scena a urcat alaturi de ei Calatin Chelemen.

Videoclip-ul  l-am privit curiosi, am sorbit fiecare imagine si fiecare cuvant, si am incercat sa descifram intelesul din spatele regiei.

https://www.youtube.com/watch?v=RRQCQEqfgUM

22 de ani au in spate si baietii din Timisoara, energie si forta cat cuprinde, iar la cata priza au la public sper sa nu mai dispara iar de pe piata rock romaneasca. Ei, cei care in 2000 reprezentau un etalon al genului, au avut o pauza mult prea lunga, dar imi pare bine sa vad ca de anul trecut sunt din ce in ce mai prezenti, iar ultimul lor album, „Cartography”, a avut mare succes printre ascultatorii genului.

Cele sapte umbre care ne bantuie zi de zi: mandria, invidia, lacomia, mania, lenea, iubirea de bani si desfranarea, au fost urmarite in imagini alb-negru, in metafore si stilizari interesante. Cautarea simbolului duce pana la urma la gasirea lor si a muzici lor in care regasesti toate trarile, in care regasesti orice personalitate ai avea deoarece, muzica lor este parca anume croita se se muleze pe caracterul fiecaruia.

Cum a fost restul concertului? Asa cum este mereu la un concert IPR, nebunie, veselie, iar mesajele elaborate si riffurile prelungi au tinut publicul in priza toata cantarea. Deathcore, cu interesante linii de progressive metal, dinamica ritmurilor si cadenta pieselor sunt elementele pe care se bazeaza succesului unui concert IPR. Mesajele trupei au fost intotdeauna elaborate, bazate pe realitatile lumii sociale, realitati apasatoare mereu actuale, si, astfel, rezoneaza in permanenta cu publicul, tinzand, cu fiecare piesa noua si cu fiecare album, la o maturizare compozitionala si stilistica.

Am fost multi, poate era buna o locatie mai mare unde sa incapem si mai multi oameni care ii indragesc si isi doresc sa ii asculte cat mai des. A fost o seara faina, cu oameni frumosi, cu un public minunat.

Eveniment marca Dark Side

https://www.youtube.com/watch?v=RRQCQEqfgUM

Galerie Foto: Mihai Voicu

Actualitate

TARGUL DE VINILURI SI URBANIMPRINT REVIN LA SOUNDART FESTIVAL 2023

Bucuresti, 17 martie, 2023 – SoundArt Festival anunta noi activitati recreative in cadrul evenimentului maraton de anul acesta, care va avea...

Celelalte Cuvintelansează noul album„Lumea asta”

Trupa Celelalte Cuvinte pornește într-un turneu de lansare a noului album, intitulat „Lumea asta”. Celelalte Cuvinte vine cu un...

Bluescore lanseazăSix 21 în cadrul Urban Blues Fest #3

În cadrul UBF #3, pe 2 aprilie 2023, Bluescore va lansa primul lor album, care se numeşte Six 21....

Bruce Dickinson si Orchestra, un tribut Jon Lord si Deep Purple la Sala Palatului

Intr-o zi rece de martie, pasii m-au purtat catre Sala Palatului pentru un concert rock mai altfel. Solistul Iron...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Premieră: baletul CARMEN în turneu naţional

Spectacol extraordinar de balet în două tablouri Baletul reunit al OPEREI MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA, TEATRO D’OPERA ITALIANA si OPERA VOX...

Omara Portuondo in concert la Sala Palatului

Omara Portuondo canta pe 17 iunie la Sala Palatului din Bucuresti. Primele 200 de bilete din fiecare categorie au...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro