IL VOLO ADUCE MUZICA LUI ENNIO MORRICONE ÎN CONCERTELE DE LA BUCUREȘTI ȘI CLUJ-NAPOCA

Ne mai despart doar câteva zile de întâlnirea publicului din România cu celebrul trio pop-opera IL VOLO, în concertele „IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE” de la București și Cluj-Napoca

 

Primele concerte al trupei Il Volo din cadrul turneului mondial „Il Volo Sings Morricone and more”găzduite de Arena di Verona și de Teatrul Antic din Taormina au fost susținute cu casa închisă, iar artiștii au fost ovaționați de cei peste 40.000 de spectatori care au umplut sălile până la refuz.

 

Același concert de succes va fi prezentat publicului din România pe 16 iulie, la Sala Palatului din Capitală cu participarea Orchestrei Metropolitane București condusă de dirijorul și orchestratorul Daniel Jinga.

Două zile mai târziu,pe 18 iulie,tenoriiPiero Barone, Ignazio Boschetto și baritonul Gianluca Ginoblevor cânta pentru prima datăpe scena săliiBT-Arena din Cluj-Napocaacompaniați de New Hope Orchestra sub bagheta dirijorului Flaviu Mogoșan.

 

Spectatorii vor fi purtați într-o călătorie copleșitoare în arta marelui compozitor italian Ennio Morricone dar și prin minunatele refrene ale unor melodii veritabile precum  „Nesum Dorma”, „All by myself”, „My Way”, „Delilah”, „Un amore cosi grande”, „La donna e mobile”„Caruso”,  sau „Volare”. Bineînțeles, din repertoriul concertului nu va lipsi piesa de referință trio-ului -„Grande Amore”.Muzica de film inconfundabilă a unuia dintre cei mai mari compozitori și dirijori ai secolului XX, Ennio Morricone, melodiile de succes sau ariile de operă care au făcut înconjurul lumii și au scris pagini importante în istoria muzicii clasice și moderne reprezintă ingredientele acestui spectacol unic, pe care publicul îl va păstra în suflet pentru toată viața.

 

IL VOLO – Video: https://youtu.be/tCbRgQzygsk

Turneul mondial „IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE” cuprinde peste 100 de concerte. După seria de reprezentații programate în marile orașe europene, Il Volo va traversaAmerica de Nord, Japonia și Australia.

 

Biletelepentru concertele de laSala Palatului (16 iulie) și de laBT Arena (18 iulie)pot fi achiziționate din rețeaua EVENTIM.RO, la prețuri ce variază în funcție de categoria de loc. Având în vedere faptul că unele categorii de bilete au fost deja epuizate, organizatorii le recomandă tuturor celor interesați să își rezerve cât mai curând locul dorit.

IL VOLO a început să răspândească frumuseţea muzicii clasice, a operei tradiţionale şi fenomenul belcanto-ului italian în întreaga lume, dorind să asigure continuitate muzicii clasice şi să atragă tinerii spre acest gen muzical.Primul eveniment „IL VOLO – Tribute to ENNIO MORRICONE” a avut loc pe 5 iunie 2021, la Arena di Verona și a fost transmis în direct pe postul de televiziune RAI 1. Concertul s-a bucurat de un succes uriaș, înregistrând o audiență record de 4.702.000 de telespectatori.

Albumul „IL VOLO sings Morricone” lansat în anul 2021, cuprinde 14 melodii din repertoriul marelui compozitor Ennio Morricone. Albumul a fost realizat la numai un an de la moartea domniei sale, în semn de apreciere și respect profund pentru întreaga sa activitate. Pentru înregistrările finale ale albumului, IL VOLO a colaborat cu artiști de anvergură precum, violonistul David Garrettpentru piesa „La Califfa”, violoncelistul Stjepan Hauserde la 2Cellos în „Se”, trompetistul Chris Bottiîn „Come Sail Away” și flautistul Andrea Griminelliîn „Nella fantasia”, de asemenea, și cu Orchestra Roma Sinfonietta dirijată de Maestrul Rota, orchestră care a performat alături de Ennio Morricone pe marile scene din lume încă din anul 1994, anul înființării.

Piero, Ignazio și Gianlucaîi dedică regretatului muzician o parte din cariera lor extraordinară, realizând un proiect rafinat, destinat să ajungă direct în inimile a milioane de oameni din întreaga lume. Vocile unice ale celor trei artiști aduc în prim plan melodiile de neuitat ale celebrului dirijor, muzician, compozitor și autor, unele dintre cele mai importante coloane sonore de film din istoria cinematografiei italiene și internaționale, cum sunt „Once Upon a Time in America”, „The Bad, The Good and The Ugly” sau „Cinema Paradiso”. Acest proiect global, marcat nu numai de lansarea iminentă a albumului ci și de organizarea acestui turneu mondial, a fost susținut chiar de familia maestrului Ennio Morricone. Albumul conține și piesa „The Ecstasy of Gold”, extrasă de pe coloana sonoră a filmului „The good, the ugly, the bad”, însoțită pentru prima dată de un text scris de fiul său, Andrea Morricone.

Despre Il VOLO

Gianluca Ginoble, Ignazio Boschetto şi Piero Barone şi-au început cariera la vârsta de 14 ani, când au apărut într-o emisiune TV. Producătorul i-a reunit într-un trio şi le-aales numele de scenă- IL VOLO. Datorită talentului lor uimitor, artiștiiau împărțit scena cu unii dintre cei mari artiștiinternaționali, precum Barbra Streisand, Andrea Bocelli, Bono, Carlos Santana sauEros Ramazzoti. Sunt singurii interpreţi italieni care au fost invitaţi să participe la ”We Are The World” For Haiti, în 2010,alături de alte 80 de vedete mondiale și primii artiști italieni din istorie care au semnat primul contract cu o casă de discuri din Statele Unite al Americii. Au lansat cinci albume de studio cu statut de platină şi au obținut două nominalizări la PremiileGrammy.

 

În 2015, au câştigat concursul Sanremo cu piesa Grande Amore şi au reprezentat Italia la Eurovision. Apoi, au lansat albumul „Notte Magica – un omagiu adus celor trei tenori”, inspiraţiilor lor, Carreras – Domingo – Pavarotti, iar în 2016 şi 2017 susțin un turneu mondial înregistrând un succes fără precedent. Concertul lor de deschidere de la Florenţa a fost susţinut chiar de Placido Domingo şi a fost difuzat în 500 de cinematografe din Italia şi din întrega lume.În 2019 se întorc din nou pe aceeaşi scenă şi câștigă admirația publicului cu melodia Musica Che Resta.Albumul Musica, cu melodia Musica Che Resta, s-a aflat în Top 10 al celor mai bine vândute albume de pe iTunes, în 14 ţări – Malta, Brazilia, Israel și multe altele, fiind al doilea cel mai bine vândut album în Japonia, după Bohemian Rhapsody.

Favorit al Papei Francisc, trio-ul a fost invitat, la începutul anului 2019, să participe la cea de-a XXVI-a ediții a Zilei Mondiale a Tineretului din Panama; aici au cântat „Ave Maria”în prezența a peste un million de spectatori.

 

  • Pe 2 iunie 2022Il Volo a interpretat Imnul Italiei la Forumurile Imperiale de la Romaîn cadrul paradei anuale de Ziua Republicii.
  • Un alt eveniment important este cel din 22 iunie 2022, în care trio-ul a deschis a X-a Întâlnire Mondială a Familiilor de la Roma, în cadrul Festivalului Familiilor în prezența Papei Francisc.

 

Evenimentorganizat de BG Sound Stage LTD.

Partener: Aqua Carpatica

Parteneri media: Magic FM, Invent Media, Via Cluj TV, Hit Music, Agerpres.ro, Asociația Italienilor din România, Spotmedia.ro, Infomusic.ro, Iconcert.ro, Calendarevenimente.ro, ClujToday.ro, Radio Domeldo, IlikeCluj.ro, Cluj4ever.ro.

Actualitate

Cei care deţin un abonament la Urban Blues Fest pot primi un premiu surpriză la încheierea festivalului

Cei care se grăbesc să intre în posesia unui abonament pentru ediţia de toamnă Urban Blues Fest vor intra...

Reguli de acces si program concert TROOPER/INTELLIGENT MUSIC PROJECT/OLYMPUS MONS

Trooper Romania  și Intelligent Music Project  vor concerta la Arenele Romane din București în data de 24 septembrie 2022....

La pas prin atelierele UAP din Piața Amzei Se deschid spațiile de creație ale unora dintre cei mai importanți artiști din România

Nicolae Comanescu, Roman Tolici sau Elena și Marcel Scutaru, printre artiștii care își deschid atelierele în cadrul unui circuit...

IAN la Arenele Romane: Program si Reguli de acces

IAN, cel mai influent artist al culturii urbane din Romania, urca pe scena Arenelor Romane pe 1 Octombrie, la...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Emperor, SAMAEL si Pain of Salvation la ARTmania Festival 2023

SAMAEL și Pain of Salvation completează line-up-ul festivalului, noi nume importante urmând să fie anunțate în curând   Abonamente disponibile...

Three Days Grace la Arenele Romane: Program si reguli de acces

Canadienii de la Three Days Grace revin in Romania la 5 ani dupa ce au fost headlinerii Shine Festival....
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X